خبرگزاري فارس:تبليغات نامزدهاي اولين انتخابات ليبي پس از نيم قرن ديكتاتوري رژيم معدوم قذافي در حالي آغاز شده است كه درگيري هاي داخلي و اوضاع نابسامان امنيتي بر آن سايه افكنده است.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "الجزيره"، با وجود شروع يك هفته از آغاز تبليغات اولين انتخابات در تاريخ ليبي طي نيم قرن گذشته بسياري نامزدها به تازگي تبليغات خود را آغاز كرده اند و مردم ليبي نيز همچنان به دنبال شناخت نامزدها و جريان هاي سياسي هستند كه براي تصاحب كرسي ها كنگره ملي عمومي يا همان مجلس موسسان اين كشور رقابت مي كنند.
مهم ترين وظيفه اين پارلمان تدوين قانون اساسي جديد براي كشور پس از گذشت كم تر از يك سال از سرنگوني معمر القذافي ديكتاتور سابق ليبي است.
در خيابان هاي اصلي شهر طرابلس و ديگر شهرها و بر روي پل ها و در ميادين تصاوير بزرگي از نامزدها و جريان هاي سياسي با شعارهاي انتخاباتي آنها نصب شده است.
برخي ديگر نيز به انتشار بيانيه هاي نامزدهايشان از طريق صفحات اجتماعي فيس بوك مشغولند و برخي كانال هاي ماهواره اي ليبي زمان هايي مجاني را براي نطق و تبليغات نامزدها اختصاص مي دهد و كانال ماهواره اي ويژه اي نيز به همين منظور تاسبس شده است.
كميسيون عالي انتخابات اعلام كرده است مدت تبليغات انتخاباتي پنجم جولاي به پايان مي رسد و انتخابات هفتم جولاي برگزار مي شود.
پس از اينكه اولين موعد برگزاري انتخابات به دلايل فني به تعويق افتاد اين موعد دومي است كه براي انتخابات تعيين شده است اما تبليغات انتخاباتي اين دور با موجي از خشونت ها در مناطق مختلف ليبي همراه بوده است كه بنا بر اعلام دولت ليبي تاكنون بيش از 100 كشته و 500 زخمي برجاي گذاشته است.
در اولين انتخابات ليبي از سال 1964 تاكنون دو هزار و 501 نامزد با يكديگر رقابت مي كنند كه از اين بين هزار و 206 نفر آنها در 377 فهرست كه 142 هيئت سياسي را شامل مي شود حضور دارند.
شمار واجدين شرايط مردم ليبي براي حضور در انتخابات نيز دو ميليون و 700 هزار نفر تخمين زده شده است.
در طرابلس پايتخت ليبي فضاي تبليغات انتخاباتي داغ نيست و برخي كارشناسان دليل آن را در نبودن فرهنگ انتخابات در اين كشور مي دانند يا اينكه روند انتخابات در ليبي از همان آغاز داغ نبوده بلكه در نيمه هاي مسير خود قدرت مي گيرد همان گونه كه در مرحله ثبت نام از نامزدها اينچنين بوده است.
شهروندان ليبي ضمن اشاره به نامنظم بودن امور تبليغاتي از سوي نامزدها آن را به فقدان فرهنگ انتخابات در اين كشور مرتبط مي دانند.
اين در حالي است كه برخي نامزدهاي انتخاباتي در شهرهاي كوچك تر هنوز تبليغات انتخاباتي خود را آغاز نكرده اند و دليل آن را عدم تامين بودجه مالي، كمبود امكانات ملي و رسانه اي و كم تجربگي در اين امر عنوان كردند.