حمله اخير به پاسگاه مرزي مصر در صحراي سينابه رژيم صهيونيستي اين فرصت را ميدهد تا نيروهاي نظامي خود در مرز با مصر را افزايش دهد.
به گزارش ايرنا، يكشنبه هفته گذشته افراد مسلح ناشناس به يك پاسگاه مرزي در گذرگاه "كرم ابوسالم" ميان مصر و سرزمينهاي تحت اشغال رژيم صهيونيستي حمله كردند كه بر اثر آن 16 مرزبان مصري كشته شدند. گفته ميشود مهاجمان مسلح پس از كشتن مرزبانان مصري، دو خودروي زرهي را در اختيار گرفتند و تلاش كردند تا با عبور از مرز، وارد سرزمينهاي تحت اشغال رژيم صهيونيستي شوند كه البته با هدف قرار گرفته شدن اين دو خودرو، اين عمليات ناكام ماند.
اين رخداد، گستردهترين و خونبارترين حادثه امنيتي در مرز مصر و رژيم صهيونيستي طي 33 سال گذشته از زمان امضاي معاهده كمپ ديويد ميان دو طرف بود.
تاكنون هويت مهاجمان مشخص نشده اما خبرگزاري رسمي مصر به نقل از يك مقام ارشد امنيتي اين كشور گزارش داده كه افراد مسلح، "جهادگران" نفوذي از نوار غزه بودند.
وقوع چنين رخدادي آنهم در منطقه حساسي چون مرز مصر و سرزمينهاي اشغالي براي دولتمردان جديد مصر كه تلاش ميكنند خود را در اداره كشور توانا نشان دهند، به هيچ وجه حادثه خوشايندي نيست. به دنبال اين حادثه "محمد مرسي" رئيس جمهوري مصر، نشستي اضطراري با فرماندهان نظامي و امنيتي ارشد اين كشور داشت و پس از آن در واكنش، اين حملات را "بزدلانه" خواند و گفت كه نيروهاي امنيتي مصر كنترل كامل صحراي سينا و مرز اين كشور با رژيم صهيونيستي را در دست خواهند گرفت.
رژيم صهيونيستي نيز پس از اين حادثه خواهان اقدام فوري مصر براي برقراري امنيت و آنچه ترور در شبه جزيره سينا خواند، شد.
به طور كلي پس از سقوط "حسني مبارك" در بهمن 1389، يكي از مشكلاتي كه گريبانگير مصر بوده، افزايش ناامني در مناطق مختلف اين كشور بويژه منطقه شبه جزيره سينا كه مرز مصر با رژيم صهيونيستي و باريكه غزه در آن قرار دارد، بوده است.
به عنوان مثال طي يك سال و نيم اخير مسير لولههاي نفتي ميان مصر و رژيم صهيونيستي 15 بار مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفته است. حادثه روز يكشنبه نيز كه در نوع خود بيسابقه بود، نمونه ديگري از گسترش ناامني در شبه جزيره سينا است.
اما پرسش اينجاست كه چه كساني دست به چنين اقداماتي ميزنند و يا از آن سود ميبرند؟
مقامها و رسانههاي مصر گروههاي تندرو در باريكه غزه را متهم به طراحي و اجراي چنين عملياتهايي زدهاند و رخداد روز يكشنبه را نيز به آنان نسبت ميدهند.
طي سالهاي اخير گزارشهاي متعددي مبني بر گسترش فعاليت جريانهاي تندروي مذهبي در باريكه غزه منتشر شده است. جالب آنكه جريان افراطي، شديدا با جنبش اسلامي حماس كه مهمترين و ريشه دارترين جريان اسلامي و جهادي در فلسطين و باريكه غزه است، درگير است. گروههاي تندرو گرچه به ظاهر خود را جهادي ميدانند اما كارنامه روشن و مشخصي در مبارزه هدفمند با رژيم صهيونيستي نداشتهاند.
