گزارش چند رسانه خارجي از آزارجنسي يك زن مصري محاصرهشده ميان 200 مرد خشمگين و برآشفته، به يكي از نگرانيهاي روزهاي اخير معترضان مصري و حاضران در ميدان تحرير تبديل شده است.
افرادي كه قصد كمك داشتند سرانجام توانستند با بطريهاي آب، مهاجمان را از آنجا برانند. با اين حال مشخص نشد چه بر سر آن زن آمد. پس از آنكه اعتراضهاي مردمي در ميدان تحرير به خاطر حكم دادگاه درمورد حسني مبارك و پسرانش وارد مرحله تازهاي شد، شمار آزارجنسي زنان در اين مكان نيز افزايش يافت. پيش از اين نيز حوادثي دردناك براي زنان حاضر در ميدان تحرير رخ داده بود اما حادثهاي كه بازگو شد معترضان را به تكاپو انداخت. آنها به همراه فعالان حقوق بشر تصميم گرفتند به سازماندهي كمپيني براي جلوگيري از آزار جنسي زنان در ميدان تحرير بپردازند.
از نظر آنها چنين حوادثي بخشي از يك مشكل اجتماعي بزرگتر در مصر است كه هنوز مجازات مناسبي برايش درنظر گرفته نشده است. با توجه به اهميت ميدان تحرير در شكلگيري انقلاب مردمي مصر و الگوگيري ساير كشورهاي عربي از آن، رويدادن چنين حوادثي ضربهاي هولناك به ماهيت آن خواهد بود. براي انقلابيون مصري كه ميخواستند ميدان تحرير را به نمونهاي كوچكشده از دولتي كه به آزاديهاي مدني و مسئوليتهاي شهري بها ميدهد، تبديل كنند اين اهانتها غيرقابل تحمل است. گروهي از جوانان عمدتا دانشجوي مصري حلقهاي انساني براي حفاظت از زنان در ميدان تحرير تشكيل دادند تا بتوانند جلوي تكرار حوادث تلخ گذشته را بگيرند.
از آنجا كه نيروهاي پليس نزديك ميدان تحرير نميشوند، آمار دقيق و رسمي از حمله به زنان در دست نيست و زنان نيز به ندرت چنين مزاحمتهايي را گزارش ميدهند. عدهاي معتقدند كه چنين حملاتي هدفمند است و از سوي مخالفان مردم براي ضربه زدن به اعتراضها و روح حاكم بر انقلاب طراحي شده تا ميان آنها شكاف ايجاد شود و زنان از صحنه مبارزه حذف شوند.
مونا سيف يكي از فعالان مصري كه به خاطر فعاليتهاي بشردوستانهاش شناخته شده است ضمن تلاش براي اطلاعرساني در اين زمينه اعلام كرد كه در طول پنج روز، سه مورد از چنين مزاحمتهايي به او گزارش شده است.
در طول قيام 18 روزه معترضان مصري كه سال2011 براي بركناري حسني مبارك شكل گرفت، زناني كه بهعنوان فعال اجتماعي، معترض، پزشك يا مبارز در ميدان تحرير حاضر بودند بارها توسط جاسوسان يا افراد شرور وابسته به رژيم مورد آزار قرار گرفتند. متأسفانه پس از پيروزي انقلاب و در پي دور جديد اعتراضهاي مردمي، نيروهاي امنيتي و نظامي نيز زنان را مورد تعرض قرار دادند. براساس گزارشي كه سال2008 توسط مركز حقوق زنان مصر منتشر شد دوسوم زنان در اين كشور مزاحمتهاي جنسي را تجربه كردهاند. در سال2006 آمارها به قدري افزايش يافت كه پليس نيروهاي خود را افزايش داد تا از درگيريها جلوگيري شود اما هيچ قانوني براي پيشگيري از چنين حوادثي يا تنبيه خاطيان تصويب نشد.