خبرگزاري فارس: "ابوالعز الحريري" با انتقاد از اولين سفر محمد مرسي به عربستان، ايران را كشوري قدرتمند و در صف مبارزه با آمريكا دانست و گفت: مصر نبايد فرصت برقراري رابطه خوب با ايران را از دست بدهد.
به گزارش فارس،"ابوالعزحسن علي الحريري"، معروف به ابوالعز الحريري نامزد سابق حزب "سوسياليست اتحاد خلق" در انتخابات پارلماني مصر است. الحريري نماينده پارلمان منحل شده الشعب مصر از منطقه غرب اسكندريه و از "ائتلاف انقلاب ادامه دارد" بوده است و در رژيم سابق مصر نيز دوبار طي سالهاي 1976 و 2000 موفق به راهيابي به پارلمان مصر شد. وي از منتقدان سرسخت "حسني مبارك"، رئيس جمهور سابق مصر و همچنين شوراي عالي نظامي حاكم كنوني در مصر است.
الحريري متولد ژوئن 1946 است كه در سال 1981 و در دوران زمامداري "انور سادات" به همراه هزار و 531 شخصيت ملي و سياسي مصري به اتهام فعاليت عليه رژيم بازداشت شد.
ابوالعز الحريري در گفتوگو با خبرنگار فارس در قاهره، از اقدام دولت جديد مصر در انتخاب عربستان به عنوان اولين مقصد سفر خارجي محمد مرسي انتقاد كرد و گفت: رژيم آل سعود دشمن بهار عربي است.
الحريري با تاييد دخالت نيروهاي غربي و در راس آن آمريكا و اسرائيل در دوره كنوني مصر گفت: مداخله بيگانه كاملا آشكار و رسوا كننده است و انقلاب براي غلبه بر دخالت بيگانگان ادامه دارد.
عضو حزب سوسياليست اتحاد خلق مصر خواستار ازسرگيري روابط كشورش با ايران شد و گفت:" اين روابط بايد قدرتمند، برابر و متوازن باشد و ما نبايد فرصت داشتن رابطه با ايران كه در صف مبارزه با آمريكايي ها و اسرائيلي ها ايستاده است و كشوري قدرتمند و پيش آهنگ در منطقه است از دست بدهيم وگرنه ضرر مي كنيم."
وي اوضاع مصر را به دنبال صدور مكمل قانون اساسي از سوي شوراي نظامي متشنج خواند و گفت اخوان المسلمون به دليل صدور مكمل قانون اساسي در برابر شوراي نظامي قرار گرفته اما همه نيروهاي سياسي بايد براي حل بحران سياسي گرد هم آيند.
**** متن كامل اين گفت وگو به شرح ذيل است****
فارس: چهره مصر در سايه حوادث جاري در اين كشور چگونه است و نظر شما درباره اقدام رياست جمهوري در صدور بيانيه مبني بر احترام به حكم دستگاه قضايي و پذير انحلال پارلمان چيست؟
الحريري:محمد مرسي و جماعت اخوان المسلمون و حزب آزادي و عدالت شاخه سياسي آن با لغو قانون اساسي و احكام دادگاه قانون اساسي و احكام دستگاه قضايي كودتاي يكپارچه اي را انجام دادند و رئيس جمهور مصر با اين موضع گيري، مشروعيت خود را از دست داده بود چون لغو حكم دادگاه قانون اساسي تخلف از همه تعهداتي است كه در پايبندي به آن متعهد شده بود و قسم ياد كرده بود كه به احكام قضايي و اجراي آن احترام گذارد.
مورد دوم اينكه رفتار محمد مرسي غيرمعقول و غيرقابل قبول بود چون موضع درست را دادگاه اتخاذ كرده بود و دفاع دادگاه از حكمش نيز واجب بود. مرسي نيز در برابر تصويب مجدد حكم انحلال پارلمان از سوي دادگاه چارهاي جز عقب نشستن نداشت و با اين كار به غائله خاتمه داد چون كار مرسي درگيري با دادگاه قانون اساسي بود.
رئيس جمهور مصر با دعوت از نمايندگان پارلمان منحل شده كه عضويت آنها در پارلمان نيز ديگر باطل شده است جرم مرتكب شده بود چون گويي افراد عادي را بدون برگزيده شدن در انتخابات بر خلاف حكم قانون اساسي براي برگزاري نشست پارلمان دعوت كرده بود.
محمد مرسي در برابر همه رؤساي هيئت هاي قضايي و اتحاديه وكلا و كساني قرار گرفت كه تصميم وي در احياي مجدد پارلمان را محكوم كردند و حكم مجدد دادگاه قانون اساسي مبني بر تاكيد بر انحلال پارلمان محمد مرسي را نجات داد و امور به حالت طبيعي بازگشت.
