الجزيره - وزيران امور خارجه پنج كشورعضو اتحاد مغرب عربي با بررسي راههاي توسعه همكاري هاي منطقه اي ، بر همكاري هاي منطقه اي و ضرورت مبارزه همه جانبه با گروههاي تروريستي در منطقه مغرب عربي و ساحل آفريقا تاكيد كردند.
به گزارش خبرنگار ايرنا در الجزاير،در اين نشست روز دوشنبه،وزيران امور خارجه كشورهاي الجزاير، تونس، موريتاني ، مغرب(مراكش) و ليبي به طرح ديدگاههاي خود در زمينه مشكلات ، موانع و راههاي توسعه همكاري هاي بيشتر ميان اعضاي اين اتحاديه پرداختند.
وزيران كشورهاي عضو اتحاديه مغرب عربي، ناآرامي و برخي اقدامات تروريستي در منطقه را از مشكلات پيش روي افزايش و توسعه همكاري ها عنوان و بر اتخاذ تصميم و اقدام لازم براي افزايش امنيت منطقه تاكيد كردند.
اين اجلاس يك روزه به دعوت دولت الجزاير و با هدف پيگيري نشست اخير وزراي خارجه اين اتحاديه در 18 فوريه گذشته در پايتخت مغرب 'رباط ' و اتخاذ تدابير جديد براي حل مشكلات امنتي منطقه با حضور دهها خبرنگار داخلي و خارجي در محل هتل شرايتون در پايتخت الجزاير برگزار شد.
وزير امور خارجه الجزاير در آغاز اين نشست در سخناني با بيان اينكه تلاش الجزاير برتامين بيشتر امنيت منطقه است از كشورهاي منطقه خواست تا در تامين امنيت و تلاش براي فراهم شدن همكاري هاي حقيقي منطقه اي از جمله مقابله با اقدامات تروريستي و مواد مخدر همكاري و تلاش بيشتري داشته باشند.
' مراد مدلسي ' گفت بايد اقرار كرد كه وضعيت تامين امنيت در منطقه آنگونه كه بايد باشد نيست و بدليل توزيع اسلحه و افزايش گروههاي مسلح ، امنيت منطقه با خطر مواجه شده است لذا همكاري بيشتر كشورهاي منطقه ضروري به نظر مي رسد.
وي اقدامات تروريستي را بزرگترين تهديد براي امنيت منطقه عنوان كرد و افزود گروههاي تروريستي منطقه در ارتباط با يكديگر به اقدامات تروريستي دست مي زنند.
وزيرامور خارجه الجزاير در ادامه بر تعيين سياست هاي مشترك براي مقابله با گروههاي تروريستي تاكيد كرد.
مدلسي همچنين همكاري هاي قانوني، قضايي و اهتمام جدي بر اشتراكات منطقه اي را از كشورهاي عضو اتحاديه مغرب عربي خواستار شد.
'سعدالدين العثماني' وزير امور خارجه مغرب (مراكش ) نيز در سخناني ضمن تاكيد برهمكاري هاي منطقه اي براي مبارزه با تروريسم، اظهارداشت: مغرب يكي از كشورهاي قرباني تروريسم است كه تاكنون خسارات فراواني را در اين زمينه متحمل شده است .
دبيركل اتحاديه مغرب عربي نيز اقدامات تروريستي راعامل مهم در عدم توسعه منطقه عنوان كرد و گفت حضور و فعاليت گروههاي تروريستي در مناطق مغرب عربي مانع از توسعه وسرعت بخشيدن همكاري هاي منطقه اي بوده است .
'رفيق عبدالسلام' وزير خارجه تونس نيز ديگر سخنران اين نشست در سخناني ضمن تاكيد بر همكاري هاي منطقه اي براي مبارزه با تروريسم و گروههاي تروريستي بر آمادگي كشورش در توسعه همكاري هاي منطقه اي و ايجاد ارتباط بيشتر ميان كشورهاي منطقه با هدف تحقق واقعي اتحاديه مغرب عربي تاكيد كرد.
وزير امور خارجه ليبي نيز در سخناني بر آمادگي كشورش براي همكاري بيشتر با كشورهاي همسايه براي برقراري امنيت در منطقه تاكيد كرد.
'عاشور سعد بن خيال 'همچنين به تلاش هاي انجام شده و همكاري كشورهاي منطقه اي براي استرداد نزديكان معمر قذافي حاكم مخلوع اين كشور به ليبي اشاره كرد.
وي در ادامه خواستار همكاري ساير كشورها براي استرداد اعضاي خانواده قذافي به ليبي شد.
پس از درخواست مقامات برگزار كننده اجلاس از خبرنگاران براي ترك محل نشست ، وزيران امور خارجه كشورهاي عضو اتحاديه مغرب عربي در پشت درهاي بسته به بحث و تبادل نظر و رايزني درخصوص مسائل مختلف منطقه اي و في مابين از جمله راههاي مقابله با تروريسم پرداختند.
اتحاديه مغرب عربي در سال 1989 تاسيس شد و قرار بود رهبران كشورهاي عضو نشست سالانه اي را برگزار كنند، اما آنها از آخرين نشست خود در سال 1994 در الجزاير تاكنون نشستي برگزار نكردند.
روند تكامل اين اتحاديه به دليل اختلافات مغرب و الجزاير درباره مساله صحراي غربي متوقف شده است.