دكتر ' احمد الطويلي ' متفكر تونسي و نويسنده كتاب رمضان در تونس گفت : توجه خاص به انديشه اسلامي و تربيت ديني در جامعه تونس نهادينه شده است.
به گزارش ايرنا، الطويلي كه در مراسم رونمائي از كتاب خود سخن مي گفت، با قدرداني از رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در تونس براي برگزاري اين مراسم، افزود: قطعا اين اقدام خداپسندانه در تعميق روابط علمي و فرهنگي دو كشور نقش مهمي ايفاء خواهد كرد.
مراسم رونمايي از كتاب ' رمضان بتونس في كتب التراث' نوشته دكتر الطويلي با همت رايزني فرهنگي ايران در تونس و همكاري مركز فرهنگي بوعصيده در منطقه رادس پايتخت تونس برگزار شد.
در آغاز ' حسن رضائيان ' قاري بين المللي ايراني با تلاوت آيات قرآن كريم فضاي اين مراسم را كه در آن تعداد قابل توجهي از نخبگان تونسي و اساتيد دانشگاه حضور داشتند ، معطر به عطر قرآني نمود و صداي زيبا و تجويد متقن وي تحسين آنان را برانگيخت.
دكتر الطويلي با اشاره به تعريف ' محي الدين ابن عربي ' از صوم و صيام و ارزش و جايگاه روزه در اسلام ، اظهار داشت: پرهيز از گناه و تقرب به خداوند، مقصود روزه داري است.
اين متفكر تونسي ، هدفش از نگارش كتاب ' رمضان درتونس ' را احياي ميراث اسلام و بازگويي اهتمام ملت مسلمان تونس از صدر اسلام تاكنون به شعائر الهي بويژه تلاوت و حفظ قرآن كريم و قرائت احاديث نبوي (ص) ذكر كرد.
وي خاطرنشان كرد:به عنوان مثال در مسجد تاريخي الزيتونه تونس مردم در سي روز ماه مبارك رمضان علاوه بر يك دوره تلاوت آيات الهي، يك دوره كامل روايات را از منابع معتبر خود مطالعه مي كنند.
در اين مراسم ،' كريم خانم بوعصيده'مديرمركز فرهنگي بوعصيده نيز تلاش ها و فعاليت هاي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در تونس را در تعميق روابط فرهنگي دو كشور و برقراري روابط ميان موسسات فرهنگي و نخبگان دو كشور بسيار موثر دانست.
وي افزود: پيشنهاد رايزن فرهنگي ايران براي تجليل از انديشمندان تونسي از جمله تكريم دكتر الطويلي تحسين برانگيز است.
رايزن فرهنگي ايران در تونس نيز در سخناني با اشاره به شخصيت دكتر احمد الطويلي گفت كه وي بيش از يكصد كتاب به رشته تحرير در آورده است كه تعدادي از آنها در مورد ادبيات و فرهنگ ايراني و از جمله آنها كتاب هايي در باره سعدي شيرازي، حافظ شيرازي و مولانا جلال الدين رومي است.
' صادق رمضاني گل افزاني ' اهتمام دكتر الطويلي به احياي ميراث اهل البيت (ع) را از طريق احياي كتب خطي موجود در كتابخانه هاي ملي تونس و قيروان، قابل تقدير دانست.
وي افزود: كتاب خطي زندگي فاطمه الزهرا سلام الله عليها كه در كتابخانه قيروان وجود داشت توسط دكتر الطويلي احياء شده و اين اقدام فوق العاده مهمي است.
رايزن فرهنگي ايران در تونس، ' اهتمام به ادبيات و فرهنگ ايراني و نشر و چاپ كتابهايي در اين زمينه ، ضرورت آشنائي با عادت ها و سنت هاي ماه مبارك رمضان در تونس ، وجود مشتركاتي ميان سنت هاي ايرانيان و تونسي ها در اين ماه از جمله اهتمام به تلاوت و حفظ قرآن كريم ، قرائت ادعيه و توجه به احاديث و روايتها ، اهتمام ايران به جايگاه علم و عالم و ضرورت تجليل از نخبگان مسلمان و ايجاد پيوند ميان نخبگان دو كشور' را از جمله دلايل پيشنهاد تكريم دكتر الطويلي و رونمائي از كتاب رمضان در تونس اعلام كرد.
در حاشيه اين مراسم يك خبرنگار تونسي از رايزن فرهنگي ايران سئوال كرد كه چرا جمهوري اسلامي ايران تا اين اندازه به علم و علما اهميت مي دهد؟
رمضاني در پاسخ گفت: تكريم عالم نشانه علم است و ايرانيان در طول تاريخ به علم و دانشمندان بها مي داده اند و پيشرفت هاي علمي امروز در جمهوري اسلامي ايران ريشه در تاريخ و اسلام دارد.
وي بر آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي تبادل علمي در عرصه هاي مختلف و انتقال تجربه هاي علمي كشورمان به تونس تاكيد كرد.