واحد مرکزی خبر- القدس العربی نوشت رئیس جمهور جدید مصر نمی تواند پا روی ارزش هایش بگذارد و با نخست وزیر رژیم صهیونیستی وارد مذاکره شود.
این روزنامه در سرمقاله امروز خود با عنوان «زمانیکه مرسی نتانیاهو را تحقیر می کند» نوشت مقامات اسرائیلی نگران آنند که از زمان پیروزی محمد مرسی نامزد جنبش اخوان المسلمین در انتخابات ریاست جمهوری در موضع مصر درباره معاهده کمپ دیوید و برقراری روابط امنیتی با اسرائیل تغییر رادیکالی ایجاد شود. این نگرانی اسرائیل به جا به نظر می رسد و در واقع پس از کمتر از دو روز از پیروزی مرسی در انتخابات ریاست جمهوری مصر و ادای سوگند ظاهر شد.
روزنامه های اسرائیلی دیروز فاش کردند مرسی از دریافت تماس تلفنی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل اجتناب کرده است. نتانیاهو قصد داشته است با این تماس پیروزی او را در انتخابات ریاست جمهوری به وی تبریک بگوید. به نوشته همین روزنامه ها، مرسی همچنین میانجی گری کاخ سفید را در این خصوص نپذیرفته است.
نتانیاهو که به داشتن غرور و تکبر و تعامل مغرورانه با مقامات مصری- که آخرین آن ها حسنی مبارک رئیس جمهور مخلوع این کشور بود- معروف است، مجبور شد غرورش را زیرپا بگذارد، به ارسال یک پیام کتبی برای رئیس جمهور جدید مصر بسنده کند و در آن ابراز امیدواری کند که از معاهده کمپ دیوید که در جهت منافع مصر و اسرائیل و ضامن ادامه همکاری میان آن دو در همه زمینه ها است، پاسداری کند.
مواضع رئیس جمهور جدید مصر منعکس کننده آغاز یک تغییر راهبردی جامع در «مصر جدید» به ویژه درمورد پرونده نزاع کشورهای عربی با اسرائیل پس از حدود چهل سال صلح سرد به نفع امنیت و ثبات اسرائیل است.
مرسی حاضر نشد با نتانیاهو صحبت کند؛ زیرا او توسط مردم انتخاب شده و قدرتش را از نود میلیون مصری گرفته است. مصر یک تمدن بیش از هشت هزار ساله را به ارث برده است. این درحالی است که نتانیاهو نخست وزیر کشوری است که بیش از چهل و شش سال سن ندارد. با غصب حقوق دیگران تشکیل شده و حمایت خارجی ضامن ادامه بقای آن است.
رئیس جمهور جدید مصر احتمالا توافقنامه کمپ دیوید را که نوعی اهانت به این کشور است، اصلاح نمی کند و یا حتی درمورد لغو فوری آن تصمیم گیری نمی کند؛ زیرا در روزها و یا حتی سال های آغازین ریاست جمهوری او اولویت های زیادی وجود دارد که باید بر آن ها متمرکز شود و مهمترین آنها مسائل اقتصادی و امنیتی است. اما قطعا او مانند گذشته اهانت های اسرائیل را اعم از حمله دوباره به نوار غزه و یا نقض حاکمیت مصر در صحرای سینا نخواهد پذیرفت.
دولت اسرائیل مبلغ پانزده میلیارد شیکل (حدود چهار میلیارد دلار) را به تقویت حضور نظامی اش در نزدیکی مرزهای خود با مصر اختصاص داده است و پیش بینی می شود درصورتی که متوجه شود پایبندی به معاهده صلح طبق شروط سابق ادامه نخواهد یافت، بودجه نظامی اش را در آینده حدود سی درصد افزایش دهد؛ زیرا مصر تنها کشور منطقه است که می تواند با آن موازنه راهبردی برقرار کند. همچنین مصر تنها کشوری است که می تواند به کشورهای عربی کمک کند تا به ظلم و ستمی که اسرائیل برضد آن ها روا می دارد، پایان دهند.
مرسی در همه سخنرانی های خود تاکید کرد زمان پیروی به پایان رسیده و به برکت انقلاب آزادی، غرور و منزلت به این کشور بازگشته است.
مرسی که پیش از این رئیس کمیته تحریم رژیم صهیونیستی و مقاومت در برابر عادی سازی روابط با آن بوده است، نمی تواند روی ارزش ها و اصولش پا بگذارد و با یک نخست وزیر نژاد پرست مغرور مانند نتانیاهو گفت و گو کند و پیام تبریکش را بپذیرد.