خبرگزاري فارس:"عبير صلاح"، استاد دانشگاه قاهره در يادداشتي از رئيس جمهور انقلاب مصر خواست با از سرگيري روابط با تهران و استقبال از فرهنگ ايراني اسلامي در برابر فرهنگ غربي، منافع آمريكا را از خاك مصر ريشه كن كند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در قاهره، خانم "عبير محمد صلاح" استاد دانشگاه قاهره در يادداشتي با عنوان "رئيس جمهور منتخب و موضوع روابط ايران و مصر" نوشت:مصر اكنون مرحلهاي جديد را آغاز كرده كه جمهوري دوم ناميده مي شود و در آن شكل نقشه سياسي آن كاملا تغيير كرده يا حداقل اين گونه به نظر مي شود.
مردي مبارز در مصر به قدرت رسيده كه ساليان سال با فساد رژيم سابق در جنگ بوده، اين مرد از ميان ملت مصر انتخاب شد تا مصر را به ملتش بازگرداند.
محمد مرسي وعده داده كه رئيس جمهور همه مصري ها خواهد بود كساني كه به وي راي دادند و كساني كه راي ندادند و اگر وعده مرسي واقعيت باشد همه مصري ها بايد نقش خود در احترام به قانون را ايفا كنند خواه رئيس جمهور را انتخاب كرده باشند و خواه انتخاب نكرده باشند.
نويسنده در ادامه آورده است:" من به عنوان يك شهروند مصري حمايت خود را از رئيس جمهور منتخب مصر اعلام مي كنم با وجود اينكه من به وي راي ندادم اما بايد به قانون احترام گذاشت و اين تكليف هر شهروند مصري در مرحله آتي است.
عبير صلاح تاكيد كرد:" رئيس جمهور منتخب براي از بين بردن فساد رايج در رژيم سابق آمده است و ما از وي حمايت مي كنيم و همه ما بايد در جايگاه وي به دنبال مبارزه و جهاد براي تحقق اهداف انقلاب باشيم."
در اين راستا نويسنده سوالات و درخواست هايي را خطاب به محمد مرسي مطرح ميكند كه در ذيل آمده است:
نخست اينكه آقاي رئيس جمهور با توجه به مطالعات من در زمينه زبان و ادبيات فارسي و تمدن ايران و بررسي پرونده روابط مصر و ايران طي 10 سال گذشته و با توجه به سفر چند باره من به ايران اين سوال را مي پرسم كه شما در قبال ايران چگونه رفتار خواهيد كرد؟
نويسنده مصري ادامه داد: فساد رژيم سابق مصر اين بود كه به ملت تلقين كرده بود كه روابط مصر و ايران نياز ضروري نيست و تنها به اين امر كفايت مي كرد كه هر از گاهي يك مقام مصري يك كلمه اي يا اظهاراتي درباره اينكه ايران دشمن ما نيست بيان كند.
فعال سياسي مصر بازگشت روابط مصر و ايران به شرايط طبيعي خود را يكي از مهم ترين جلوه هاي تحقق انقلاب خواند و گفت: موضع رژيم سابق در قطعي روابط با ايران به طور شخصي اتخاذ نشده بود چرا كه روابط بين المللي بر اساس حب و بغض شخصي نيست بلكه بر اساس منافع مشترك و آداپتورهاي سياسي و در بسياري مواقع باج دهي ها است.
رژيم فاسد مبارك موضع خود را در قبال ايران براي برآورده كردن سياست هاي آمريكا در منطقه با چشم پوشي از منفعت ملتش اتخاذ كرده بود و اين چيزي است كه ما مطمئنيم در مرحله آتي تغيير خواهد كرد يا به تعبيري اميدواريم كه رئيس جمهور تغيير ايجاد كند.
عبير صلاح افزود:" رژيم مبارك اين گونه شايعه پراكني كرده بود كه ايران با ازسرگيري روابط خود با مصر به دنبال گسترش مذهب شيعي در اين كشور است حرف خنده داري كه جاهلان بر زبان مي آورند.
فعال سياسي مصر با اشاره به روابط بين المللي كامل ايران با كشورهاي اروپايي، آسيايي و آفريقايي عرب و غير عرب، اسلامي و غير اسلامي گفت:ما در اين كشورها اين حرف مضحكه اي كه تنها افراد نادان بر زبان مي آورند يا توطئه اي عمدي براي گمراه كردن مردم است شاهد نيستيم.
