خبرگزاري فارس: عضو ارشد اخوان المسلمون مصر در مصاحبه با روزنامه اي آمريكايي به بيان خط قرمزهاي اين جماعت در رياست بر ارتش پرداخت و با تاكيد بر اينكه درصدد درگيري با رژيم نيست، خواستار برقراري دموكراسي و قانون در مصر شد.
به گزارش فارس، " خيرت الشاطر" نامزد سابق اخوان المسلمون براي انتخابات رياست جمهوري مصر كه به ندرت در رسانه هاي مصر ظاهر مي شود، در مصاحبه با روزنامه آمريكايي "وال استريت ژورنال" به بيان استراتژي خود جهت در دست گرفتن قدرت از ارتش مصر پرداخت؛ اگر اخوان المسلمون مصر به قدرت برسد، الشاطر مسئول خواهد بود.
در اين گزارش آمده است: تلاش براي رسيدن به قدرت در ارتش مصر، اين كشور را در هفته جاري وارد جدي ترين بحران سياسي اش از زمان سقوط "حسني مبارك" رئيس جمهوري سابق مصر كرد؛ درحاليكه جنبش اخوان المسلمون به بسيج توده هاي مردمي به سوي ميدان التحرير پرداخت، ژنرال هاي حاكم در اين كشور روز جمعه آمادگي خود را براي بكارگيري مشت آهنين در برابر تظاهرات كنندگان و به منظور احياي نظم در كشور اعلام كردند.
الشاطر خط قرمزها و حداقلي را كه اخوان المسلمون از ارتش قبول خواهد كرد را اينطور اعلام كرده است؛ شوراي عالي نيروهاي مسلح مصر بايد پارلمان منحل شده كشور كه اخوان المسلمون بر آن تسلط دارد را احيا كند؛ ارتش بايد فرمان صادر شده روز يكشنبه خود كه قدرت نامحدودي از جمله قدرت نگارش قانون اساسي جديد را در اختيار ژنرال ها قرار مي دهد، لغو كند؛ ارتش بايد زمام امور را به دست رئيس جمهوري جديد كشور مصر كه در انتخابات رياست جمهوري آزادانه و عادلانه هفته گذشته انتخاب شد، واگذار كند.
الشاطر با بيان اين فهرست از مطالبات خود، لحن تندتري در مقايسه با گذشته در برابر ژنرال هاي ارتش مصر گرفت و گفت كه ارتش به آنها خيانت كرده است.
وي افزود: ما خواستيم تا درباره شوراي حاكم نظامي به طور مثبت فكر كنيم و وعده هاي اين شورا براي مشاركت در قدرت را بپذيريم اما آن وعده ها محقق نشدند و اين شورا قصد ندارد كه قدرت واقعي را واگذار كند؛ وي افزود: ممانعت ارتش از به اشتراك گذاري قدرت اخوان المسلمون را مجبور كرده است تا رويه خود را تغيير دهد.
الشاطر با تكرار عاجزانه اينكه "آنها خواهان درگيري با رژيم نيستند" اعلام كرده است كه مصر تنها مي تواند به صورت تدريجي تغيير كند و اين تغيير دو، سه، چهار و 5 سال طول خواهد كشيد؛ الشاطر با نگاهي به 16 ماه گذشته ادامه داد كه او از اختلاف هايي كه با گروه هاي ضد دولتي وجود دارد، تاسف مي خورد؛ وي خواستار تشكيل يك ائتلاف گسترده براي تنظيم يك توافق ملي جهت اجراي دموكراسي و حكومت قانون در مصر شد.
نامزد سابق اخوان المسلمون مصر براي شركت در انتخابات رياست جمهوري اين كشور در ادامه درباره پيمان "كمپ ديويد" گفت كه اخوان المسلمون هيچ گاه نگفته است كه درباره اين پيمان همه پرسي برگزار خواهد كرد؛ وي گفت: مصر يك كشور مبتني بر قانون اساسي است، امكان پذير نيست كه هر حاكمي به تجديد تفكر درباره تعهدات و قراردادهاي ما بپردازد؛ اين امر به فقدان اعتماد در روابط با مصر منجر مي شود؛ اخوان المسلمون ارتباط نزديكي با حماس دارد و ديدگاه هاي آن درباره اسرائيل نيز بر كسي پوشيده نيست.