خبرگزاري فارس: سردبير القدس العربي نوشت: رئيس جمهور منتخب مصر در گفت وگو با خبرگزاري فارس گفت به دنبال برقراري روابط طبيعي با ايران است و اين موجب عصبانيت برخي رژيم ها عربي شده است اين عصبانيت قابل درك نيست همه كشورهاي حاشيه خليج فارس با ايران روابط ديپلماتيك دارند اما اين را بر مصر حرام ميكنند.
به گزارش فارس،" عبدالباري عطوان" سردبير روزنامه القدس العربي در سرمقاله امروز خود با عنوان " انتخاب مرسي و عزاي اسرائيلي" نوشت: قابل توجه بود كه بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل در جمع كساني نبود كه به محمد مرسي رئيس جمهور منتخب مصر تبريك گفتند و تبريك باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا و ملك عبدالله پادشاه عربستان نيز با تاخير صورت گرفت.
تاملي در واكنش اين مثلث آمريكا، اسرائيل و عربستان به قرار گرفتن رئيس جمهور اسلام گرا در راس قدرت مصر نشانه هايي از وارد شدن به مرحله جديدي نه تنها در مصر بلكه در همه خاورميانه است.
*صلح سرد مصر و اسرائيل به جنگ سرد و شايد جنگ داغ منجر شود
در اين بين اسرائيلي ها بيش از همه نگران هستند چون صلح سرد آنها با بزرگ ترين كشور عربي 34 سال امنيت و ثبات را به آنها عطا كرده بود( و اين در حالي است كه تنها 64 سال از به رسميت شناخته شدن اين رژيم مي گذرد) مي رود تا به رابطه اي يخي و چه بسا جنگ سرد مبدل شود به ويژه كه با تحكيم اركان تحول جديد به رهبري اولين رئيس جمهور اسلام گرا در تاريخ هشت هزار ساله مصر كه از طريق صندوق هاي راي انتخاب شده است اين جنگ سرد نيز به تدريج داغ مي شود.
محور نگراني اسرائيل سرنوشت توافقنامه هاي كمپ ديويد و هماهنگي هاي امنيتي زير مجموعه آن است به ويژه كه احتمال تغيير سران دستگاه امنيتي مصر و جايگزين شدن رئيسي اسلام گرا در دستگاه اطلاعاتي مصر به جاي ژنرال "مراد موافي" وجود دارد، موافي نيز خود جانشين عمر سليمان رئيس دستگاه اطلاعاتي مبارك و دوست وفادار اسرائيل شده بود.
* بعيد نيست كه مرسي توافقنامه كمپ ديويد را لغو كند
محمد مرسي با اولين نطق خود پس از پيروزي در انتخابات به آمريكايي ها و اسرائيلي ها اطمينان خاطر داد كه به توافقنامه هاي بين المللي احترام مي گذارد بدون اينكه نامي از پيمان كمپ ديويد ببرد اما ما بعيد نمي دانيم كه وي بسياري از بندهاي اين توافقنامه را تعديل كند.
اگر اين موضوع را مد نظر قرار دهيم كه مرسي مدير كميته ملي مصر در امر مبارزه با صهيونيسم بوده است بنابراين آنچه در گفت وگو با خبرگزاري فارس كرده است دليلي است بر اينكه معاهده را اصلاح يا در آينده آن را لغو ميكند؛ زماني كه جاي پاي خود را محكم كرد و آن زمان با مواضع جنبش اخوان المسلمون هماهنگ خواهد شد.
اسرائيلي ها اميدوارند كه هماهنگي امنيتي با دستگاه اطلاعات مصر و شوراي نظامي حاكم بر اين كشور ادامه يابد اما اين آرزوها در صورتي كه شخصيتي اسلام گرا رياست دستگاه اطلاعات مصر را برعهده بگيرد بر باد مي رود و به دنبال آن هماهنگي امنيتي به اتاق مراقبت هاي ويژه و در نهايت مي ميرد و دفن مي شود.
