واحد مرکزی خبر- سودان برای جبران ضربه ای که جدا شدن سودان جنوبی، به اقتصاد این کشور وارد کرده است تدابیر ویژه ریاضتی اجرا می کند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین حذف یارانه سوخت، ساماندهی هزینه های دولتی و وضع مالیات های جدید از جمله این تدابیر ریاضتی به شمار می رود.
محی الدین جبریل گزارشگر این شبکه در گزارشی در این باره که با پخش قسمتی از سخنان عمر البشیر رئیس جمهور سودان و اشاره به طرح ریاضت اقتصادی برای بازگردان اقتصادی کشور به مسیر درست آن همراه بود گفت: دولت سودان اذعان کرده است که تدابیر جدید ریاضتی فشارهایی را بر گروهی از افراد جامعه وارد خواهد کرد.
رشاء حیدر شهروند سودانی گفت: تصمیمات اتخاذ شده خوب است اما به نظر من دیر به این فکر افتاده اند.
شهروندان سودانی دیدگاه های مختلفی درباره این طرح ریاضتی دارند و در حالی که برخی شهروندان از آن استقبال می کنند برخی دیگر معتقدند این طرح باعث فشار اقتصادی بر آنها خواهد شد.
در ادامه گزارش آمده است: کارشناسان اقتصادی معتقدند این اقدامات در صورتی که با تلاش های سیاسی برای حل ریشه ای بحران همراه نباشد کافی نیست زیرا سودان هفتاد و پنج درصد از درآمدهای نفتی خود را به دنبال جدا شدن جنوب از این کشور از دست داده است. در این میان برخی از مخالفان دولت سودان که از مردم خواستند با این طرح ریاضتی مخالفت کنند معتقدند دولت باید برای متوقف کردن جنگ در مناطق مختلف تلاش کند زیرا به نظر آنها این جنگ ها عامل اصلی از بین رفتن منابع مالی کشور هستند.
اسماعیل حسین نماینده پارلمان سودان از کنگره مردمی مخالف دولت گفت: این اقدام درست است اما کافی نیست. دولت باید تدابیر جسورانه ای برای متوقف کردن جنگ ها اتخاذ می کرد تا بتواند منابعی را که در این جنگ ها هدر می روند در بخش های دیگر هزینه کند.
در ادامه گزارش آمده است: افزایش میانگین تورم که به حدود سی درصد رسیده است و نیز کاهش ارزش پول این کشور از جمله نتایج وخامت اوضاع اقتصادی سودان به شمار می رود.