تهران – آخرين نخست وزير رژيم سابق ليبي، از هرگونه تائيد يا تكذيب اقدام معمر قدافي ديكتاتور مخلوع ليبي مبني بر ارايه كمك مالي به ستاد انتخاباتي نيكولاي ساركوزي رييس جمهوري سابق فرانسه در سال 2007، خودداري كرد.
به گزارش ايرنا به نقل از خبرگزاري فرانسه، 'البغدادي المحمودي' روز سه شنبه در در جريان ديدار شماري از خبرنگاران با وي در زندان طرابلس گفت: قدافي و ساركوزي هر دو رفته اند و اين موضوع (كمك قذافي) اكنون در دادگستري فرانسه در حال بررسي است و من نمي توانم چيزي در اين باره بگويم و آن را تائيد يا تكذيب كنم.
اين نخستين اظهارات البغدادي دراين زمينه به رغم سخنان وكيل وي در تونس و يك هفته بعد از اقدام تونس مبني بر تحويل وي به دولت ليبي است.
'بشير السيد' وكيل تونسي المحمودي سوم ماه 'مي' گذشته به نقل از وي گفته بود: معمر القذافي و مسئولاني كه با وي كار مي كردند، به ستاد ساركوزي در انتخابات 2007 كمك كردند.
وكيل تونسي البغدادي به نقل از نخست وزير سابق ليبي گفته بود: در اين معامله يك سند رسمي متعلق به صندوق سرمايه گذاري آفريقا (صندوق سپرده گذاري درآمدهاي نفت ليبي در آفريقا) وجود دارد كه 'موسي كوسا' (رييس دستگاه اطلاعاتي و وزير خارجه رژيم سابق) و به دستور سرهنگ معمر قذافي آن را امضا كرده است.
نخستين اتهامات از اين دست، توسط سيف الاسلام پسر معمر قذافي در ماه مارس 2011 مطرح گرديد.
اين موضوع كه در جريان مبارزات انتخاباتي اخير فرانسه نيز مطرح و روي پايگاه خبري 'ميد پارت' منتشر شد، بيانگر اين بود كه طرابلس با كمك 50 ميليون يورويي به ستاد انتخاباتي ساركوزي در سال 2007 موافقت كرده است.
ساركوزي با تكذيب اين موضوع، اتهامات ياد شده را اقدامي حقيرانه توصيف كرد و با ارايه شكايت عليه 'ميد پارت' تاكيد كرد، سندي كه امضاي موسي كوسا را به همراه دارد، جعلي است.
دادستاني پاريس نيز در تاريخ 30 آوريل تحقيقاتي را در ارتباط با اتهام جعل و استفاده از اسناد جعلي و انتشار اطلاعات كذب به جريان انداخت.
از سوي ديگر برخي رسانه ها نيز در اين باره گزارش داده اند كه البغدادي نخست وزير رژيم سابق ليبي در گفت و گو با خبرنگاران ابراز بي گناهي كرده و آمادگي خود را براي محاكمه اعلام داشته است.
وي در اين باره گفته است: من آمده ام مردم ليبي مرا محاكمه كنند، من دغدغه آشكار شدن حقيقت را دارم، زيرا به خود و به بيگناهي ام اطمينان دارم.
آخرين نخست وزير رژيم قذافي در پاسخ به اين پرسش كه چرا تا سرنگوني رژيم قدافي به وي وفادار مانده است ادعا كرد: بيم آن داشتم كه ليبي به مستعمره تبديل شود.
وي همچينن اظهار داشت: نكته منفي در انقلاب ليبي مداخله خارجي بود.
البغدادي المحمودي كه به مدت 9 ماه در تونس زنداني بود، در تاريخ بيست و چهارم ژوئن (چهارم تير) به ليبي تحويل داده شد.