خبرگزاري فارس: خالد مشعل، رئيس دفتر سياسي حماس در حاشيه اولين كنگره علني حزب اسلامگراي النهضه تونس به خبرنگار فارس تاكيد كرد رابطه حماس با ايران و حزب الله براي هميشه برقرار خواهد ماند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در تونس، پس از گذشت چهل سال ديكتاتوري زينالعابدين بن علي در تونس جنبش اسلامگراي النهضه رهبر ائتلاف حاكم بر اين كشور كه اكثريت پارلمان را در اختيار دارد از پنجشنبه گذشته نهمين كنگره خود از زمان تاسيس و اولين كنگره علني را با شعار "آينده ما در دستان ما است"، آغاز كرد.
شخصيتهاي سياسي از كشورهاي مختلف از جمله يمن، مصر، الجزاير، ليبي و ساير كشورها در اين نشست حضور داشتند. خالد مشعل رئيس دقتر سياسي حماس در مراسم افتتاحيه اين نشست طي ايراد نطقي خواستار ايجاد راهبردي عربي اسلامي براي آزادسازي فلسطين و قطع مذاكرات با رژيم صهيونيستي شد.
خالد مشعل رئيس دفتر سياسي حماس در نشست مجمع عمومي حزب النهضه تونس
رئيس دفتر سياسي حماس كه با لحن جدي و قاطع سخن مي گفت، ادامه داد:" سرزمين فلسطين كه با زور چپاول شده، تنها با زور و به كارگيري قدرت پس گرفته مي شود و مقاومت راهبرد ما باقي خواهد ماند و آنچه ما فلسطينيان را متحد مي كند تفنگ و مقاومت مردمي در برابر اشغالگران است."
خالد مشعل در حاشيه مراسم افتتاحيه اجلاس در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در تونس درباره آينده رابطه حماس با حزب الله و ايران تاكيد كرد: رابطه با همه اين طرف ها برقرار خواهد ماند اگر چه در برخي مسائل توافق وجود دارد و در برخي مسائل ديگر اختلاف نظرهايي است.
رئيس دفتر سياسي حماس درباره ارزيابي خود از آزاديهاي اسلامي در سايه انقلابهاي جهان عربي و اسلامي و همچنين رابطه غرب با جهان اسلام در شرايط كنوني گفت: پيشتر از اسلامگراها تصور كليشهاي ميشد گويي آنها آمدهاند تا افسار بر دهان مردم بزنند و آزادي ها را سلب كنند در حالي كه در دين هيچ اجباري نيست و تجربه پيروزي اسلامگراها پس از انقلاب هاي منطقه نشان داد كه جوامع اسلامي بدون هيچ ظلمي از آزادي و دموكراسي بهره مند هستند.
خالد مشعل در تونس: رابطه حماس با ايران و حزب الله براي هميشه برقرار خواهد ماند
خالد مشعل درباره روابط خارجي با غرب نيز گفت ما مسلمانان رابطه خود با غرب را بر اساس منافع و سياست هاي متقابل حفظ خواهيم كرد اما هرگز سرسپرده غرب نخواهيم بود بلكه به دنبال روابط متوزان هستيم و اين امر تنها در سايه فاصله گرفتن از درگيري هاي داخلي است كه مي تواند شكاف و عاملي براي دخالت غرب در مسائل كشورهاي اسلامي باشد.
"راشد الغنوشي" رهبر حزب اسلامگراي النهضه نيز در مراسم افتتاح اين كنگره كه در شهر الكرم در شمال تونس برگزار شد، خواستار آشتي ملي و توافق بين گروههاي سياسي در اين كشور شد.
راشد الغنوشي در جمع بيش از 10 هزار تن از هواداران اين حزب گفت: تونس به آشتي ملي در حكومت نياز دارد.
رهبر ائتلاف سه گانه حاكم در تونس تاكيد كرد: كنگره حزب النهضه مي خواهد حمايت واقعي از انقلاب داشته باشد و پيام اتحاد را به ملت تونس بدهد كه ما ملتي واحد هستيم و در تونس همه جريان ها مي توانند در كنار يكديگر زندگي مسالمت آميز داشته باشند.
راشد الغنوشي رهبر حزب اسلامگراي النهضه: تونس به آشتي ملي در حكومت نياز دارد.
در اين كنگره هزار و 103 تن از اعضاي حزب النهضه، رئيس، دبير كل و اعضاي جديد دفتر اجرايي اين حزب را انتخاب مي كنند.
النهضه اعلام كرده است مي خواهد در اين جنبش جوانگرايي كند و به نقاط تفاهمي با جريان هاي ميانه رو و افراطي برسد اما انتظار مي رود راشد الغنوشي 71 ساله كه از سال 1991 رهبري جنبش النهضه را برعهده دارد در پست خود ابقا شود.
اگرچه شخصيت هاي ديگري همچون "الحبيب اللوز" و "الصادق شورو" از جمله تندروهاي حزب نامزد رياست اين جنبش هستند اما الغنوشي به شخصيتي ميانه رو در اين جنبش مشهور است. در حال حاضر جنبش النهضه مهمترين حزب تونس و مهم ترين شريك ائتلاف سه جانبه با دو جنبش چپ ميانه يعني جنبش هاي "كنگره براي جمهوري" و "التكتل" است.
اين حزب پيشبيني ميكند اين كنگره را كه نخستين كنگره علني در تونس از سال 1988 محسوب مي شود به رخدادي تاريخي تبديل كند.
"احمد ضيف"، عضو دفتر سياسي حزب آزادي و عدالت مصر نيز طي سخناني در اين نشست در مسير حركت دولت هاي انتقالي پس از انقلاب اين كشورها گفت: نيروهايي براي بازگرداندن زمان به عقب كار مي كنند چرا كه رسيدن اسلام گراها به قدرت به نفعشان نبوده است بنابراين هراس افكني نسبت به اسلام گراها همچنان ادامه دارد.