گزارش هاي منتشر شده، نشانگر جايگاه نسبتا بالاي افريقاي جنوبي از لحاظ شاخص امنيت غذايي در مقايسه با ديگر كشورهاي جهان است.
به گزارش روز دوشنبه روزنامه ميل گاردين ؛ براساس بررسي هاي صورت گرفته به لحاظ شاخص امنيت غذايي جهاني ؛ افريقاي جنوبي در ميان 105كشور جهان در جايگاه چهلم قرار دارد.
براساس اين گزارش ؛ اين تحقيق كه از سوي واحد اطلاعات نشريه اكونوميست صورت گرفته است؛ امريكا به لحاظ شاخص امنيت غذايي درميان كشورهاي ياد شده در بالاترين رده و جمهوري دمكراتيك كنگو در پايين ترين رده قرار دارد.
از سوي ديگر؛ ازميان 28 كشور افريقايي زير صحرا كه مورد بررسي قرار گرفته اند ؛ در 20 كشور؛ هزينه غذايي بيش از 50درصد از هزينه هاي خانوارها را بخود اختصاص مي دهد كه اين امر يك چالش جدي براي مردم كشورهاي ياد شده شمرده مي شود.
در كشورهاي نيوزيلند تنها 7تا 14درصد از هزينه هاي خانوارها مربوط به مواد غذايي است.
به گزارش روزنامه ميل گاردين ؛ براساس برخي ديگر از تحقيقات صورت گرفته ؛ قيمت پايين مواد غذايي نيز به نوبه خود مي تواند سبب ناامني غذايي به خصوص در كشورهاي كم درآمدشود كه اقتصاد انها بر پايه كشاورزي است .
براساس اين گزارش؛ قيمت پايين مواد غذايي سبب خواهد شد كه كشاورزان داراي درآمد پايين در كشورهاي درحال توسعه تحت فشار زيادتري قرار گيرند و انگيزه انان براي توليد مواد غذايي كاهش يابد.
اين در حالي است كه براساس امارهاي منتشر شده از سوي سازمان ملل ؛ توليد مواد غذايي تا سال 2030 ميلادي (1409 )براي پاسخ به نيازهاي روز افزون مردم جهان بايستي تا 50 درصد افزايش يابد اگرچه نابرابري در مصرف كالري در ميان كشورهاي جهان همچنان بشدت وجود دارد.
بگزارش 'فائو' ميانگين نيازهاي يك فرد بزرگسال براي كالري جهت فعاليت هاي روزانه و حفظ سلامتي اش در حدود 2هزار و 300 كالري است.
بگزارش فائو درحالي كه در امريكا يك فرد بالغ به طور ميانگين روزانه 3هزار و 748 كالري دريافت مي كند ؛ بسياري از مردم كشورهاي افريقايي زير صحرا به طور ميانگين زير 2هزار و 300 كالري روزانه دريافت مي كنند.