فارس: نظر شما درباره متمم قانون اساسي كه از سوي شوراي نظامي حاكم صادر شده است چيست؟
الحريري: حل و فصل مناقشه با نيروهاي مسلح درباره متمم قانون اساسي هنوز قطعي نشده است در اصل همين مكمل اول قانون اساسي بود كه اخوان المسلمون و سلفي ها را در برابر شوراي نظامي قرار دارد و به همه اين بهانه جويي ها منجر شد. اوضاع مصر روز به روز متشنج تر مي شود و ما اميدواريم كه همه نيروها بر سر يك ميز بنشينند و به ملت مصر متعهد باشند در اين صورت است كه مي توانند مانع تشديد خطرات كنوني موجود در مصر شوند.
فارس: چهره رئيس جمهور پس از همه حوادث جاري چگونه مي بينيد؟
الحريري:برخي اتفاقات وجود دارد كه شهروند عادي فوراً مشاهده نميكند و مدتي زمان طول مي كشد تا آشكار شود من اين سوال را مي پرسم چرا عربستان اولين مقصد سفر خارجي رئيس جمهور مصر بايد باشد با وجود اينكه عربستان كشور متخاصم با بهار عربي به شمار مي رود. با اين شرايط مبهم و پيچيده قضيه آزاده بودن مصر به طور كلي كم رنگ شده است و مرسي در عربستان امنيت كشورهاي حوزه خليج فارس را خط قرمز معرفي مي كند در حالي كه مي توانست بگويد امنيت امت عربي به طور كلي و امنيت مصر خط قرمز است.
فارس: شرايط درباره ازسرگيري روابط مصر و ايران چيست و راه هاي تقويت روابط كدام است؟
الحريري: روابط مصر و ايران بايد خوب و قدرتمند باشد چون ايران كشور قدرتمند و پيشرو در منطقه است و دشمني با ايران يا جانبداري از ايران بدون داشتن رابطه خوب با اين كشور به مصر ضرر مي زند. ايران در صف مبارزه با آمريكايي ها و اسرائيلي ها ايستاده است و بزرگ كردن موضوع خاص شيعه بودن ايرانيان غيرقابل توجيه است و دانشگاه الازهرخود بر روند امور و روابط فرهنگي ميان دو كشور نظارت خواهد داشت.
با اين وجود معتقديم رابطه با ايرانيان بايد برابر، متوازن و خوب باشد و به نظر ما ايراني ها نيز از اين گونه رابطه استقبال مي كنند و خواهان آن هستند.
فارس:آيا انقلاب مصر اهدافي را كه ملت براي آن قيام كردند محقق كرده است چالش هاي پيش رويآينده اين انقلاب چيست؟
الحريري: انقلاب روند درگيري است كه از لحظه سقوط رژيم آغاز مي شود اما انقلاب تازه آغاز شده است و پايان نيافته بلكه ادامه دارد و ده ها سال طول مي كشد تا هرم اقتصادي و اجتماعي كه مبارك و قبل از آن سادات بنا كرده بود از ميان برداشته شود.
فارس: آيا كشورهاي غربي همچون آمريكا و اسرائيل دست پنهاني براي توقف روند انقلاب مصر دارند و آيا برنامه هايي براي دخالت در امور كشور دارند؟
الحريري: مداخله غرب در امور مصر آشكار است درست از زماني كه انور سادات گفت كه 99/5 درصد برگه بازي هاي مصر در دست آمريكا است و از زمان توافقنامه كمپ ديويد كه بر اساس آن با تسليم در برابر آمريكا و اسرائيل به ملت مصر خيانت شد چرا كه توافقنامه كمپ ديويد ارتش مصر را در وضعيت دائمي شكست قرار داد و آنها را مجبور كرد كه كرانه باختري كانال باشند و به كرانه شرقي تجاوز نكنند گويي ما منطقه سينا را نمي شناسيم بنابراين رابطه ما با آمريكا به طور كلي سرسپردگي خواهد بود.
فارس: چهره اخوان المسلمون را در مصر چگونه مي بينيد و تاثير اين گروه بر آينده مصر چگونه خواهد بود؟
الحريري: اخوان المسلمون گروهي است كه از خفا و انزوا به قدرت صعود كرد اما در پارلمان نتوانست به خوبي كار كند بايد ديد در راس قدرت چه كار مي كنند و آيا مصر سرسپرده عربستان و آمريكا خواهد بود يا خير.