ژان پينگ رئيس کميسيون افريقا اعلام کرد کشورهاي افريقايي تصميم گرفته اند براي پيشبرد اهداف خود در نشست بين المللي اب و هوا که دسامبر اينده در کپنهاگ برگزار خواهد شد، يک موضع مشترک و هماهنگ اتخاذ کنند.
رئيس کميسيون افريقا که در واگادوگو پايتخت بورکينافاسو سخن مي گفت خاطر نشان کرد تمام کشورهاي افريقايي در حال حاضر به اين واقعيت پي برده اند که تغييرات اب و هوايي يکي از مشکلات اساسي و موانع بزرگ فراروي توسعه به شمار مي رود و براي تقويت رشد اقتصادي مقابله با اين پديده اجتناب ناپذير است. رئيس کميسيون افريقا تاکيد کرد کشورهاي افريقايي با اگاهي کامل از اين موضع، براي اولين بار تعهد کرده اند يک موضع مشترک در زمينه مقابله با گرمايش زمين اتخاذ کنند و در نشست بين المللي اتي اب و هوا که دسامبر اينده در دانمارک برگزار خواهد شد با تکيه بر ويژگيها و امتيازات قاره خود، يکصدا از حقوقشان دفاع کنند.
ژان پينگ تاکيد کرد کشورهاي افريقايي براي تحقق اين هدف تصميم گرفته اند يک گروه مذاکره کننده کارکشته که از تجربه و اگاهي کافي در مسائل اب و هوا برخوردار است تشکيل دهند تا بتواند در نشست بين المللي کپنهاگ به نام افريقا مذاکره کند.
ژان پينگ تصريح کرد به اعتقاد من کشورهاي افريقايي با چنين اقدامي تلاش مي کنند تا در نشست کپنهاگ از کشورهاي صنعتي و ثروتمند که در واقع عاملان اصلي تغييرات اب و هوايي در جهان به شمار مي روند، تعهد بگيرند که انتشار گازهاي گلخانه اي خود را کاهش دهند و در ازاي الاينده هايي که در جو زمين رها مي کنند و زيست محيط ديگر کشورها را نيز به خطر مي اندازند، امتيازهايي به ديگر اعضاي جامعه بين المللي به ويژه کشورهاي توسعه نيافته و فقير بدهند. ژان پينگ افزود کشورهاي افريقايي همچنين با اتخاذ اين موضع هماهنگ تلاش خواهند کرد تا شرايطي فراهم کنند که قاره سياه نيز بتواند خود را با تغييرات اب و هوايي سازگار کند.
بانک جهاني در گزارشي که اواخر سپتامبر گذشته منتشر کرد اعلام کرد کشورهاي در حال توسعه جهان در فاصله سالهاي دو هزار و بيست تا دو هزار و پنجاه سالانه به هفتاد و پنج تا يکصد ميليارد دلار نياز دارند تا بتوانند خود را با تغييرات اب و هوايي در جهان وفق دهند.
رئيس کميسيون افريقا از اين مسئله ابراز تاسف کرد که در ميان قاره هاي جهان افريقا کمترين امکانات و تجهيزات را براي مقابله با تغييرات اب و هوايي دارد. ژان پينگ افزود کشورهاي افريقايي براي مقابله با پيامدهاي گرمايش زمين و وخامت اوضاع زيست محيطي خود که در سالهاي اخير شدت گرفته است امکانات لازم را در اختيار ندارند.
رئيس کميسيون افريقا خاطر نشان کرد سران کشورهاي افريقايي در سالهاي اخير درسهايي زيادي از نابرابريهاي موجود در بخش زيست محيطي گرفته اند چرا که افريقا با انتشار تنها سه مميز هشت دهم درصد از کل گازهاي گلخانه اي در جهان کمترين نقش را در الودگي کره زمين دارد در حاليکه اين قاره بيشتر از ديگر قاره ها در برابر خطرات گرمايش زمين اسيب پذير است و بيشترين لطمات را از تغييرات اب و هوايي متحمل مي شود که مهمترين انها عبارتند از خشکسالي، سيل و فرسايش زمين.
نتايج تحقيقات جديدي که پانزده موسسه افريقايي و اروپايي و همچنين سازمان خواربار و کشاورزي ملل متحد، فائو، انجام داده اند نشان مي دهد که گرچه افريقا نيز به نوبه خود در انتشار گازهاي الاينده گلخانه اي در جو زمين نقش دارد اما واقعيت اين است که اين قاره بيشتر از انکه گاز دي اکسيد کربن در زمين منتشر کند اين گاز خطرناک را که آفت بزرگ لايه ازون است جذب مي کند. نتايج اين تحقيقات حاکي از ان است که سهم افريقا در انتشار گازهاي گلخانه اي در جو زمين بيشتر از طريق اتش سوزيها و الودگيهاي زيست محيطي ديگر است و اين قاره از مصرف سوختهاي فسيلي تنها حدود سه درصد گاز گلخانه اي در جو زمين رها مي کند. جنگل زدايي و حوادثي از قبيل اتش سوزي در قاره افريقا بيشترين نقش را در انتشار گازهاي گلخانه اي در افريقا دارد.
قاره افريقا نقشي کليدي در سيستم اب و هوايي جهان ايفا مي کند، اين قاره با داشتن جنگلهاي انبوه و بوته زارهاي وسيع، نقش مهمي در پاکسازي هوا از طريق جذب گازهاي گلخانه اي خطرناک به ويژه دي اکسيد کربن ايفا مي کند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از واگادوگو،مجمع بين المللي اب و هوا در واگادوگو تحت عنوان « تغييرات اب و هوايي و فرصتهاي جديد براي توسعه پايدار» برگزار شد و روساي جمهور و نخست وزيران چند کشور افريقايي و شخصيتهايي از ديگر کشورهاي جهان در ان شرکت کردند.