واحدمرکزیخبر- کارشناسان فضای سیاسی مصر را بسیار ملتهب توصیف می کنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی پرس تی وی، مروان الاشعل کارشناس حقوق بین الملل گفت:« جامعه مصر بسیار ملتهب است. اگر احمد شفیق به عنوان فرد پیروز در انتخابات ریاست جمهوری مصر معرفی شود بی تردید این کشور به سمت جنگ داخلی حرکت خواهد کرد و هدف انقلاب مصر کاملا از بین خواهد رفت. احمد شفیق با این کار نظام و رژیم حسنی مبارک ،رئیس جمهور مخلوع را دوباره برپا خواهد کرد با این تفاوت که این بار خود او در این عرصه حضور ندارد. این تحول، ضربه مهمی برای انقلاب مصر خواهد بود.»
جیمز جاتراس ، مشاور سابق سنای آمریکا در این خصوص گفت:« مردم مصر نگران نتایج انتخابات ریاست جمهوری کشورشان هستند. شورای نظامی حاکم می خواهد سازوکارهای دوران حکومت حسنی مبارک حفظ شود بدون آنکه خود وی در مسند قدرت باشد. مردم مصر از حکومت حسنی مبارک خوششان نمی آمد اما به همان نسبت نگران قدرت گرفتن اخوان المسلمین هستند.ژنرالهای مصری نیز بسیار گیج و سردرگم هستند.»
کریس بامبری ، روزنامه نگار و نویسنده انگلیسی در این خصوص گفت:« مردم مصر به هیچ یک از دو نامزد مطرح در انتخابات ریاست جمهوری به چشم نامزدهای مطلوب نگاه نمی کنند. مصری ها از آن بیم دارند که دوران حکومت حسنی مبارک بار دیگر در کشورشان تکرار شود. اگر محمد مرسی رئیس جمهور شود ، شورای نظامی حاکم احتمالا به شدت اختیارات رئیس جمهور را کاهش خواهد داد. در این صورت، مردم مصر بار دیگر به خیابانها خواهند آمد و مصر بار دیگر به تنش و درگیری کشیده خواهد شد. مردم مصر هم از این مساله بیم دارند. آنها می خواهند رویای انقلابی آنها به واقعیت بپیوندد.»
مروان الاشعل در ادامه افزود:«جامعه مصر بسیار قطبی شده است. این درحالی است که جامعه مصر خودش،جامعه چند دسته و چندلایه است. این لایه های مختلف مصر به سمت تقابل می روند. این تقابل با شورای نظامی حاکم خواهد بود. بی تردید، نظامیان حاکم بر مصر باید با مردم مواجه شوند و درنهایت از قدرت کناره گیری کنند. بی تردید، نظامیان حاکم در مصر حاضر نخواهند شد بدون توسل به زور، عرصه قدرت را ترک کنند. باید با زور آنها را از قدرت کنار گذاشت. باید منتظر ماند و دید که این درگیری به چه صورت خواهد بود. شورای نظامی حاکم در چند ماه گذشته ثابت کرده است که حاضر نیست قدرت را واگذار کند. مصر کشوری است که نظامیان از سالها قبل در آن حاکم بوده اند و هرگز نیز حاضر نخواهند بود از روند گذشته دور شوند.»