خبرگزاري موج - محمد مرسي، نامزد جنبش اخوان المسلمين سرانجام در نخستين انتخابات آزاد و پر حاشيه مصر پس از سرنگوني حكومت حسني مبارك پيروز شد تا با روي كار آمدن اسلام خواهان، وضعيت رژيم صهيونيستي و منافع آمريكا در منطقه متزلزل تر از قبل شود.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از رويترز، فاروق سلطان، رئيس كميسيون انتخابات مصر در كنفرانس خبري كه براي اعلام نتايج برگزار شد، ابتدا در مقدمه اي طولاني چگونگي برگزاري انتخابات و فعاليت هاي كميسيون را تشريح كرد و به هواداران هر دو نامزد مرحله دوم انتخابات توصيه كرد كه نتيجه را هر چه هست بپذيرند. قرار بود نتيجه انتخابات مصر روز پنجشنبه ۲۱ ژوئن (1 تير) اعلام شود، اما به علت رسيدگي به شكايات متعدد از سوي نامزدهاي انتخاباتي، اعلام نتيجه اين انتخابات تا روز گذشته (يكشنبه) به تاخير افتاد.
سپس كميسيون انتخابات مصر در بيانيه اي اعلام كرد كه محمد مرسي نامزد جنبش اخوان المسلمين با كسب ۵۱.۷۳ درصد آرا در نخستين انتخابات آزاد رياست جمهوري اين كشور پس از سرنگوني حكومت حسني مبارك به پيروزي رسيده است.
بر اساس همين بيانيه، احمد شفيق، نخست وزير حكومت حسني مبارك فقط موفق به كسب ۴۸.۲۷ درصد كل آرا را در مرحله دوم به خود اختصاص داده است.
بدين ترتيب محمد مرسي نخستين رئيس جمهور غيرنظامي مصر پس از گذشت چندين دهه حكومت نظاميان بر اين كشور خواهد بود.
در پي اعلام نتيجه انتخابات، هواداران آقاي مرسي كه در ميدان تحرير قاهره تجمع كرده بودند، به شادي پرداختند.مرسي بعدا در نطقي تلويزيوني اين روز تاريخي براي ملت مصر را ستود و تاكيد كرد كه رئيس جمهور همه مصري ها خواهد بود. وي از پروردگار و "خون، اشك و فداكاري" هموطنانش تشكر كرد.
مرسي گفت: به لطف اتحاد و عشق ما به يكديگر، خواهيم توانست آينده اي محترمانه تر براي خود بسازيم.
رئيس جمهور مصر همچنين به خون شهداي انقلاب كه در جريان قيام سال گذشته كشته شدند اداي احترام كرد.
مرسي همچنين از ارتش و نيروهاي امنيتي مصر هم قدرداني كرد و اين در حالي است كه بسياري از مصري ها معتقدند اين نيروها عملكردي منفي در طول يك سال گذشته داشته اند.
بازتاب جهاني
اندكي پس از اعلام نتايج انتخابات مصر، وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران با صدور بيانيه اي، پيروزي محمد مرسي و انتخاب شايسته وي به سمت رياست جمهوري مصر را به وي و ملت بزرگ و انقلابي اين كشور تبريك گفت.
در بيانيه وزارت امور خارجه كشورمان آمده است: حركت استقلالطلبانه مردم مصر با اتكا به ذات احديت و اراده و ايمان قوي، در دوره جديد تحولات خاورميانه و بيداري اسلامي مراحل تكميلي خود را طي ميكند.
باراك اوباما، رئيس جمهور آمريكا هم در تماسي تلفني با مرسي پيروزي وي را در انتخابات مصر تبريك گفت. اوباما در اين گفتگو به مرسي يادآور شد كه آمريكا همچنان مصر را حمايت مي كند تا دوران "گذار به دموكراسي" را طي كند.
كاخ سفيد با صدور بيانيه اي اعلام كرد: به اعتقاد ما ضروري است كه دولت مصر همچنان نقش خود به عنوان يكي از اركان صلح، امنيت و ثبات منطقه اي را ادامه دهد.
اما واكنش رژيم صهيونيستي نسبت به پيروزي اسلام گرايان در مصر حاكي از نگراني شديد اين رژيم غاصب بود. چراكه رسانه هاي اين كشور تاكيد كردند كه پيروزي اسلام خواهان در مصر، اين كشور را به "ايراني ديگر" تبديل خواهد كرد.
بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم صهيونيستي هم با دستپاچگي ابراز اميدواري كرد كه پيمان صلح بلندمدت ميان دو كشور به قوت خود باقي بماند.
ويليام هيگ، وزير خارجه انگليس نيز در پيامي پيروزي مرسي را به وي تبريك گفت.
اوضاع داخلي مصر
وضعيت شهر قاهره در آستانه اعلام اين نتيجه امنيتي شده بود و تانك هاي ارتش در همه مراكز حساس شهر مستقر شده بودند تا در صورت بروز ناآرامي، از اين مراكز دفاع كنند. همچنين گزارش شده است كه تعداد زيادي از نيروهاي ارتش در مقابل ساختمان مقر هيات عالي نظارت بر انتخابات در قاهره، مستقر شدهاند.
بر اساس گزارش منابع خبري، ميدان التحرير قاهره صحنه يكي از بزرگترين تجمعات هفتههاي اخير بوده است و تجمع كنندگان كه اكثرا هواداران اخوان المسلمين هستند، نام اين تظاهرات را "مشروعيت" گذاشتهاند. طرفداران احمد شفيق، نخستوزير سابق و ديگر نامزد انتخابات اخير مصر هم در منطقه نصر، يكي از مناطق حومهاي قاهره، تجمع كرده بودند.
بر اساس اين گزارشات، صدها نفر از حاميان احمد شفيق در حالي كه تصاوير وي را حمل مي كردند، شعارهايي در حمايت از ارتش و عليه اخوانالمسلمين سر دادند.
شوراي عالي نظامي مصر پيش از اين اعلام كرده بود كه نسبت به هر اقدامي كه ثبات و امنيت مصر را به هم بزند، اقدام خواهد كرد. شوراي نظامي مصر قرار بود تا پايان ماه ژوئن قدرت را به رئيسجمهور منتخب واگذار كند، اما اخيرا اختيارات وسيعي را از جمله عدم واگذاري فرماندهي كل قوا به رئيس جمهور را براي خود در نظر گرفته است.