واحد مرکزی خبر -گروه های مسلح در شرق لیبی نیمی از صادرات نفت این کشور را مختل کرده اند تا دولت را برای اعطای خودمختاری بیشتر به این منطقه در آستانه نخستین انتخابات آزاد در این کشور زیر فشار قرار دهند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از بنغازی، مسئولان محلی اعلام کردند یک بالگرد حامل تجهیزات انتخاباتی روز جمعه هدف شلیک توپهای ضدهوایی قرار گرفت و مجبور به فرود اضطراری شد. در این حادثه یکی از سرنشینان بالگرد
کشته شد.
انتخابات امروز شنبه در لیبی برای مشخص کردن اعضای مجمع ملی موقت این کشور نخستین انتخابات آزاد در لیبی از نیم قرن پیش تاکنون محسوب می شود. ولی یک رشته حملات به مراکز انتخاباتی در شرق لیبی و درخواست ها برای تحریم انتخابات نشان می دهد وابستگی های منطقه ای و قبیله ای که در زمان حکومت معمر قذافی سرکوب شده بود بار دیگر در این کشور رواج یافته است. عماد السایح معاون رئیس کمیسیون ملی انتخابات لیبی به رویترز گفت در کشور امنیت وجود ندارد و وزارتخانه های کشور و دفاع نمی توانند از انتخابات محافظت کنند و در کمیسیون انتخابات نوعی سرخوردگی دیده می شود.
شرکت های حمل و نقل دریایی اعلام کردند بیش از نیمی از ظرفیت صادرات نفت خام لیبی مختل شده است و صادرات نفت این کشور نیز به علت اعتراضات سازمان هایی در شرق لیبی که بخش اعظم میدان های نفتی در آنجا قرار دارد سیصد هزار بشکه در روز کاهش یافته است.
شب گذشته دست کم سه اسکله اصلی صادرات نفت لیبی تعطیل بود. اعتصاب کنندگان اعلام کردند در صورتی که دولت به خواسته های اعتصاب کنندگان توجه نکند اعتصاب دست کم چهل و هشت ساعت ادامه پیدا خواهد کرد.
مجمع ملی لیبی که دویست عضو خواهد داشت مسئولیت تعیین نخست وزیر و وزیران و زمینه سازی برای برگزاری انتخابات پارلمانی سال آینده را بر عهده دارد. قرار بود مجمع ملی اعضای کمیته تدوین قانون اساسی جدید را نیز انتخاب کند ولی فشار ساکنان شرق لیبی موجب شد دولت موقت روز پنج شنبه اعلام کند اعضای این کمیته در انتخابات مستقیم برگزیده خواهند شد.
ساکنان شرق لیبی از این که فقط شصت کرسی از دویست کرسی مجمع ملی به آنان و یکصد و دو کرسی به ساکنان غرب کشور اختصاص یافته است ناراضی هستند. دولت می گوید کرسی ها را بر اساس تراکم جمعیت کشور تقسیم کرده است.
حامد الحاسی رئیس شورای نظامی استان برقه هشدار داد به علت نحوه توزیع کرسی های مجمع ملی ممکن است جنگی داخلی بین شرق و غرب لیبی روی دهد. الحاسی فرماندهی گروهی از شورشیان سابق را برعهده دارد که مسئول تامین امنیت شرق لیبی هستند ولی با دولت دچار اختلاف شده است. وی می گوید کشور فلج خواهد شد زیرا هیچ کس در دولت به خواسته های ساکنان شرق لیبی توجه نمی کند.