با ادامه ناآرامي هاي اجتماعي ديروز در دو استان مرکزي خاتنگ و به ويژه در پومالانگا در آفريقاي جنوبي، پليس اين کشور از امروز به حالت آماده باش کامل درآمد.
به گزارش ايرنا، حدود 10 هزار نفر از سکنه غير رسمي شهرک "سکيله" در حومه "سندرتن" در استان پومالانگا از ديروز در اعتراض به وضع بد زيستي و رفاهي شهر خود به خيابان ها آمده و خواستار استعفاي مقامات دولتي از جمله اعضاي شوراي محلي، شهردار و وزير حکومت محلي پومالانگا شدند.
با توجه به مفقود شدن يک بودجه 30 ميليون رندي در شهرداري اين شهر و وضع بد زندگي در سطح اين شهر و شهرهاي اطراف، تظاهرکنندگان خواستار عزل اعضاي فاسد شوراي شهر و حاکمان نالايق محلي خود شدند و اعلام کردند تا کسب تکليف نهايي از خواسته هاي خود دست نخواهند کشيد.
آنها معتقدند با مالياتهايي که به دولت و مقامات محلي پرداخت مي کنند نحوه ارايه خدمات اجتماعي، آموزشي و بهداشتي و درماني در سطح کشور و به ويژه در اين استان هر روز بدتر مي شود.
از آنجايي که مقامات محلي تا ديشب وقعي به خواسته هاي آنها ننهاده اند و ماموران پليس نيز با آب جوش و گلوله هاي پلاستيکي به سمت تظاهرکنندگان حمله ور شدند، در نتيجه بالا گرفتن خشم معترضين، آنها از امروز به تخريب بيشتر اموال عمومي و دولتي مباردت کردند.
پليس همچنين با پرواز بر فراز اين شهرک مبادرت به فيلم برداري از اين تظاهرات کرده و تا کنون ده ها نفر از آنها را دستگير نيز کرده است.
تظاهرات اعتراض آميز امروز نيز با خرابکاري هاي بيشتر ادامه يافت تا اينکه "ياکوب زوما" رييس جمهور کشور با سفر به پومالانگا خواستار خويشتنداري مردم و تدبير بيشتر مقامات محلي در امور و رسيدگي به امور عمومي شد.
گفتني است که بزرگترين اتحاديه کارگري آفريقاي جنوبي (کوساتو) با بيش از هشت ميليون عضو و حزب کمونيست کشور نيز با تظاهر کنندگان همراه شده و رسما از آنها حمايت کردند.
جمعيت امروز سکيله به حدود 30 هزار نفر رسيد، در نتيجه فشارهاي امنيتي بر تظاهر کنندگان نيز بيشتر شد و پليس کشور به حالت آماده باش کامل درآمد تا تظاهرات به ديگر شهرهاي کشور سرايت نکند.
چون مردم خشمگين از هموطنان به ويژه ساکنان شهرهاي اطراف نيز خواستند به تظاهرات آنها بپيوندند که ظاهرا مردم شهرهاي ديگر نيز به خواسته آنها لبيک گفته و از امروز برخي شهرهاي ديگر پومالانگا و استان مرکزي خاتنگ که شهرهاي مهم پرتوريا و ژوهانسبورگ نيز در آن قرار دارند، نيز امروز تاحدودي ملتهب بود.
لئونارد هلاتي، سخنگوي اداره پليس کشور در اين خصوص گفت که تظاهرات ديروز زماني به خشونت گراييد که مردم معترض براي کسب تکليف به شهرداري مراجعه کردند و با درهاي بسته شهرداري مواجه شدند.
با آغاز تخريب اموال عمومي پليس مجبور شد مبادي ورودي به شهر را بسته ده ها نفر از تظاهرکنندگان را دستگير کند اما در نتيجه اين اقدام پليس مردم به سمت استاديوم بزرگ شهر رفتند.
البته اعتراضات ديروز و امروز مردم سکيله ادامه تظاهرات کوچکتر 17 روز قبل است که آنها براي وضعيت بد آب و برق اين منطقه به خيابان ها آمده بودند. مقامات محلي تاکنون در برابر اين خواسته هاي مردم سکوت اختيارکرده اند.