مصر

خبرگزاري فارس:"هاني سري الدين"، عضو شوراي رياستي حزب ليبرال مصري هاي آزاد، روابط راهبردي خوب و دراز مدت مصر با ايران را در راستاي منافع مشترك خواستار شد.

"هاني سري الدين" عضو دفتر سياسي حزب ليبرال "مصري هاي آزاد"، وكيل سرشناس و عضو مجمع موسسان قانون اساسي مصر است.

وي همچنين رئيس سابق بازار كار و سرمايه و عضو سابق شوراي اداره بانك مركزي مصر است كه گرايش‌هايي به سوي بازار آزاد و پايان دادن به تفاوت طبقاتي و گسترش طبقه متوسط در جامعه مصر دارد.

سري الدين در گفت وگو با خبرنگار فارس در قاهره اقدام دادگاه عالي قانون اساسي در ابطال تصميم محمد مرسي براي لغو حكم انحلال پارلمان را نادرست خواند و گفت: تصميمات رئيس جمهور بر هر تصميم ديگري برتري دارد و هيچ استثنا بردار نيست از جمله تصميمي كه براي بازگشايي پارلمان اتخاذ كرده بود.

عضو شوراي رياستي حزب مصري‌هاي آزاد تاكيد كرد شوراي عالي نظامي بايد اختيار پارلمان را تا زمان تدوين قانون اساسي جديد به رياست جمهوري مي سپرد تا بحران كنوني پيش نمي آمد.

سري الدين برگزاري انتخابات شفاف و عادلانه را از دستاوردهاي مهم انقلاب مصر عنوان كرد و گفت: براي تحقق همه اهداف انقلاب دستكم به 10 سال زمان نياز است.

هاني سري الدين درباره نقشه برخي كشورهاي بيگانه براي بي ثبات كردن مصر و ايجاد تغييراتي مشخص در راستاي منافع خود گفت: اين قدرت ها منافع راهبردي در مصر دارند و هدفشان ضربه زدن بر ثبات و عزت ميهن است و نبايد نسبت به نقشه هاي بيگانگان غافل باشيم.

وي همچنين ايران را كشوري بزرگ و آرمان گرا خواند و گفت: اين به نفع مصر است كه روابط راهبردي، خوب و دراز مدت خود با ايران را حفظ كند تا به برقراري روابط بين دو كشور كمك كند.

**** متن كامل گفت وگو در زير آمده است****

فارس: به دنبال اقدام ديوان عالي قانون اساسي در ابطال تصميم رئيس جمهور مصر در لغو حكم انحلال پارلمان رابطه بين دو طرف چگونه خواهد بود به ويژه كه ديوان قانون اساسي در سال 1990 طي حكمي تصميمات رئيس جمهور را فصل الخطاب خوانده بود؟

هاني سري الدين: تصميمات رئيس جمهور بر هر تصميم ديگري برتري دارد و هيچ استثنا بردار نيست از جمله تصميمي كه براي بازگشايي پارلمان اتخاذ كرده بود.

آنچه كه در مصر طي روزهاي گذشته اتفاق افتاد همچون به راه افتادن طوفان سهمگين در فضايي تنگ است و كشور در بحران سياسي و قانوني گرفتار آمده است و هرگز اين اتفاق مناسب شرايط كنوني نبود.

فارس: راه برون رفت مصر از بحراني كه با آن مواجه است چيست؟

سري الدين: راه برون رفت ساده است اين راه تاييد احكام قضايي مصر است و اينكه به همه طرف هاي مصري اين پيام را برسانيم كه در شرايطي كه با يكديگر اختلاف نظر پيدا كرديم و ديدگاه هاي سياسي با يكديگر متفاوت بود بايد به دستگاه قضا و احكام آن احترام گذاريم و با توجه به مشكلي كه دادگاه قانون اساسي به وجود آورد نهاد رياست جمهوري اولويت را به اين موضوع داد وگرنه اولويت محمد مرسي تشكيل دولت ائتلافي جديد است اما اقدام دادگاه قانون اساسي بين نيروهاي سياسي اختلاف انداخته است.

بايد از بحران كنوني خارج شد و دولت ائتلافي هر چه سريع تر تشكيل شود تا براي ايجاد ثبات و امنيت در كشور كار كند.

