در حالی که تنها چند روز به انتقال قدرت از شورای انتقالی به مجلس مؤسسان منتخب در لیبی باقی مانده است خشونت شبه نظامیان در شهر بنغازی مهد انقلاب لیبی وضعیت امنیتی این شهر را بحرانی کرده است.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری "الجزیره"، در راستای افزایش خشونت ها در شهر بنغازی لیبی تنها چند روز مانده به انتقال قدرت از شورای انتقالی به پارلمان منتخب، ساختمان اطلاعات نظامی لیبی در شهر بنغازی چهارشنبه گذشته هدف یک بمب قرار گرفت.
منابع امنیتی شهر بنغازی گفتند افراد ناشناس سوار بر یک خودرو یک بمب را به داخل مقر ساختمان اطلاعات نظامی پرتاب کردند که به شکسته شدن همه شیشه های ساختمان اطلاعات نظامی و ساختمان های مجاور شد این حادثه آسیب جانی نداشت.
مقر اطلاعات نظامی بنغازی پیش از این نیز هدف حملات مشابه بوده است.
انفجار چهارشنبه ساختمان اطلاعات نظامی بنغازی تنها چند ساعت پس از یورش افراد مسلح به زندانی در این شهر و آزاد کردن سالم العبیدی یکی از بازداشتی های زندان بود که مظنون به ترور سرلشگر"عبدالفتاح یونس" فرمانده ستاد ارتش آزادی بخش لیبی در جریان انقلاب این کشور است.
از سوی دیگر چهار روز پیش نیز "سلیمان بوزیده"، سرهنگ سابق اطلاعات نظامی لیبی که اوایل اعتراضات در لیبی از رژیم قذافی جدا شده و به انقلابیون پیوست در این شهر ترور شد.
در حالی که تنها تا شش روز دیگر مجلس مؤسسان قدرت را از شورای انتقالی تحویل می گیرد شبه نظامیان جدایی طلب بنغازی که در آستانه برگزاری انتخابات هفتم جولای گذشته نیز آشوب کرده بودند بار دیگر ثبات و امنیت لیبی را برهم زده اند.
هفت نیروی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران نیز که به دعوت رسمی هلال احمر لیبی به این کشور سفر کرده بود بامداد سه شنبه توسط گروه مسلح ناشناس در این شهر ربوده شده و به مکانی مجهول منتقل شدند.
یک منبع امنیتی لیبی پنج شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که 7 عضو هلال احمر ایران که توسط گروههای مسلح در شهر بنغازی لیبی ربوده شدند، توسط این گروه مسلح مورد بازخواست و سوال قرار گرفتهاند.
این منبع امنیتی گفت که این گروه مسلح از اعضای تیم هلال احمر ایران دلیل سفرشان به لیبی و اهدافشان از این سفر را پرسیدند.
این منبع امنیتی که نخواست نامش فاش شود، گفت: آنها پس از آنکه بازرسیها به نتیجه برسد، آزاد میشوند.
وی تاکید کرد: با اعضای این تیم به خوبی رفتار میشود و تحت هیچ آزاری قرار نگرفتهاند.
این منبع امنیتی هیچ اشارهای به نام گروهی که تیم هلال احمر ایران را ربودند نکرد و فقط گفت که آنها جزو اسلامگراهای افراطی هستند.
شهر بنغاری دومین شهر بزرگ لیبی خاستگاه اولین ناآرامیها و اعتراضات برای براندازی رژیم 42 ساله سرهنگ قذافی بود. وسعت تظاهرات معترضان به قدری گسترش پیدا کرد که پلیس ضد شورش در این شهر حکومت نظامی اعلام کرد. و دولت لیبی با قطع کامل و سراسری اینترنت و برق و همچنین فرودگاه بنغازی سعی در خاموش کردن معترضان داشت. در 5 روز نخست بنا به گزارش سازمان دیده بان حقوق بشر دست کم 104 نفر کشته شدند. در بنغازی معترضان کنترل بخشهای مهمی را به دست گرفتند و تودهای از نیروهای امنیتی نیز به مردم پیوستند.[2] مخالفین حکومت لیبی در این شهر دولت انتقالی تشکیل دادند.