تهران - روزنامه مصري 'الاهرام' ضمن انتقاد از مواضع و شرايط اخير سناي آمريكا در مورد ارايه كمك هاي مالي به ارتش و پليس مصر، آن را دخالت آشكار در دستگاه حاكم قاهره ارزيابي كرد.
اين روزنامه در آخرين شماره خود افزود سناي آمريكا در آخرين گزارش خود در مورد بودجه فدرال ، شرايط جديدي در بخش كمكهاي خارجي به مصر افزوده و در آن خواستار ارايه شفاف بودجه نظامي ارتش و پليس اين كشور شده است .
سناي آمريكا همچنين شرط اجازه بازرسي از بخش هاي نظامي و پليس مصر به ماموران آمريكايي را در بخش ارايه كمك هاي مالي به اين كشور گنجانده است .
مبلغ كمك هاي سالانه آمريكا به مصر حدود يك ميليارد و پانصد ميليون دلار در قالب تجهيزات نظامي و غير نظامي است .
سناي آمريكا همچنين ارايه كمكهاي مالي به مصر را منوط به متعهد شدن اين كشور به قراردادهاي صلح با رژيم اسراييل و ادامه روند اجراي طرحهاي دمكراتيك در سياست خارجي و داخلي اين كشور منوط كرده است .
به نوشته الاهرام ، كارشناسان سياسي مصر اين شرايط را به عنوان دخالت آشكار در دستگاه حاكم قاهره ارزيابي كرده اند و اعتقاد دارند كه آمريكا هنوز وقوع انقلاب در اين كشور را به خوبي درك نكرده است .
اين روزنامه همچنين تاكيد كرده است كه اين مواضع سناي آمريكا در محافل نظامي مصري نيز با واكنشهاي منفي روبرو شده و احتمال مي رود زمينه بروز بحران سياسي در روابط ميان قاهره و واشنگتن را نيز در پي داشته باشد.
به اعتقاد اين روزنامه ، به نظر مي رسد هدف اصلي اين فشارها و شروط غير منطقي سناي آمريكا ' دوري دولت جديد مصر از ايران' باشد .
در اين زمينه ' توحيد مجدي' مقاله نويس روزنامه مصري 'روزاليوسف' نوشت: مشكلات سياسي مهمي ميان مصر و ايالات متحده وجود دارد كه بايد آنها را در نظر گرفت .
سفر 'هيلاري كلينتون ' وزير خارجه آمريكا به مصر به دلايلي كه علت آن مشخص نشده ، به زمان ديگري موكول شد كه اين نشان دهنده عدم اراده مصر از پذيرش آمريكا به عنوان شريك در دوران سياسي جديد است .
مجدي افزود : ' جان مك كين ' عضو برجسته كنگره آمريكا نيز به بهانه نبود برنامه از پيش تعيين شده، سفر خود را به مصر لغو كرد .
اين نويسنده مصري در ادامه گزارش خود اضافه كرد : به نظر مي رسد علت اصلي نگراني آمريكا سفر احتمالي 'محمد مرسي' رييس جمهوري جديد مصر به ايران و تحويل رياست سازمان كشورهاي غير متعهدها به ايران است .
به نوشته روزاليوسف، سفر مرسي به ايران اين نگراني را براي آمريكا بوجود خواهد آورد كه احتمالا مصر در دوران جديد به 'محور اسلامي ' بپيوندد.
اين روزنامه در ادامه افزود كه پيش از اين فشارهاي سياسي و شرايط جديد ، آمريكا توسط سازمانهاي مختلف در مصر حضور داشت كه مهمترين آنها موسسه 'جيمي كارتر' بود .
يكي از بارزترين فعاليتهاي اين موسسه جمع آوري اطلاعات از تمامي زمينه هاي مختلف در سطح جامعه مصر است .
در آخرين گزارش تهيه شده توسط موسسه جيمي كارتر ، بر مطمئن نبودن انتقال قدرت بطور مسالمت آميز در مصر تاكيد شده بود كه به اين بهانه سناي آمريكا تصميم به شرط گذاشتن براي ارايه كمك مالي به اين كشور گرفت .
نويسنده، پشت پرده اين فشارهاي آمريكا عليه مصر را رژيم صهيونيستي دانست و تاكيد كرد كه نگراني واقعي آمريكا و رژيم اسراييل اين است كه مصر به دامان محور اسلامي كه همواره در تقابل با سياستهاي واشنگتن در منطقه است ، قرار گيرد .
اين روزنامه در ادامه انتقاد خود از طرحهاي مداخله جويانه آمريكا در امور داخلي مصر به نقل از سرلشكر 'طلعت مسلم' كارشناس امور راهبردي و امنيتي مصر نوشت: اين اقدام سناي آمريكا كه با فشارهاي صهيونيسم بين المللي صورت گرفته، چيزي جز دخالت آشكار در صحنه سياسي مصر نيست.
وي تاكيد كرد كه گردانندگان سياست آمريكا بخوبي از ميزان بودجه نظامي مصر اطلاع دارند و مطرح كردن اين شرايط تنها به عنوان دريافت ' چراغ سبز ' از سوي مقامات مصري براي دخالت آشكار در امور داخلي اين كشور است .
وي با تاكيد بر اينكه بودجه نظامي يك كشور كاملا محرمانه و اعلام آن به كشور ديگري ' خط قرمز ' است، تاكيد كرد : بدون شك مسوولان نظامي مصر هرگز به اين درخواست سردمداران امريكايي پاسخ مثبت نخواهند داد .