فارس: چهره دستگاه قضايي مصر به ويژه با پيامدهاي بحران كنوني چگونه مي بينيد؟

سري الدين: در شرايط كنوني به هم ريختن اوضاع به هيچ وجه مناسب نيست و كساني كه در سالن هاي دادگاه اغتشاش به پا مي كنند و به قضات توهين مي كنند با اين كار هيزم به آتش مي افكنند حمله به دستگاه قضايي از ويژگي هاي نظام هاي فاشيستي و نه نظام هاي قانون مدار است.

فارس: وضعيت كشور پس از به قدرت رسيدن محمد مرسي در مصر چگونه مي بينيد؟ آيا با اقدام شوراي نظامي در صدور مكمل قانون اساسي اختيارات و حيطه قدرت مرسي كاهش يافته است؟

سري الدين: محمد مرسي بالاترين مقام قوه مجريه در كشور است اوست كه نخست وزير و كابينه را انتخاب مي كند و دولت را مامور تعيين استانداران و سفرا مي كند اما از آنجايي كه در شرايط كنوني شوراي عالي نظامي قوه مقننه را در اختيار دارد بنابراين پارلمان تحت قدرت رئيس جمهور نيست اما همچون پارلمان تونس بهتر بود كه به رئيس جمهور اختيارات موقت پارلمان داده شود تا زماني كه كار تدوين قانون اساسي به پايان برسد.

بايد بين نهادهاي دولتي هماهنگي وجود داشته باشد تا تشكيل دولت جديد به راحتي صورت بگيرد و از اختيارات رئيس جمهور تاييد تصميم گيري ها است و هيچ قانوني بدون موافقت رئيس جمهور تصويب نمي شود و آنچه كه در رسانه ها از سوي برخي نيروهاي سياسي گفته مي شود براي مشكل تراشي در مصر است.

فارس: نظام رياست جمهوري يا يك نظام پارلماني رياستي، كدام يك براي مصر بهتر است؟

سري الدين: بهترين نظامي كه با مصر همخواني دارد نظام شبه رياستي است كه توازن بزرگي را در مرحله آتي كشور ايجاد مي كند به گونه اي كه بين قدرت ها توازن ايجاد شود و روابط بين پارلمان و قوه مجريه معين مي شود.

فارس: آيا انقلاب مصر توانسته است اهدافي را كه براي آن انقلاب كرد محقق كند چالش هايي كه در برهه آتي با آن روبه رو است چيست؟

سري الدين: انقلاب در آغاز شرافت، عدالت و آزادي اجتماعي را فرياد مي زد اما چيزي از اين امور محقق نشد اما تغييرات زيادي كه كمك به تحقق اين اهداف كند به وقوع پيوسته است اولين رئيس جمهور منتخب مردمي در تاريخ مصر روي كار آمده است و جهانيان شاهد شفافيت و عدالت در برگزاري انتخابات اخير بودند و پارلمان مصر نيز با انتخاب ملت تشكيل شد.

ما حركت به سوي اصلاحات سياسي واقعي را آغاز كرده ايم و بر ديكتاتوري و انحصار قدرت غلبه كرديم و اين گام هاي ابتدايي و نه نهايي است و انقلاب مصر براي كامل شدن به حداقل 10 سال زمان نياز دارد.

فارس: آيا نيروهاي غربي همچون آمريكا و اسرائيل دستان پنهاني براي متوقف كردن روند رو به جلوي انقلاب مصر دارند آيا طرف هاي خارجي در امور مصر دخالت مي كنند؟

سري الدين: دخالت در انقلاب توهين به انقلاب و غيرقابل قبول است برخي كشورهاي بيگانه از تحولات كشور و بي ثباتي آن و ايجاد تغييراتي مشخص سود مي برند و اين قدرت ها منافع راهبردي در مصر دارند و هدفشان ضربه زدن بر ثبات و عزت ميهن است و نبايد نسبت به نقشه هاي بيگانگان غافل باشيم.

مصر كشوري قدرتمند و تاثيرگذار در سطح منطقه و جهان است و بايد از اين جايگاه مصر حمايت كنيم.

فارس: روابط ايران و مصر را در شرايط كنوني چگونه مي بينيد؟

سري الدين: ايران كشوري بزرگ و آرمان گرا است و اين به نفع مصر است كه روابط راهبردي، خوب و دراز مدت خود با ايران را حفظ كند تا به برقراري روابط بين دو كشور كمك كند ما بايد از رابطه با ايران در راستاي منافع مشترك و حفظ امنيت و ثبات دو طرف حمايت كنيم.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران