خبرگزاري فارس: پس از اعلام پيروزي مرسي، دستگاه اطلاع رساني عربستان در دو روز ابتدايي با سردي و تنها به نقل خبر اكتفا و به درج تيترهاي دو پهلو و مقالات هشدار دهنده اقدام كرد و هيچ موضع رسمي از سوي دولت و پادشاه عربستان اتخاذ نشد.
به گزارش خبرگزاري فارس، پيروزي محمد مرسي، نامزد اسلامگراها با استقبال سرد مقامات سعودي همرا ه بود، به طوري كه پادشاه اين كشور، آخرين مقام عربي بود كه پيروزي انتخابات را به محمد مرسي تبريك گفت.
نگاهي اجمالي به تحولات گذشته در روابط عربستان و مصر نشان ميدهد كه دولت سعودي از آغاز تحولات مصر همسو با دولت آمريكا و رژيم صهيونيستي، در كنار دولت ساقط شده مصر بوده و تمام تلاش خود را در سطوح مختلف دولتي و رسانهاي و ديپلماتيك به منظور عدم حاكميت جريان اسلامگرا به رهبري اخوان المسلمون بر مصر انجام داده است.
در خلال اين تلاشهاي دولت عربستان، شهروندان انقلابي مصر ضمن آگاهي يافتن از بخشي از اهداف حكام آل سعود به منظور حفظ مبارك و وابستگان وي، همزمان با اشغال سفارت رژيم اشغالگر قدس در قاهره، بخشي از سفارت عربستان به همراه خودروهاي ديپلماتيك اين سفارت را به آتش كشيدند و بار ديگر طي ماههاي گذشته به هنگام دستگيري جيزاوي وكيل فعال مصري، به سفارت و كنسولگري اين كشور در مصر هجوم آورده و به تخريب ديوارها و ابراز انزجار از پادشاه عربستان و دستگاه حاكم بر آن پرداختند.
متعاقب بروز اين حوادث، انتخابات رياست جمهوري مصر با كش و قوسهاي فراوان انجام و دهها ميليارد دلار عرستان به پاي نامزدهاي غير اخواني از جمله احمد شفيق آخرين نخست وزير مبارك هزينه شد و مقالات متعددي نيز عليه رويه اخوانيها در تاريخ مبارزاتي آنها در مصر در جرايد عربستان درج شد. اما پس از تمامي اين فراز و نشيبها محمد مرسي نامزد اخوان المسلمون به پيروزي رسيد.
پس از اعلام پيروزي مرسي، دستگاه اطلاع رساني عربستان در دو روز ابتدايي با سردي و تنها به نقل خبر اكتفا و به درج تيترهاي دو پهلو و مقالات هشدار دهنده اقدام كرد و هيچ موضع رسمي از سوي دولت و پادشاه عربستان و وزارت امور خارجه اين كشور اتخاذ نشد.
روزنامه الوطن نزديك به وزارت امور خارجه عربستان با تيتر "رياست جمهوري به اخوانيها رسيد" به سردي از مرسي استقبال كرده و در سرمقاله خود نوشت: رئيس جمهور جديد مصر با چالشهاي فراوان منطقهاي و بينالمللي و مشكلات داخلي و ساماندهي اقتصادي روبروست!
الشرق الاوسط نيز با تيتر "نامزد اسلامگراها رئيس جمهور مصر شد" اين موضوع را منعكس و با درج گزارشي شبههناك از ترس و بيم مسيحيان و قبطيها در دوران حاكميت اسلامگراها (اخوانيها) سعي در القاي اخوان هراسي كرده است.
عكاظ و الحيات نيز به همين ترتيب پايبند بودن به تعهدات بينالمللي مصر را مطرح كردند تا اينكه در تاريخ 6/4/91 هيئت وزيران عربستان به رياست ملك عبدالله تشكيل و در خلال آن با تأخير دو روزه، انتخاب مردم مصر را به عنوان رئيس جمهور جديد اين كشور تبريك گفت.
اين در حالي است كه بسياري از كشورهاي عربي و شوراي همكاري خليج فارس از جمله قطر، امارات، اردن، سوريه، كويت و حداقل براي حفظ ظاهر و عرف ديپلماتيك، 24 ساعت پيش از عربستان سعودي به مرسي تبريك گفته بودند كه اين مسئله به نوبه خود از ابراز نارضايتي نانوشته مقامات سعودي از انتخاب محمد مرسي حكايت دارد.