با پايان راي گيري در انتخابات مجمع ملي ليبي و آغاز شمارش آراء بسياري از تحليلگران اتفاق نظر دارند كه در اين كشور نيز مانند تونس و مصر احزاب اسلامگرا بيشترين آراء را كسب خواهند كرد.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازشبكه خبري راشا تودي ، ريس ارليك روزنامه نگار آمريكايي گفت شبه نظامياني كه در سرنگوني رژيم معمر قذافي در ليبي نقش داشتند در مقايسه با مجمع ملي نقش بزرگتري در ليبي ايفا خواهند كرد.
ارليك گفت :ليبي حتي در دوره حاكميت معمر قذافي خود را يك كشور اسلامي مي دانست. بيشتر مخالفان رژيم قذافي نيز تحت سازماندگي گروههاي اسلامگرا بودند و حالا هم مي كوشند از اين گرايش بيشترين استفاده را بكنند. اين وضع شباهت زيادي به دموكراسي ندارد زيرا شبه نظاميان هنوز كنترل بيشتر امور را در دست دارند و از آنجا كه شبه نظاميان متحد با احزاب سياسي ظاهرا قادر نيستند در رقابتي سالم به پيروزي برسند در روند انتخابات اختلال ايجاد مي كنند . من با مصاحبه با تعداد زيادي از مردم عادي كوچه و خيابان مشاهده كردم كه مردم بسيار ناراحتند كه در ليبي مردان قدرتمند جديدي به قدرت خواهند رسيد و اين چيزي نيست كه آنها براي آن قيام كرده اند و آنها احساس مي كنند انقلاب آنها به سرقت رفته است.
اين روزنامه نگار آمريكايي با اشاره به مداخلات غرب در ليبي گفت :آمريكا و اروپاي غربي بسيار مشتاقند كه در عرضه نفت از ليبي اخلالي بوجود نيايد. برخي كشورهايي كه در مداخله نظامي در ليبي مشاركت داشتند كشورهايي هستند كه دنبال نفت اين كشور بودند و شواهدي وجود دارد كه اين كشورها از برخي افراطي ترين احزاب اسلامگرا و نيروهاي نظامي در ليبي حمايت مي كنند.