خبرگزاري فارس: اولين انتخابات پارلماني در ليبي پس از حدود نيم قرن ديكتاتوري رژيم قذافي از امروز براي ليبيايي هاي مقيم خارج آغاز مي شود و به مدت پنج روز به طول خواهد انجاميد.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "الجزيره"، ليبيايي هاي مقيم خارج از امروز سه شنبه در اولين انتخابات پارلماني ليبي پس از گذشت نزديك به نيم قرن ديكتاتوري رژيم سرنگون شده قذافي شركت مي كنند تا نمايندگان خود براي كنگره ملي (پارلمان) را برگزينند.
اين انتخابات تا پنج روز در خارج از كشور ادامه دارد و زمان آن به انتخابات داخل ليبي كه هفتم جولاي (شنبه آينده) است ملحق مي شود.
پارلمان آتي اولين قدرت قانون گذار منتخب در ليبي از زمان تاسيس دولت ليبي جديد است.
اين در حالي است كه شرق ليبي شاهد تظاهرات اعتراض آميز به روند برگزاري انتخابات و تقسيم ناعادلانه سهميه كرسي هاي پارلماني است.
انتخابات در ليبي نيز هفتم ماه ژوئن آغاز مي شود و بيش از 2.8 ميليون نفر براي شركت در اين انتخابات ثبت نام كرده اند كه 80 درصد كل واجدين شرايط را شامل مي شوند.
مبارزات انتخاباتي نامزدها نيز در شرايطي جريان دارد كه موجي از خشونت ها در مناطق مختلف ليبي به راه افتاده است كه بنا بر اعلام دولت ليبي تاكنون بيش از 150 كشته و 500 زخمي برجاي گذاشته است.
در اولين انتخابات ليبي از سال 1964 تاكنون دو هزار و 501 نامزد با يكديگر رقابت مي كنند كه از اين بين هزار و 206 نفر آنها در 377 فهرست كه 142 هيئت سياسي را شامل مي شود حضور دارند.
پارلمان آتي ليبي كه مجلس موسسان اين كشور نيز ناميده مي شود در كنار وظيفه قانون گذاري كه از شوراي انتقالي ليبي تحويل خواهد گرفت، مسئوليت تدوين قانون اساسي و تشكيل دولت جديد را برعهده دارد و در اولين جلسه پارلمان پس از تشكيل، شوراي انتقالي منحل خواهد شد.
پارلمان منتخب ظرف سي روز از اولين نشست خود نخست وزير جديد را انتخاب مي كند و تركيب كابينه موقت وي را تصويب مي كند.
پارلمان همچنين هيئتي براي تدوين قانون اساسي انتخاب مي كند كه اين هيئت بايد پيش نويس قانون اساسي را در مدتي كم تر از 60 روز از تشكيل اولين نشست پارلمان به پارلمان ارائه دهد تا پس از تاييد از سوي پارلمان به همه پرسي گذاشته شود.