واحد مرکزی خبر - شورشیانِ جمهوری دموکراتیک کنگو، کناره گیری رئیس جمهور این کشور از قدرت را خواستار شدند.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، شورشیان مستقر در شرق کنگو روز یکشنبه از ژوزف کابیلا رئیس جمهور این کشور خواستند از قدرت کناره گیری کند. این شورشیان که به مای مای شهرت دارند، در واقع گروهی از نظامیان سابق ارتش اند که برای حمایت از ژنرال باسکو اِنتاگاندا از نیروهای مسلح فراری شده اند. سرهنگ آلبرت کاهاشا، فرمانده شورشیان مای مای، گفت: ژوزف کابیلا حمایت مردم را از دست داده است و تسلط چندانی بر ارتش ندارد. اگر رئیس جمهور آن طور که می گوید به این کشور عشق می ورزد، بهتر است از قدرت کناره گیری کند. او می داند که دیگر تسلطی بر اوضاع ندارد و ارتش کوچک او هم اینک نیز در منطقه روتسورو به تقلا افتاده است. اگر ما با این نظامیان صحبت کنیم، آنها از مبارزه سر باز خواهند زد. کابیلا، ارتشی در اختیار ندارد و از حکمرانی بر کشور ناتوان است.
آتش درگیری های تازه در استان کیووی شمالی، واقع در شرق کنگو، زمانی شعله ور شد که ژوزف کابیلا از تصمیم خود برای دستگیری انتگاندا و تحویل او به دیوان بین المللی کیفری به خاطر ارتکاب جرایم جنگی خبر داد. انتگاندا شورشی سابق به همراه گروهی از شبه نظامیان، در چارچوب پیمان صلح منعقد شده در سال 2009، به ارتش کنگو ملحق شدند. دیوان بین المللی کیفری از سال 2006 تاکنون، دستگیری انتاگاندا را به اتهاماتی چون سربازگیری از کودکان خواستار شده است. این دادگاه در ماه مه نیز اتهامات جدیدی مانند جنایت، آزار قومیت ها و تجاوز جنسی را علیه این انتگاندا مطرح کرد.
با وجود این، شورشیان به تلاش های بی امان خود برای سرنگون کردن دولت ژوزف کابیلا در آینده نزدیک ادامه می دهند. کاهاشا فرمانده شورشیان می گوید: ما اطمینان داریم که پیش از فرارسیدن ماه سپتامبر، کابیلا را برکنار خواهیم کرد، زیرا این جنگ ما نیست بلکه نبردِ مردم کنگو است. ما خواستار تشکیل ارتش بهتری هستیم و هرگز به دنبال ریاست جمهوری نیستیم. به محض روی کار آمدن نیز قدرت را به مردم واگذار خواهیم کرد.
در پی شورش اخیر شبه نظامیان مای مای احتمال بروز جنگ های داخلی در شرق کنگو و آسیب دیدن روابط شکننده آن با کشور همسایه رواندا وجود دارد. رواندا بارها اتهام پشتیبانی از شورشیان در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو را رد کرده است. این کشور به عنوان یکی از پرخشونت ترین کشورهای دنیا شهرت دارد و از سال 1998 میلادی تاکنون، بیش از پنج میلیون نفر از مردم این کشور جانشان را بر اثر گرسنگی، بیماری یا جنگ از دست داده اند.