مصر

خبرگزاري فارس:"منتصر الزيات"، وكيل مشهور مصري با تاكيد بر اينكه هدف اصلي انقلاب مصر خارج شدن از سرسپردگي آمريكا و اسرائيل بوده است، گفت: حكومت جديد مصر خواستار برقراري رابطه ممتاز با ايران است.

"منتصر الزيات"، وكيل جماعت هاي اسلامي مصر كه معمولا وكالت متهمان اسلام گرا را برعهده مي گيرد در گفت وگو با خبرنگار فارس در قاهره درباره تحولات سياسي اخير مصر پس از به قدرت رسيدن اخوان المسلمون و اهداف و انتظارات انقلاب سخن گفت.

الزيات اقدام محمد مرسي در تاييد حكم دادگاه قانون اساسي را احترام به دادگاه قلمداد كرد و گفت: رئيس جمهور در جايگاه خود مي توانست مقاومت كند و حكم دادگاه قانون اساسي را به همه پرسي ملت بگذارد اما اين كار را نكرد.

وي افزود: طرف هايي منتظر نشسته اند تا اشتباهات حكومت مرسي را شكار كنند اما هرگز نمي توانند كاري كنند.

الزيات با اشاره به اينكه مردم مصر دخالت خارجي در امور كشورشان را نمي خواهند، گفت: يكي از اهداف انقلاب غلبه بر سرسپردگي مصر به آمريكا و اسرائيل بود.

وكيل مشهور مصري ايران را قدرت بزرگ منطقه خواند و تصريح كرد، ايران ويژگي هايي بسياري دارد كه ازسرگيري روابط با اين كشور موجب برقراري روابط ممتاز تهران-قاهره مي شود.

**** متن كامل گفت وگو در زير آمده است****

فارس: مصر را در شرايط كنوني و به دنبال اختلاف بين رئيس جمهور با دادگاه قانون اساسي بر سر انحلال پارلمان و در نهايت احترام مرسي به حكم دادگاه چگونه مي بينيد؟

الزيات: من برعكس تصور برخي، شرايط را مثبت مي بينم ما در مرحله تمرين دموكراسي هستيم، دادگاه قانون اساسي قبل از برگزاري انتخابات در اين كشور حكم غيرقانوني بودن برخي مفاد قانون انتخابات پارلمان را صادر كرد و شوراي انتقالي دستور عملي شدن حكم انحلال پارلمان را داد.

اما مرسي در جايگاه رئيس جمهور منتخب تصميم به لغو حكم انحلال پارلمان گرفت و دادگاه بار ديگر حكم انحلال پارلمان را تاييد كرد و مرسي نيز احترام گذاشت در حالي كه رئيس جمهور مي توانست اين حكم را به همه پرسي ملت گذارد اما نگذاشت و با صدور بيانيه تاييديه به حكم دادگاه احترام گذاشت.

ما راه خود را براي تشكيل نهادهاي دولتي آغاز كرده ايم امري كه نه در زمان مبارك و نه در دوره سادات اتفاق نيفتاد و اين تحولي خوش يمن است.

دوره پيش رو براي مصر بسيار سودمند است كه مصر به ساحل سلامت خواهد رسيد با وجود اينكه طرف هايي منتظر نشسته اند تا اشتباهات حكومت را شكار كنند اما هرگز نمي توانند كاري كنند.

فارس:در سايه غياب پارلمان و پس از تاييد حكم انحلال اگر وضعيت بدتر شود و دادگاه عالي اداري كميته هاي مجلس موسسان براي تشكيل قانون اساسي را باطل اعلام كند قدرت به چه طرفي مي تواند مراجعه كند؟

الزيات: بر اساس متن مكمل قانون اساسي حكومت در آن زمان به شوراي عالي مراجعه مي كند كه مي گويد در موارد اضطراري شوراي عالي مسئول است و شوراي عالي دستور تشكيل مجلس موسسان ظرف يك هفته از تاريخ انحلال آن را مي دهد و اين در صورتي است كه نيروهاي اين مجلس كار خود را تكميل نكرده باشند.

اگر دادگاه عالي اداري حكم بطلان مجلس موسسان قانون اساسي را صادر كند ژنرال طنطاوي مي تواند بار ديگر حكم جديد روي كار آمدن همين مجلس را صادر كند به ويژه كه اين مجمع به پايان كار خود در تدوين قانون اساسي نزديك شده است و ايمن نور تاكيد كرده است كه مراحل پاياني تهيه پيش نويس قانون اساسي در حال تكميل است.

