خبرگزاري فارس: محمد مرسي، اولين جمهور اسلامگراي مصر است كه با روي كار آمدن وي در مصر بيترديد بايد شاهد چرخش در سياستهاي مصر به خصوص در عرصه سياستهاي منطقهاي و فرامنطقهاي پس از ديكتاتوري مبارك باشيم.
به گزارش فارس، "محمد مرسي" را بايد اولين رئيسجمهوري اسلامگراي مصر برشمرد كه بيترديد ديدگاهها و مواضع وي چه در عرصه داخلي و خارجي نه تنها در مصر كه در عرصه منطقهاي و فرامنطقهاي تاثيرگذار است.
آنچه در زير ميآيد، نگاهي به ديدگاهها و مواضع محمد مرسي در عرصه سياست خارجي است:
رابطه با ايران
"محمد مرسي" در خصوص سياست خارجي اين كشور و رابطه با ايران مي گويد كه اين سياست بر برقراري رابطه با تمام كشورها از جمله كشورهاي منطقه و به خصوص جمهوري اسلامي ايران استوار است.
وي تاكيد ميكند كه روابط ايران و مصر در دوران حاكميت سه دههاي حسني مبارك، رئيس مخلوع مصر دچار بحران و مشكل شد اما به اعتقاد من اين روابط و به ويژه روابط ديپلماتيك و استراتژيك با ايران و تمام كشورهاي اسلامي در سراسر جهان بايد دوباره از سرگرفته شود.
به اعتقاد مرسي، سياست خارجي مصر دوران مبارك سياست خارجي بيمارگونهاي بوده است كه برپايه تامين منافع اسرائيل و آمريكا متمركز بوده است، به همين منظور تاكيد دارد كه بايد در روابط خارجي و سياست خارجي مصر پس از انقلاب به طوركلي تجديد نظر كرد.
وي احتمال اجرا گذاشته شدن سناريوي حمله نظامي به ايران و سوريه توسط آمريكا و انگليس و اسرائيل را با توجه به شرايط حساسي كه منطقه با آن مواجه است را بعيد دانسته و تاكيد ميكند كه ايران كشور قدرتمندي است كه در برابر اين اقدامات دست بسته نخواهد بود و همين موجب ميشود تا غرب در عملي كردن اين سناريو تامل بسيار داشته باشد.
مرسي با بيان اينكه خواهان روابط گسترده و متمايزي با ايران است، ميگويد: در اين راه تلاش ميكنيم، روابط خوبي با ايران و كشورهاي عرب حوزه خليج فارس نيز داشته باشيم.
قضيه فلسطين
"محمد مرسي " رئيس جمهور منتخب مصر با اشاره به اينكه قضيه فلسطين، قضيهاي محوري براي رئيس جمهور آينده مصر خواهد بود، تاكيد كرد كه در هيچ شرايطي نه به اسرائيل سفر ميكند و نه از مقام اسرائيلي در مصر استقبال ميكند.
نگاهي به برنامههاي اعلام شده توسط "محمد مرسي" كه پس از رد صلاحيت "خيرت الشاطر" به عنوان نامزد جماعت اخوان المسلمون در انتخابات رياست جمهوري مصر معرفي شد، تاكيد ميكند كه از ديد وي قضيه فلسطين يكي از مهمترين قضايايي است كه رئيس جمهوري آينده مصر بايد بر آن تمركز كند.
پيمان كمپ ديويد
وي در تشريح ديدگاه خود درباره معاهده كمپديويد معتقد است كه هيچگاه دست اسرائيل را در زير پاگذاشتن بندها و مواد اين توافقنامه باز نخواهد گذاشت.
مرسي تاكيد ميكند كه پس از تبديل شدن اين توافقنامه به پيمان تسليم مصر و خفت و خواري مردم اين كشور، وي در اجراي بندهاي آن به گونهاي تجديد نظر خواهد كرد كه بندهاي دقيق و آنگونه كه در اين پيمان ذكر شده به اجرا درآيند.
رابطه با اسرائيل
وي همچنين سفر به سرزمينهاي اشغالي در هر شرايطي در آينده چه رئيس جمهور باشد چه نباشد، را رد و در همين راستا تاكيد ميكند كه با دعوت از هر مقام مسئول اسرائيلي به مصر به شدت مخالف است.
محمد مرسي اقدامات كنوني اسرائيل در تهديد مرزها و كشتن نظاميان مصري و تهديد مداوم مصر به جنگ را رد و تاكيد كرد كه ما اصلا نميتوانيم بپذيريم ملتي 5 ميليون نفري ملتي 95 ميليوني را تهديد كند.
وي با تاكيد بر اينكه سينا خط قرمز ما در برابر هر غير مصري است، درباره گذرگاه رفح گفت كه اين گذرگاه در همه وقت در برابر فلسطينيان باز خواهد بود .
رابطه با آمريكا
نامزد جماعت اخوان المسلمون در انتخابات مصر در عرصه سياست خارجي تاكيد ميكند كه منافع ملت مصر را در نظر بگيرد و هيچگاه از سياستهايي تبعيت نكند كه وابستگي و دنبالهروي مصر از كشورهاي بيگانه را به دنبال داشته باشد و اين موضوع را به شكلي ويژه در روابط آينده مصر با آمريكا مد نظر قرار خواهد داد.