خبرگزاري فارس: رهبر حزب الغد مصر خواستار ازسرگيري روابط تهران و قاهره بر اساس احترام به مذاهب دو طرف شد و گفت: همه مصري ها از اين روابط استقبال ميكنند.
"موسي مصطفي موسي"، رهبر حزب الغد مصر در گفتوگو با خبرنگار فارس در قاهره خواستار ازسرگيري روابط مصر با ايران بر اساس احترام به مذاهب دو طرف شد و گفت: همه ما مصري ها خواه مسلمان و مسيحي از اين روابط استقبال مي كنيم.
وي از تلاش برخي از جريانها براي به حاشيه راندن جوانان انقلابي خبر داد و افزود: به عقيده من جواناني كه انقلاب را برپا كردند و به پيروزي رساندند از سوي برخي جريان هاي مختلفي كه به دنبال منافع خود هستند به حاشيه رانده شدند.
مصطفي موسي با رد دخالتهاي خارجي در امور داخلي اين كشور تصريح كرد كه دخالت در امور مصر پذيرفتني نيست و نمي توان برنامه ها و دستان پنهاني را كه براي نابودي اين كشور و انقلاب آن كار مي كنند ، انكار كرد.
رهبر حزب الغد مصر در عين حال از حكم دادگاه قانون اساسي در انحلال پارلمان مصر دفاع كرد.
****متن كامل گفت وگو در زير آمده است****
فارس: نظر شما درباره حكم اخير دادگاه قانون اساسي در لغو تصميم خاص رئيس جمهور مبني بر بازگشايي پارلمان چيست؟
موسي مصطفي موسي: من از تصميم دادگاه عالي قانون اساسي در تاكيد بر درستي حكم خود در ابطال پارلمان راضي هستم چرا كه انتخابات پارلماني اخير بر اساس متون به اصطلاح قانوني برگزار شد كه قانوني نبوده است كه پيامد آن صدور حكم بطلان پارلمان است.
تصميم محمد مرسي رئيس جمهور مصر برعكس حكم ديوان عالي قانون اساسي بود بنابراين موجب اختلال و خدشه دار شدن چهر دستگاه قضايي مصر در مرحله مهم كنوني در كشور مي شود و با توجه به جايگاه بزرگ دستگاه قضايي مصر نقض حكم دادگاه قانون اساسي جايز نيست دستگاه قضايي مصر در چارچوب كار و وظيفه خود با بسياري از احكام و تصميمات در رژيم سابق مقابله كرده بود
فارس: آيا حكم دادگاه قانون اساسي مكان و ارزش محمد مرسي را تحت تاثير قرار داد؟
مصطفي موسي: نه هرگز اين امر چيزي از ارزش مرسي كم نمي كند مردي كه اختيار اداره امور را در دست دارد هيچ گاه چهره و جايگاهش متاثر از اين مسائل نمي شود بلكه با كمترين هزينه مي تواند از اين بحران ها خارج شود.
از ديدگاه من حكم تاييد انحلال پارلمان مي تواند به آشتي بين رئيس جمهور و ديوان عالي قانون اساسي منجر شود و هر دو طرف درك بهتري از جايگاه خود خواهند داشت به گونه اي كه رئيس جمهور براي اداره درست كشور تصميمات بهتري اتخاذ خواهد كرد و دادگاه قانون اساسي نيز بايد تصميمات خود را بيشتر مورد بررسي قرار دهد كه آيا درست است يا خير و اينكه صدور اين گونه احكام در حيطه مسئوليت هاي وي است يا خير و دو طرف بايد در اين مرحله بيشتر با يكديگر تفاهم و آشتي داشته باشند و ما بايد از اشتباهات خود درس بگيريم نه اينكه آن را سلاح كشتار جمعي مردم كشورمان قرار دهيم.
فارس: آيا انقلاب مصر تاكنون توانسته است اهداف خود را كه براي آن انقلاب كرد محقق كند چالش هاي پيش روي انقلاب مصر چيست؟
مصطفي موسي: به عقيده من جواناني كه انقلاب را برپا كردند و به پيروزي رساندند از سوي برخي جريان هاي مختلفي كه به دنبال منافع خود هستند به حاشيه كشيده شدند بنابراين مشكلات افزون تر شده ناامني بيشتر شده است و شوراي نظامي به سختي توانست انتخابات پارلماني و رياست جمهوري را برگزار كند.
فارس: آيا نيروهاي غربي همچون آمريكا يا اسرائيل دستي در توقف روند پيشروي انقلاب مصر داشته اند؟
مصطفي موسي: ما دخالت در امور مصر را نمي پذيريم و نمي توان برنامه ها و دستان پنهاني را كه براي نابودي اين كشور و انقلاب آن كار مي كنند انكار كرد.
فارس: نظر شما درباره از سرگيري روابط ايران و مصر چيست؟چالش هايي كه در اين زمينه وجود دارد چيست؟
مصطفي موسي: بين همه كشورها با يكديگر روابط سياسي انسان دوستانه و ديني وجود دارد و من با برقراري رابطه با ايران موافقم البته به شرطي كه احترام دو ملت به قوت خود باقي بماند و دو كشور در زمينه هاي ديني در امور يكديگر دخالت نكنند.
اما درباره راه هاي حمايت از اين روابط بايد گفت: همه ما مصري ها خواه مسلمان و مسيحي از اين روابط استقبال مي كنيم و مي خواهيم كه دين خارج از بازي سياسي و نيات براي برقراري روابط صادقانه باشد نه اينكه طرحي براي دخالت ديني در امور دو كشور وجود داشته باشد.