کارشناسی از آفریقای جنوبی اعلام کرد سفر وزیر امور خارجه آمریکا به آفریقا تاثیری بر مناسبات چین و آفریقا نخواهد گذاشت.
وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد سفر هیلاری کلینتون به آفریقای جنوبی بخشی از سفر یازده روزه به سنگال ، سودان جنوبی ، اوگاندا ، کنیا ، مالاوی و آفریقای جنوبی است.
سابلو اندلوو گاتشنی کارشناس روابط بین الملل و امور سیاسی آفریقای جنوبی گفت آمریکا در این سفر به دنبال تایید دوباره سیاست راهبردی خود در آفریقاست.
وی افزود آفریقای جنوبی مانند سایر کشورهای آفریقایی مایل است در روابط با آمریکا و چین به بهترین ها دست یابد.
این کارشناس که در دانشگاه آفریقای جنوبی نیز تدریس می کند تاکید کرد: « اگر کمکی از شرق پیشنهاد شود ، آفریقا نمی تواند آن را رد کند زیرا سعی دارد در مناسبات با دیگران به بهترین ها دست یابد. »
وی تصریح کرد اما چین در مقایسه با آمریکا از بخت بهتری در آفریقا برخوردار است.
این کارشناس خاطر نشان کرد مزیت مناسبات با چین اینست که کمکش به آفریقا بدون هیچ شرط و شروطی است و اغلب کشورهای آفریقایی کمک چین را به دلیل همراه نبودن با شروطی در زمینه حقوق بشر ، دموکراسی و تلاش برای نفوذ فرهنگی مانند غرب ترجیح می دهند.
وی اضافه کرد چین کشوری در مسیر صنعتی شدن و قدرت جهانی نوظهوری است که به مواد خام اولیه آفریقا نیاز دارد اما در عین حال در توسعه امور زیر بنایی این قاره که به نفع آفریقایی هاست سرمایه گذاری می کند.
گاتشنی معتقد است آمریکا به صراحت قصد دارد با نفوذ چین در قاره آفریقا مقابله کند و دو کشور برای برقراری مناسبات نزدیکتر با کشورهای آفریقایی با یکدیگر رقابت می کنند.
وی گفت: «در شرق ، نه تنها چین بلکه سایرین در حال قد علم کردن هستند و در حال حاضر تهدیدی برای سلطه قدیمی غرب به شمار می روند. به نظر می رسد آمریکا نمی خواهد چین موقعیتش را در قاره آفریقا بگیرد.«
این کارشناس تاکید کرد کنفرانس وزرای مجمع همکاری چین و آفریقا که به تازگی در پکن برگزار شد ، آمریکا را نگران کرد.
در این کنفرانس حدود پنجاه کشور آفریقایی به توسعه مشارکت جدید راهبردی با چین متعهد شدند.
به گفته این کارشناس، آمریکا نگران افزایش نفوذ چین در آفریقاست و از قدرت نرم به نام حقوق بشر و دموکراسی برای ترغیب کشورهای آفریقایی به جانبداری از این کشور استفاده می کند.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از ژوهانسبورگ ، گاتشنی افزود روشن است که کشورهای آفریقایی می خواهند توسعه پیدا کنند و چین در زمینه توسعه امور زیر بنایی کمک می کند و این کمک همان چیزی است که آفریقا خواهانش است.