فارس: آيا حكم دادگاه قانون اساسي چيزي از شان و مقام رئيس جمهور كم كرده است؟

الزيات: احترام محمد مرسي به حكم دادگاه قانون اساسي مبني بر انحلال پارلمان جايگاه و احترام وي را در نزد مردم بالاتر برد ما از مردم مي خواهيم كه به محمد مرسي در جايگاه رئيس جمهور به ديده احترام و قدرشناسي بنگرند.

فارس: نظر شما درباره مكمل قانون اساسي چيست آيا اين مكمل اختيارات رئيس جمهور منتخب را كم مي كند؟

الزيات: شوراي انتقالي چون از به قدرت رسيدن اخوان هراس داشت در آستانه اعلام پيروزي محمد مرسي مكمل قانون اساسي را صادر كرد و از سوي ديگر مشاوران حقوقي به شوراي انتقالي توصيه كرده بودند به گونه اي اجازه ندهند گرايش هاي جريان اسلامي بر امور كشور تاثير گذارد.

اين مكمل قانون اساسي موقتي و تا زمان تدوين قانون اساسي و همه پرسي اين قانون است و سپس همه اين مسائل تمام مي شود و زندگي به حالت طبيعي خود بازخواهد گشت.

فارس: آيا انقلاب مصر اهداف خود را محقق كرده است چالش هاي پيش روي انقلاب مصر چيست؟

الزيات: انقلاب بسياري از اهداف خود را محقق كرده است اما همچنان اهداف زيادي وجود دارد و ما هنوز وظايفي داريم كه بايد براي پيشبرد انقلاب به آن عمل كنيم.

فارس: آيا قدرت هاي غربي همچون آمريكا و اسرائيل براي توقف روند حركت رو به جلوي انقلاب همچنان فعاليت مي كنند؟

الزيات:از اموري كه با انقلاب خواستيم بر آن غلبه كنيم تسليم اوامر آمريكا و اسرائيل بودن است در دوره مبارك مصر همچون پليسي تحت امر آمريكا و اسرائيل بود و اكنون بايد با همه كشورهاي اطراف خود در منطقه و جهان تعامل كنيم تا مصر بدون سرسپردگي به هيچ طرفي نقش منطقه اي و بين المللي خود را ايفا كند.

فارس: گفته مي شود مصر اگر بخواهد روابط خود را با ايران بازسازي كند بايد از طريق آمريكا وارد عمل شودنظر شما چيست؟

الزيات: هرگز اين حرف را قبول ندارم و گمان نمي كنم فردي در مصر اين سخن را قبول كند ما وابسته به هيچ طرفي نخواهيم بود حتي اگر آن طرف آمريكا باشد.

فارس:نظر شما درباره ازسرگيري روابط ايران و مصر چيست؟چالش هاي پيش روي اين روابط چيست؟

الزيات:من اطمينان دارم كه حكومت جديد در مصر مايل به برقراري روابط با ايران است چرا كه ايران قدرت بزرگي در منطقه است و قدرت بزرگ اسلامي نيز به شمار مي رود و ويژگي هايي بسياري دارد كه به ما در برقراري روابط ويژه و ممتاز كمك مي كند.

همان گونه كه دوستان ما در كشورهاي حوزه خليج فارس روابط قوي با ايران دارند پس شايسته نيست كه ما را از داشتن چنين روابطي محروم كنند اين حق ما است كه از هيئت هاي ايراني در مصر استقبال كنيم بدون اينكه اين كار عليه منافع مشترك باشد و در هيچ صورتي دخالت آمريكا در روابط بين ايران و مصر را نمي پذيريم.

فارس: راه هاي حمايت از روابط ايران و مصر چيست؟

الزيات: روابط رسمي بين ايران و مصر بايد به سطح طبيعي خود بازگردد و واقعا تاسف مي خوريم كه اين همه مدت با ايران رابطه نداشتيم مقامات ايران و مصر بايد به بازگشايي سفارتخانه هاي خود در دو كشور بپردازند.

فارس: براي مصر پيش رو چه آرزويي داريد؟

الزيات: من به آينده مصر بسيار خوش بينم و محمد مرسي ، رئيس جمهور مصر در مسيري در حركت است كه به ملت مصر اطمينان خاطر داده است كه كشورشان به جايگاه بين المللي و منطقه اي خود بازخواهد گشت و اميدواريم كه در نزديك ترين فرصت از نعمت داشتن روابط محكم با ملت ايران برخوردار شويم.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران