سفير اسبق كشورمان در مراكش و واتيكان معتقد است كه مصر جديد درمجموع بيش از مصر مبارك تحت تاثير سياستهاي سعودي قرار خواهد گرفت.
حجت الاسلام محمد مسجد جامعي در تحليل سفر محمدمرسي به عربستان در سايت خبر آنلاين گفت: رابطه مرسي و گروهش با عربستان گرم و صميمي خواهد شد، رابطهاي كه بيشتر به نفع سعودي خواهد بود تا مصر. به هرحال ارزيابي من اين است كه رابطه رژيم جديد مصر با سعودي به نفع نفوذ بيشتر سعودي تغييرخواهد كرد. بدين معني مصر جديد در مجموع حتي ميتوان گفت سياست منطقهاي و ايراني مصر در مجموع بييش از ايام مبارك ملاحظات سعودي را رعايت خواهد كرد.
مسجدجامعي در تشريح اين موضوع گفت: اين جريان دلايل متعددي دارد كه مهمترين آن، عدم توانايي احزاب اسلامي مصر (در قلمرو اهل سنت) در اتخاذ مواضع كاملا مستقل در قبال سعودي است.
اين كارشناس جهان عرب همچنين درباره اخوان المسلمين و نگاهي كه به اين جريان در ايران وجوددارد گفت:درحال حاضر در ايران اخوان المسلمين مصر صرفا از زاويه مثبت مورد ارزيابي قرار ميگيرد. به داستان همكاري اخوان و نظام سعودي در قبل از 1346 كه ناصر در اوج قدرت بود، همكاري سه جانبه امريكا اخوان و نظام سعودي در زمان فيصل و مخصوصا به نقش اخوان در انتخاب سادات به عنوان معاون و جانشين ناصر و نيز راستگرايي و امريكا گرايي سادات كمتر پرداخته ميشود. اسناد فراواني در اين زمينه وجود دارد و كتابهاي زيادي نيز دراين باره نوشته شده است. سعودي وساير شيخ نشينها در شرايط كنوني از به صحنه امدن اخوان استقبال نكرده اند، اما با توجه به سوابق تاريخي رابطه دو جانبه آنها و نيز ويژگيهاي اعتقادي اخوان كه داراي رگههاي نيرومند سلفي است، اين دو به نوعي كنار خواهند آمد.
سفير اسبق كشورمان در مراكش همچنين به انتقادهايي كه به سفر مرسي به عربستان صورت گرفته اشاره كرده و گفت: سفر مرسي به عربستان منتقدان مهمي داشت، بويژه آنكه مراسم استقبال از مرسي از جانب سعوديها در سطح قابل قبول نبود و مهمتر آنكه به يكي از مهمترين مسائل دوجانبه يعني هزاران مصري زنداني در سعودي در طي مذاكرات هيچ اشارهاي نشد و مرسي در زمينه همكاري ديني و سياسي دو كشور نكاتي بيان كرد كه مورد انتقاد شخصيتهاي مستقل مصري قرار گرفت، كه از آن نوعي گرايش و بلكه تعهد طائفي استنباط ميشد.