وزير خارجه تونس در اظهاراتي مداخله جويانه با تاكيد بر آن كه كشورش با اجراي سناريوي يمن در سوريه موافق است، اعلام كرد كه موضع تونس و روسيه درخصوص سرنوشت بشار اسد با يكديگر متفاوت است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از روزنامه فرامنطقهاي القدس العربي، رفيق عبدالسلام، وزير خارجه تونس در اظهاراتي مداخله جويانه از اجراي سناريوي يمن در سوريه حمايت كرده و عنوان داشت كه موضع تونس و روسيه درخصوص سرنوشت سوريه با يكديگر متفاوت است.
وي در ادامه افزود: تونس با هرگونه مداخله نظامي و خارجي در امور سوريه كاملا مخالف است اما رويكرد ما با روسيه درخصوص سرنوشت بشار اسد، رئيس جمهوري سوريه متفاوت است چرا كه ما اجراي سناريوي يمن در سوريه را ترجيح ميدهيم.
وي در ادامه افزود: ما در اتحاديه عرب امكان انتقال مسالمتآميز قدرت در سوريه را براي ممانعت از وقوع جنگ داخلي بررسي كرديم، اما به نظر ميرسد كه موانع و پيچيدگيهاي مربوط به اوضاع سوريه مانع از اجراي سناريوي يمن در اين كشور ميشود.
عبدالسلام تاكيد كرد: نميتوان گفت كه موضع روسيه و تونس درخصوص سوريه مشابه است اما ما با روسيه در خصوص حمايت از طرح كوفي عنان، فرستاده مشترك اتحاديه عرب و سازمان ملل به سوريه اتفاق نظر داشته و بر لزوم حل و فصل بحران سوريه در چارچوب طرح سوري-عربي تاكيد ميكنيم.
وي در ادامه افزود: ما از اجراي اصلاحات سياسي و از محقق شدن آرمانهاي مردم سوريه حمايت ميكنيم و با مداخلهي نظامي كشورهاي خارجي و ورود گروههاي مسلح به اين كشور مخالف هستيم، چرا كه اين مساله بحران سوريه را پيچيدهتر ميسازد.
رفيق عبدالسلام اظهار كرد: ما شاهد تجربه پيشين كشورهاي ديگر مانند عراق بودهايم و نميخواهيم كه اين مساله در سوريه نيز تكرار شود البته خواهان مداخله گروههاي بشردوستانه در سوريه هستيم.
وي در واكنش به خبرهايي كه از حضور گروههاي مسلح تونسي در ميان مخالفان سوري حكايت دارد، اظهار كرد: اگر اين مساله صحت داشته باشد مسئولان تونس نسبت به آن ناراضي هستند و تمايل ندارند كه هيچ يك از جوانان تونسي يا ديگر كشورهاي عربي را در امور سوريه دخيل ببينند.
وي در خصوص گروههاي سياسي تونس كه در تلاش هستند دولت كنوني اين كشور را بركنار كنند، اظهار كرد: هيچ كس نميتواند دولت كنوني را بركنار كند چرا كه اين دولت از زمان استقلال تونس قدرتمندترين دولت در اين كشور از لحاظ مشروعيت بوده است.
عبدالسلام تاكيد كرد: كساني كه امروز در تونس بر منصب قدرت نشستهاند باور دارند كه با اراده مردمي و انتخابات آزاد و شفاف و نه از طريق كودتاي نظامي و روشهاي غير قانوني بر سر كار آمدهاند.
وي درخصوص گروههاي سلفي اظهار كرد: در ميان اين گروهها يك رويكرد منفي وجود دارد كه ما با آن و تفسيرهايي كه از متون ديني دارند مخالف بوده و بر اين عقيده هستيم كه تا زماني كه سلفيها مسالمت آميز عمل كنند ما ميتوانيم با آنها بر سر ميز مذاكره بنشينيم.
عبدالسلام افزود كه مسئولان تونس با هرگونه تهديدي عليه امنيت ملي چه از سوي القاعده و چه از سوي هر سازمان ديگري با جديت برخورد خواهند كرد.