وزيرپيشين امور خارجه رژيم صهيونيستي معتقد است سرنوشت انقلاب هاي عربي در منطقه در دوران رياست جمهوري محمد مرسي بر مصر مشخص خواهد شد.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه خبري محيط ؛ تزيپي ليوني در مقاله اي كه روزنامه انگليسي فايننشال تايمز منتشر كرد نوشت تفاوتي نيست كه آنچه در منطقه اتفاق افتاد بهار عربي باشد يا زمستان اسلامي، سرنوشت اين اتفاقات هر چه باشد تا حد قابل توجهي به رياست جمهوري مرسي بر مصر و چگونگي تعامل جامعه بين المللي با او باز مي گردد.
در اين مقاله آمده است: دو دعوتنامه براي مرسي به قاهره فرستاده شد يكي دعوت از رئيس جمهوري مصر براي مشاركت در كنفرانس كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد در تهران است كه ماه آينده برگزار مي شود و ديگري دعوت از او براي سفر به آمريكا و ديدار با باراك اوباماست و همين دو دعوتنامه نشان مي دهد مصر در حال حاضر بر سر دو راهي و چند راهي قرار گرفته است.
وقتي مردم مصر به سوي ميدان تحرير سرازير شدند جهان در تعبير اقدامشان به دو گروه تقسيم شد عده اي اين حركت را آزادي خواهي و دموكراسي طلبي دانستند و گروه ديگر با ابراز ترديد و تشكيك در حركت مردم مصر نتيجه آن را روي كار آمدن تندروهاي اسلامي در اين كشور ارزيابي كردند كه به نظر مي رسد اين مباحث در اسرائيل بيش از هر جاي ديگر رواج داشته است.
حال بيش از يك سال از آن زمان مي گذرد ولي هنوز به پايان قصه نرسيده ايم ، حال كه مرسي به سمت رياست جمهوري مصر انتخاب شد ديدگاه من (ليوني) اين است كه تعبير هر دو گروه فوق از انقلاب مردم مصر تعبير درستي نبوده است.
درست است كه محمد مرسي نامزد جريان اسلامي مخالف و ريشه داري است كه از مخالفان ليبرال در مصر به شمار مي آيد اما بايد بپذيريم سياست حاكم بر مصر بسيار پيچيده است و بر اساس همين پيچيدگي ها نمي توانيم نظام موجود در مصر جديد را به آساني نظام اسلامي بخوانيم ، البته اين امر نمي تواند مايه خرسندي اسرائيل باشد زيرا بي ثباتي در مصر به ويژه صحراي سينا از نگراني هاي اساسي اسرائيل است.
بي ثباتي در صحراي سينا نه تنها محركي براي گروه هاي تندروي فعال در اين منطقه نزديك به اسرائيل است بلكه اين مسئله مي تواند تا مرز رويارويي مجدد مصر با اسرائيل پيش برود در چنين شرايطي نتيجه برآمده از انتخابات رياست جمهوري مصر نيز مي تواند محرك ديگري براي گروه هاي تندور در منطقه خاورميانه به شمار آيد.
در چنين شرايطي تاكيد محمد مرسي بر حمايت از قضيه فلسطين آن هم در اولين سخنراني اش در سمت رياست جمهوري مصر، نكته اي است كه تا زماني كه قضيه فلسطين محور اصلي اختلاف جهان عرب با اسرائيل به شمار مي آيد نبايد ناديده گرفته شود زيرا همچنان افكار عمومي عرب، اسرائيل را دشمن خود تلقي مي كنند.
اگر حمايت قوي جهان عرب وجود نداشته باشد امكان رسيدن به توافق صلح با اسرائيل براي هر رهبر فلسطيني اگر محال نباشد بسيار دشوار است و همين نكته آزمون مهمي در برابر رهبران جديد عربي قرار داده است و در چنين شرايطي اين رهبران بايد بدانند كه حمايتشان از جنبش حماس در فلسطين نه تنها كمكي به روند سازش در منطقه نخواهد بود بلكه به زيان منافع منطقه اي آنها خواهد بود.
هر چند اسرائيل در اتفاقات اخير بي طرف بوده است اما اين توانايي را دارد كه به همراه كشورهاي عربي در ساخت آينده منطقه نقش داشته باشد.