*مرسي بر سر خزانه خالي مصر نشسته است
مطمئنا تعديل يا لغو توافقنامه كمپ ديويد از اولويت هاي مرسي و دولتش نخواهد بود بلكه اقتصاد چالش واقعي است كه در راس اولويت هاي مرسي خواهد بود كه از جمله آن ايجاد شغل براي بيش از 10 ميليون بيكار مصر است
نظريه اي در غرب است كه مي گويد بورس مقياس ثبات كشور و نشانه واقعي آينده اقتصادي آن است و اگر اين نظريه درست باشد آينده براي محمد مرسي بسيار روشن خواهد بود شاخص بورس مصر يك روز پس از پيروزي مرسي شش درصد افزايش داشت و اين بالاترين ميانگين در شاخص بورس است.
مرسي پس از يك سال و نيم تحريم مالي كشورهاي عربي و غربي اكنون بر سر خزينه اي خالي نشسته و كمال جنزوري رئيس دولت پيشبرد امور مصر نيازهاي مالي ضروري مصر را در حدود 15 ميليارد دلار تخمين زده است و سوال اينجا است كه اين اموال از كجا بايد بيايد؟
* كشورهاي حاشيه خليج فارس دوست واقعي مصر نيستند
عربستان سعودي ثروتمندترين كشور عربي كه دوست اخوان نيست و همين بس كه شخص شاهزاده نايف بن عبدالعزيز ولي عهد متوفي اخواني ها را اساس بلا خوانده بود.
اما دولت امارات عربي متحده با عربستان تقريبا در همه چيز به غير از دشمني متفاوت است . سرهنگ "ضاحي خلفان تميم"، رئيس پليس دبي همچنان از طريق شبكه اجتماعي توئيتر به جنگ خود با اخواني ها ادامه مي دهد بنابراين اگر نگوييم حمايت اين دو كشور از مرسي محال است ، چنين كمكي پيشبيني نميشود.
*تاكيد مرسي براي رابطه با ايران كشورهاي عربي را عصباني كرد
دشمني كشورهاي حاشيه خليج فارس چه بسا شايد دليل اين بود كه رئيس جمهور منتخب مصر در گفت وگو با خبرگزاري فارس گفت" به دنبال برقراري روابط طبيعي با ايران است"؛ موضوعي كه كشورهاي حاشيه خليج فارس را عصباني كرد.
براي ما مشكل است كه اين عصبانيت از نزديكي كشور مصر با ايران را درك كنيم همه كشورهاي حاشيه خليج فارس با ايران روابط ديپلماتيك دارند و بزرگ ترين سفارتخانه هاي كشورهاي حوزه خليج فارس در تهران پايتخت ايران است پس براي چه كشورهاي حاشيه خليج فارس چيزي را كه براي مصر حرام مي كنند، براي خود حلال ميشمارند.
*مرسي منافع سلطه جويانه آمريكا و اسرائيل را سركوب مي كند
ماموريت رئيس جمهور جديد آسان نيست اما مطمئنا وي براي پيشبرد مصر به سوي تغيير و در راستاي غيرمنافع سلطه جويانه آمريكا و اسرائيل در كل منطقه كار خواهد كرد به ويژه درباره رابطه مصر و اسرائيل يعني ماه عسل مصر و اسرائيل چه بسا براي هميشه تمام شد و اين تفسير جشن هاي بزرگي است كه اهالي نوار غزه به محض شنيدن پيروزي مرسي و شكست احمد شفيق نامزد اسرائيلي ها برپا كردند و اين همچنين تفسير شرايط افسرده است كه مقر محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان در رام الله را فراگرفته است.
*مطمئنا طرف هايي چوب لاي چرخ مرسي قرار ميدهند
مصر همزمان به آغوش ملتش و كشورهاي عربي بازگشت و گام هاي خود را به سوي نهضتي كه همگان منتظرش هستند آغاز كرده است درست است كه برخي مي خواهند چوب لاي چرخ مرسي قرار دهند اما اين موانع موقتي است و مصر با اطمينان و اقتدار به سمت تغيير پيش مي رود.