واحدمرکزیخبر- مردم غزه از محدودیتهای مصر درباره گذرگاه رفح به ستوه آمده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی پرس تی وی ، فلسطینی ها باید برای ورود به مصر از گذرگاه رفح در مرز غزه و مصر عبور کنند. اما اوضاع در این گذرگاه به صورتی است که خستگی شدید و عصبانیت فلسطینی ها را به همراه دارد. مردم غزه برای خروج از محاصره اسرائیلی غزه فقط می توانند از گذرگاه رفح برای ارتباط داشتن با دنیای خارج استفاده کنند. این گذرگاه در کنترل نیروهای اسرائیلی قرار ندارد. سمتی از این گذرگاه که در غزه قرار دارد در کنترل وزارت امور داخلی غزه است و نیروهای امنیتی مصر نیز طرف دیگر را کنترل می کنند. مردم غزه باید در گرمای طاقت فرسا در این گذرگاه مرزی معطل شوند تا شاید بتوانند به مصر وارد شوند.
یکی از فلسطینی ها در این خصوص گفت:«محاصره غزه برداشته نشده است. گذرگاه رفح همچنان در وضعی قرار دارد که برای بسیاری از مردم این منطقه مایه رنج و عذاب است. مشکلات این گذرگاه بویژه برای افراد بیمار و پیر ، مشهودتر است. این درحالی است که اوضاع در طرف فلسطینی بهتر شده است.»
یک شهروند دیگر فلسطینی گفت:« هر روز اوضاع در گذرگاه رفح بدتر و بدتر می شود. با وجود انتخاب محمد مرسی، رئیس جمهور جدید مصر ما شاهد بهبود اوضاع در گذرگاه رفح نبوده ایم. ما امیدواریم محمد مرسی به وعده خودش برای کاهش درد و رنج های ما در عبور از گذرگاه رفح عمل کند.»
پلیس مصر هر روز به صورت متوسط فقط به یک هزار فلسطینی اجازه عبور از گذرگاه رفح و ورود به مصر را می دهد. این وضع برای وزارت امور داخلی غزه که از چند ماه پیش سرگرم تعمیر گذرگاه رفح بوده ، مشکلات بسیاری بوجود آورده است. مقامات غزه پیش بینی می کردند که با روی کار آمدن دولت جدید در مصر، دولتمردان قاهره انعطاف پذیری بیشتری درباره تعداد افرادی داشته باشند که روزانه بتوانند از غزه وارد مصر شوند.
ایوب ابوشعر ، از مقامات وزارت امور داخلی غزه در این باره گفت:« حدود سی هزار نفر در غزه باید هفته ها منتظر بمانند تا بتوانند از گذرگاه رفح عبور کنند و از منطقه محاصره شده غزه خارج شوند. مصری ها هر روز گذرگاه رفح را چهار ساعت باز می کنند. این زمان برای عبور هزاران نفری که برای عبور از گذرگاه رفح می آیند کافی نیست.»
مردم غزه انتظار دارند با سرنگونی حکومت حسنی مبارک، رئیس جمهور مخلوع مصر ، اوضاع در گذرگاه رفح بهتر شود. آنها خواهان بازگشایی دائمی این گذرگاه هستند. بسیاری از سازمانهای بین المللی فعال در زمینه مسائل فلسطینی ها نیز همین خواسته را مطرح کرده اند.
حیدر عید از فعالان پویش بین المللی برای بازگشایی گذرگاه رفح در این خصوص گفت:« رژیم دیکتاتوری سابق مصر یعنی حسنی مبارک در تحمیل درد و رنج بر مردم غزه همدست (اسرائیل) بود. در همان دوران، پویش بین المللی برای بازگشایی گذرگاه رفح آغاز و طوماری برای همین منظور در سطح بین المللی تهیه شد که افرادی از قبیل پروفسور ریچارد فول آن را امضاء کردند. در این طومار از حکومت مصر خواسته شده بود گذرگاه رفح را برای همیشه و بدون قید و شرط بازکند.»
براساس قوانین بین المللی، جلوگیری از جابجایی مردم اقدامی غیرقانونی است. براساس کنوانسیون ژنو، مردم غزه همانند دیگر مردمان جهان حق آزادی جابجایی دارند. اما باتوجه به اینکه مصر به وضع بغرنج مردم غزه توجهی نمی کند، فلسطینی ها هیچ چشم انداز روشنی برای بازگشایی دائمی گذرگاه رفح متصور نمی دانند.