وين - رسانه هاي سوييس جزييات بيشتري از جاسوسي آمريكا در آفريقا با هواپيماهاي سوييسي را فاش كردند.
به گزارش ايرنا، روزنامه سوييسي 'باسلر تسايتونگ' در اين خصوص نوشت: ارتش آمريكا در پي آن است تا شبكه جاسوسي هوايي خود را در كل آفريقا گسترش دهد.
به نوشته اين روزنامه، براي اجراي اين طرح، هواپيماهاي شناسايي بدون سرنشين و همچنين هواپيماهاي مسافربري ملخي استتار شده بكار گرفته خواهند شد.
اين هواپيماها را از خارج نمي توان از هواپيماهاي نظامي تميز داد، ولي داخل آنها مملو از جديدترين و مدرنترين فناوري جاسوسي خواهد بود.
بخش اعظم اين هواپيماهاي جاسوسي ساخت شركت پيلاتوس سوييس هستند.
روزنامه سوييسي نوشت: در حال حاضر 21 فروند از هواپيماهاي نوع پي.سي.- 12 ساخت پيلاتوس سوييس بر فراز حريم هوائي آفريقا در حال انجام ماموريت هستند و آنها حتي راس اين برنامه جاسوسي از سوي آمريكا را تشكيل مي دهند.
اين هواپيماها كه از بيرون جلب توجه خاصي نمي كنند، در باندهاي بدون خط كشي و يا حتي در فرودگاه هاي غيرنظامي كشورهاي آفريقائي پرواز و پس از انجام عمليات خود در همانجا نيز فرود مي آيند.
ظاهرا از سال 2007 آمريكائي ها در كشورهاي آفريقايي چنين باندهاي نامرئي را ايجاد كرده اند.
هواپيماهاي ساخت پيلاتوس سوييس ظاهرا در كنار هواپيماهاي بدون سرنشين جاسوسي، استفاده ويژه اي در اين طرح دارند.
اين هواپيماها چون غير نظامي هستند، هزينه كمتري در بردارند و شناسائي آنها به عنوان هواپيماي جاسوسي نيز دشوار است.
به همين خاطر ظاهرا ارتش آمريكا قصد خريد تعدادي ديگر از هواپيماهاي نوع پي.سي.-6ساخت پيلاتوس سوييس را دارد.
اين در حاليست كه 'ژوزف لانگ' نماينده سابق حزب سبز در مجلس شوراي ملي سوييس و كارشناس امورنظامي اين حزب، حتي فروش هواپيماهاي پيلاتوس در سال 2005 به آمريكا را نيز مساله دار مي داند.
وي معتقد است كه آن زمان نيز موضوع فروش اين هواپيماها به آمريكا غير قانوني بوده است و مي بايست از ارسال آنها به آن كشور جلوگيري بعمل مي آمد.
وي تاكيد مي كند كه آن زمان نيز اين هواپيماها را نمي شد به آمريكا فروخت زيرا در حال جنگ در افغانستان بود.
لانگ مي گويد: «نهايتا همه مي دانند كه جنگ عليه تروريسم كه از سوي آمريكا بر آن تاكيد مي شود، فقط بهانه اي است براي آنكه آن كشور توجه افكار عمومي را به اهداف استراتژيك خود در كشورهاي ديگر منحرف سازد».
وي در خصوص جاسوسي آمريكا در آفريقا نيز بر اين عقيده است كه آن كشور با اين كار مي خواهد حضور چين در آفريقا را زير نظر قرار دهد.