تهران – مجله تایم نوشت: مصری ها سفر 'هیلاری كلینتون' وزیر خارجه آمریكا به كشورشان را توطئه ای در راستای توطئه های قبلی امریكا در كشورشان می دانند و این فرضیه را حتی در دیدارهای كلینتون با مقامات مصری به وضوح ابراز كردند.
هفته نامه آمریكایی تایم روز دوشنبه در تفسیری به موضوع سفر وزیر خارجه امریكا به مصر می پردازد و می نویسد:
در اولین سفر وزیر خارجه آمریكا به مصر بعد از اولین انتخابات دمكراتیك در این كشور، بسیاری از شخصیتهای سیاسی مصر از دیدار با كلینتون امتناع ورزیدند و سایر شخصیتهایی هم كه با او دیدار داشتند اعم از رهبران جامعه مدنی تا فعالان سیاسی ، همه در دیدار با او نگرانی خود را از بابت توطئه های امریكا در تاریخ گذشته مصر ابراز كردند.
آمریكا كشوری كه حامی رژیم خودكامه و مستبد 'حسنی مبارك ' بود اینك رویكرد خود را به سمت حمایت از حكومت اسلامگرایان 'اخوان المسلمین' تغییر جهت داده است.
مصریها همواره از سیاستهای آمریكا در كشورشان ناراضی بوده اند و به ویژه نسبت به رفتار امریكا در 18 ماهی كه از انقلابشان می گذرد بسیار مظنونند و آن را توطئه آمیز می دانند.
بر پایه این مقاله، آمریكا مدعی است كه خواهان پیشرفت دمكراسی در مصر است اما از حاكمان نظامی غیرمنتخب مصر می خواهد نسبت به تامین منافع آمریكا در مصر ، به خصوص پیمان صلح مصر با رژیم صهیونیستی تضمین دهند.
كلینتون در همه دیدارهایش با مقامات مصری پیوسته تاكید می كرد:' فقط خود مصریها می توانند رهبرانشان را انتخاب كنند.
ما از هیچ كاندیدایی ، هیچ حزبی حمایت نكرده ایم و نخواهیم كرد، اما از انتقال كامل قدرت به یك حكومت غیرنظامی دمكراتیك حمایت می كنیم'.
'یوسف صیدوم' روزنامه نگار مصری – آمریكایی و یكی از فعالان سیاسی مسیحی مصر كه در دیدار كلینتون با رهبران جوامع مسیحی این كشور حضور داشت در انتقاد از سیاستهای توطئه آمیز امریكا در مصر به یكی از اظهارات 'میشله بكمن' از اعضاء جمهوریخواه كنگره آمریكا اشاره كرد كه گفته است :' دولت اوباما، جهان اسلام را حیاط خلوت آمریكا می داند و سیاست جانبداری از مسلمانان را در دستور كار خود قرار داده است'.
كلینتون در دیدار با 'محمد مرسی' رئیس جمهور منتخب مصر ، بر حمایت كامل امریكا از انتقال كامل قدرت در مصر به حاكمان غیر نظامی با همه اختیارات لازم تاكیدكرد و از تصمیم آمریكا برای بخشودگی بدهی یك میلیارد دلاری مصر خبر داد.
وی 'شورای عالی نیروهای مسلح ' مصر را در مقایسه با ارتش كشورهایی كه دست به كشتار مردم خود می زنند، نماینده مردم در انقلابشان معرفی كرد.
این اظهارات، خشم بسیاری از فعالان سیاسی مصر را برانگیخت. یكی از اهالی قاهره با ابراز خشم از سخنان كلینتون ان را 'دفاعیه یك وكیل از موكلش' خواند و گفت : با این اظهارا ت كلینتون ما باید از ارتش بابت اینكه كودكان ما را قصابی نكرده است متشكر هم باشیم.
به نوشته تایم، شورای عالی نیروهای مسلح مصر در عرض 18 ماه گذشته (زمان انقلاب ) تعداد 10 هزار تن از شهروندان مصری را به دادگاههای نظامی فرستاده و به طور رایج نسبت به تظاهرات شدت عمل به خرج داده و حتی آنها را شكنجه كرده است . فعالان سیاسی مصر اظهار نگرانی كرده اند تا زمانی كه نظامیان در عرصه سیاست مصر ایفای نقش می كنند این خشونتها و نقض حقوق بشر همچنان ادامه خواهد داشت.
این نشریه می افزاید: وزیر امور خارجه آمریكا در پایان این سفر دوره ای، روز یكشنبه با دستانی خالی وارد اسرائیل شد. او موفق نشد قدرت نفوذ آمریكا در صحنه نمایش سیاسی مصر را كه هنوز بسته ای ناگشوده است ، تثبیت كند.
روابط مصر و امریكا در ژانویه گذشته ( زمستان سال 1390 )با محاكمه چندین سازمان مردم نهاد ( NGO) آمریكایی در مصر تا حدودی تیره شد و موجب شد امریكا كمك نظامی سالانه 3/1 میلیارد دلاری اش به مصر را قطع كند.
تایم افزود: اوضاع اندكی بعد آرام شد و رابطه دو كشور به حال عادی بازگشت، اما به هر روی یك حقیقت از پرده برای هر دو طرف برون افتاد: هرچند دستگاه نظامی حاكم مصر قدرت را تسلیم نكرد اما این حقیقت ثابت شد كه قدرت نفوذ امریكا در مصر رو به افول است.
اولین دیدار كلینتون از مصر بعد از اولین انتخابات دمكراتیك در این كشور ،بدون ملاقات با هیچ مقام دولتی مصر و یا همتایش انجام گرفت. 'محمد مرسی' رئیس جمهور منتخب مصر هنوز كابینه اش را تعیین نكرده است و مشخص نیست تصمیم سازان آینده مصر چه كسانی خواهند بود.