فارغ از اينكه ادعاي مصر مبني بر دخالت داشتن عناصر افراطي در غزه در حادثه روز يكشنبه چه ميزان صحت دارد، آنچه روشن است اين است كه عمليات روز يكشنبه از اساس عملياتي كور بوده كه نميتوان پذيرفت كه گروههاي مقاومت ريشهدار فلسطيني اقدام به چنين كاري كردهاند. گروههاي مقاومت فلسطيني همچون حماس و جهاد اسلامي همواره عملياتهاي خود عليه رژيم صهيونيستي را در پاسخ به اقدامات تجاوزكارانه اين رژيم انجام دادهاند و هميشه مسئوليت آن را نيز پذيرفتهاند. چه اينكه جنبش حماس كه كنترل باريكه غزه را برعهده دارد نيز اين حادثه را محكوم كرده و با ملت و دولت مصر به خاطر كشته شدن 16 مرزبان اين كشور همدردي كرده است. گرچه حماس دخالت غزه در اين حادثه را رد كرد اما در عين حال تاكيد كرد كه از هر كوششي براي دستگيري عوامل احتمالي اين حادثه كوتاهي نخواهد كرد.
نخستين پيامد فوري حادثه روز يكشنبه، بسته شدن گذرگاه رفح در حد فاصل مصر با باريكه غزه براي مدتي نامعلوم است. اين در حالي است كه چند روز پيش در جريان سفر "اسماعيل هنيه" نخستوزير دولت فلسطيني حماس، به مصر دولت اين كشور با افزايش ساعات بازگشايي گذرگاه مرزي رفح و نيز افزايش ميزان تردد از اين گذرگاه، موافقت كرد.
با توجه به آنچه گفته شد، به نظر ميرسد مهمترين طرفي كه از انجام اين عمليات كور سود ميبرد رژيم صهيونيستي است. اين رژيم نگران است كه نزديكي مصر و گروههاي فلسطيني بويژه در باريكه غزه جايگاه و وزن اين گروهها را بالا ببرد.
طي يكسال اخير زمزمهها براي لغو و يا تعديل معاهده كمپ ديويد ميان مصر و رژيم صهيونيستي، مقامهاي اين رژيم را به شدت نگران كرده است. به نظر ميرسد حادثه صحراي سينا اين فرصت را به رژيم صهيونيستي ميدهد تا با بيكفايت نشان دادن دولت مصر در تامين امنيت مرزهاي خود، مانع از زمينه سازي براي تغيير وضعيت معاهده كمپ ديويد از سوي مصريها شود.
گروه اخوان المسلمين مصر نيز با صدور بيانيهاي حمله روز يكشنبه به پايگاه مرزي اين كشور با رژيم صهيونيستي را احتمالا كار سازمان جاسوسي رژيم صهيونيستي (موساد) و با هدف از بين بردن انقلاب مصر دانست.
در همين حال "سيدحسن نصرالله" دبيركل حزبالله لبنان، نيز در سخناني با اشاره به حادثه صحراي سينا گفت: بزرگترين برنده در اين حادثه اسراييل است، به همين دليل هر انساني ميتواند بگويد كه اين حادثه و اهداف آن مشكوك است.
براي رژيم صهيونيستي كه سال هاست باريكه غزه را تحت محاصره و فشار قرار داده، نزديكي اخير مصر با گروههاي فلسطيني و در رأس آنها جنبش حماس را كه كنترل غزه را برعهده دارد، به هيچ وجه خوشايند نيست. اين حادثه، علاوه بر اينكه نتايج سفر اخير اسماعيل هنيه به مصر را دستكم براي مدتي از بين ميبرد، ميتواند فرصت را براي رژيم صهيونيستي فراهم كند تا به بهانه تامين امنيت منطقه، نيروهاي نظامي بيشتري را در مرز با مصر افزايش دهد و همچنان باريكه غزه را زير كنترل بيشتر قرار دهد.