کتاب «سنگال» توسط گروهی از مولفان دفتر مطالعات سیاسی و روابط بینالملل وزارت امور خارجه به رشته تحریر درآمده و روانه بازار نشر شده است.
به گزارش ایبنا، این نوشتار به بررسی موقعیت جغرافیایی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی این کشور میپردازد.
براساس مطالب این کتاب، سنگال کشوری است که در چهار راه اروپا، آفریقا، آمریکای شمالی و جنوبی واقع شده و به منزله دروازه ورود به آفریقای سیاه از منطقه غرب این قاره محسوب میشود.
اگرچه سنگال از نظر اهمیت استراتژیک و موقعیت سیاسی و اقتصادی کشور بزرگی نبوده است و در منطقه حساس و مهمی در جهان قرار ندارد ولی نقش برجسته و ویژهای در سیاستهای آفریقایی از زمان استقلال خود تاکنون اجرا کرده است.
سنگال به عنوان یک کشور آفریقایی که بیش از 94 درصد مردم آن مسلمانند، به مانند پل و روابط فرهنگی و سیاسی بین جهان اسلام و دیگر کشورهای دنیا عمل کرده است. این کشور همچنین نسبت به دیگر مستعمرههای سابق فرانسه ارتباط سیاسی، فرهنگی و اقتصادی نزدیکتری با دولتمردان فرانسه دارد.
این اثر در هفت فصل با عنوانهای «جغرافیا»، «تاریخ»، «فرهنگ» «اوضاع اقتصادی»، «ساختار سیاسی»، «سیاست خارجی» و «روابط با جمهوری اسلامی ایران» تهیه و تنظیم شده است.
در بخشی از این اثر با عنوان «ارکان حکومت در سنگال» آمده است: «جمهوری سنگال یکی از کشورهای دموکراتیک و لائیک با سیستم ریاست جمهوری و مبتنی بر تعدد احزاب است. فعالیت آزادانه احزاب سیاسی و مطبوعات در این کشور قابل توجه و چشمگیر است. تشکیلات حکومتی جمهوری سنگال شامل قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضائیه میباشد. به رغم تفکیک و استقلال عمل در نهادهای جمهوری سنگال، نوعی کنترل عملکردی میان آنها وجود دارد که عاملی برای تحقق حکومت خوب در این کشور شده است. آقای "لئوپولد سدار سنگور" اولین رئیس جمهور سنگال، جایگاه سیاسی این کشور را تا هنگام مسئولیت در 1981 ارتقا داد و به دنبال آن نیز سیستم حکومتی توانا و مقتدر در این کشور ایجاد نمود.»
از دیگر مباحث این اثر میتوان به روابط فرهنگی بعد از انقلاب، سازمان وحدت آفریقا، منازعات بینالمللی، احزاب و گروههای نظامی، ویژگیهای نظام قضایی در سنگال، مجلس ملی سنگال و تاریخ استقلال سنگال میتوان اشاره کرد.
چاپ اول کتاب «سنگال» از سوی مرکز چاپ و نشر وزارت امور خارجه در شمارگان 1000 نسخه، 195 صفحه و بهای 20000 ریال بر پیشخوان کتاب فروشیها قرار گرفته است.