عبير صلاح تاكيد كرد اتهام ايران به فتنه انگيزي فريبي است كه بايد در عصر رئيس جمهور انقلابي حذف شود
وي افزود: اميدواريم كه محمد مرسي راه هاي تنوير عقول و نه ارعاب را در بين مردم باز كند و اگر نگراني هاي مذهبي وجود دارد اين امر را بايد به كارشناسان در امور ديني واگذار كرد تا درباره آن گفت وگو كنند.
استاد دانشگاه قاهره تصريح كرد : روابط سياسي مصر و ايران بايد از سر گرفته شود و مرحله جديدي را در مصر آغاز كنيم مرحله اي كه در آن منفعت ملت مصر در كشورش بالاتر از منافع آمريكا و سياست هاي آن باشد. عبير صلاح از جمله مفاسد ديگر رژيم سابق مصر را خدشه دار كردن اسلام سياسي و تلاش براي متقاعد كردن مردم به ضرورت جدايي دين از سياست دانست.
وي افزود:رژيم مبارك موضوع سكولاريسم را بهانه اي براي مسدود كردن راه تفكر سياسي ايران و بلكه هر موضوع متعلق به فرهنگ ايران بر ملت مصر به كار گرفت.
رژيم مبارك نگران اين بود كه تفكر امتزاج دين در سياست در ذهن ملت مصر رسوخ كند و بنابراين يكي ديگر از سوالات من اين است كه آيا با رسيدن نامزد اسلام گرا به قدرت در مصر اين پديده شوم دوره سابق منتفي مي شود و در به روي فرهنگ ايراني و اسلامي مي گشاييم و به ملت مصر فرصت مي دهيم تا از تاثيرات اين فرهنگ بر تمدن اسلامي و جهان مطلع شوند تا بر تهاجم فرهنگي تركيه كه بر جان و روح ما مردم مصر سيطره يافته و هيچ ارتباطي با فرهنگ و ارزش هاي اخلاقي و اسلامي ندارد مقابله كنيم؟.
به عقيده عبير صلاح صاحبان فرهنگ هاي ديگر، مصر را بازاري براي ارائه كالاهايي كه روي دستشان مانده است مي بينند، بنابراين به خود اجازه توهين به شعور ملت مصر را مي دهند بنابراين بر ملت مصر واجب است كه با اين گونه تهاجمات فرهنگي در مرحله آتي مبارزه كنند.
نويسنده در پايان مقاله خود آورده است: و تو اي رئيس مرسي، اكنون فرصتي طلايي در اختيار داريد تا به ملت خود ثابت كنيد كه حامي آنها خواهيد بود و زمان كار فرارسيده است، اكنون زمان شنيدن صداي منافع ملي است بنابراين زمينه را براي سياحت ديني فراهم آوريد و عصر ارعاب فكري را پايان ببريد ما نياز به اين داريم كه جوامع اسلامي را بشناسيم تا مقدمه اي براي تحقق وحدت جهان اسلامي باشد كه بشارت آن را مي دهند ما نياز به پشتيباني از اقتصادمان با سرمايه گذاري كشورهاي شرقي و نه غربي داريم پس صداقت را شعار خود قرار بده و مسائل مهم مصر را در حاشيه قرار ندهيد و با تفكر فريبكارانه با توهمات و خرافات كه شايسته نيست مبارزه كنيد.
ازسرگيري روابط مصر و ايران نشانه واقعي پيروزي بر فساد رژيم سابقي است كه بقاي خود و فساد خود را در تسليم اراده آمريكا مي ديد حتي اگر بر خلاف اراده ملتش مي بود ما منتظر سخنان جديدي از رئيس انقلاب هستيم كه در آن به انديشه ملتش احترام مي گذارد بنابراين بايد برگ جديدي از تاريخ مصر را رقم بزنيم و در آن وحدت ملت هاي اسلام در برابر همه كساني را مي خواهند عزت و شرافت ما را با انحراف هاي ديني تخريب كنند ثبت مي كنيم رئيس جمهور عزيز موفق باشيد.