واحدمرکزیخبر- سی ان ان اعلام کرد اخوان المسلمین و شورای نظامی مصر به سمت تقابل مستقیم می روند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، مردم مصر بی صبرانه منتظر اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری کشورشان در دور دوم هستند. تظاهرکنندگان مصری در میدان التحریر شهر قاهره تجمع کرده اند. سه روز از این تظاهرات گسترده در قاهره سپری می شود اما مقامات مصری می گویند به زمان بیشتری برای بررسی اتهامات مربوط به تقلب در انتخابات نیاز دارند. مشخص نشدن نتایج انتخابات مصر سبب ملتهب شدن فضای قاهره شده است که از قبل نیز التهاب داشته است.
بن ویدمن ، خبرنگار شبکه در قاهره در این خصوص گفت:« مردم مصر با برپایی تظاهرات حمایت خود را از نامزد خودشان در انتخابات ریاست جمهوری اعلام می کنند. شماری از آنها نام محمد مرسی، نامزد اخوان المسلمین را فریاد می کنند. پیام معترضان مصری در میدان التحریر کاملا روشن است و آن اینکه شورای نظامی حاکم باید برود. اخوان المسلمین اعلام کرده است تازمانیکه مطالباتش برآورده نشود تظاهرات بیست و چهار ساعته در میدان التحریر را ادامه خواهد داد. اخوان المسلمین حکم هفته گذشته دادگاه عالی مصر را رد می کند که براساس آن پارلمانی منحل شده است که اخوان المسلمین در آن در اکثریت بود. اخوان المسلمین حاضر نیست حکم وزارت دادگستری مصر را نیز بپذیرد که براساس آن اختیارات پلیسی زیادی به شورای نظامی داده شده است. این اقدامات سبب شکل گرفتن این نگرانی ها شده است که نظامیان می خواهند با استفاده از شیوه های حقوقی و قانونی، قدرت را در دست بگیرند.»
یک جوان مصری که از طرفداران اخوان المسلمین است در این باره گفت:« این اقدامات ، نقطه شروع کودتا است. ما اینجا هستیم تا به سپهبد محمدحسین طنطاوی (رئیس شورای نظامی مصر) بگوییم که اگر به فکر کودتای نظامی است ، سرنوشت او همانند سرنوشت معمر قذافی(رهبر سابق لیبی) خواهد بود.»
بن ویدمن افزود.. مردم مصر با نگرانی منتظرند تا نتایج نخستین انتخابات ریاست جمهوری کشورشان پس از انقلاب مصر اعلام شود. قرار بود برنده این انتخابات روز گذشته اعلام شود اما به علت بررسی شکایتهای مربوط به تقلب در انتخابات، این کار تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاده است.
یک شهروند مصری در این باره گفت:« اگر در نتایج انتخابات ریاست جمهوری مصر دستکاری شود و در نتیجه تقلب در انتخابات، یکی از نامزدها به عنوان فرد پیروز در انتخابات معرفی شود، انقلاب مصر به سمت چرخه درگیری ها و خشونتها خواهد رفت.»
بن ویدمن در ادامه گفت.. تشدید فضای ملتهب در مصر گویای آن است که احتمال دارد درگیری هایی میان اخوان المسلمین و نظامیان حاکم بر مصر بروز کند. در ماههای گذشته پس از پیروزی انقلاب مصر، اخوان المسلمین و شورای نظامی حاکم بر این کشور ، روابط پرچالشی داشته اند. در مواقعی، این دو با هم همکاری کرده اند اما در مواقعی روابط آنها التهاب داشته است. اما حالا که اخوان المسلمین به سمت تصاحب ریاست جمهوری مصر خیز برداشته است، ظاهرا شورای نظامی به این نتیجه رسیده است که دیگر بس است. فعالان مصری نگران آن هستند که گذار این کشور به سمت چهارچوبهای مدنی که قرار بوده است از اول ژوئیه آغاز شود، به تاخیر بیفتد.
حسام بهجت، فعال مصری در این باره گفت:« با نزدیک شدن مهلت تعیین شده برای انتقال قدرت از نظامیان به غیرنظامیان در مصر، شورای نظامی حاکم از این سخن می گوید که آماده این کار نیست و نمی خواهد قدرت و امتیازهای ویژه کنونی خودش را به مخاطره بیندازد. شورای نظامی حاکم به سمت کودتای نظامی تمام عیار می رود بدون آنکه هیچگونه توجهی به خواست مردم مصر داشته باشد.»