به دنبال حمله به صحراي سيناء و نگراني مسئولان مصري از كانالهاي قاچاق، جنبش حماس و مسئولان مصري در حال بررسي ايجاد منطقه آزاد تجاري به جاي فعاليت تونلها هستند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، يك منبع در جنبش حماس در مصاحبه با خبرگزاري آلمان اظهار كرد: جنبش حماس و مسئولان مصري از طريق كانالهاي غيررسمي براي ايجاد طرحي فراگير در خصوص مرزهاي نوار غزه و مصر با هم در ارتباط هستند.
منبع مذكور تصريح كرد: ايجاد منطقه آزاد تجاري به جاي فعاليت تونلها كه نگراني برخي از مسئولان مصري را برانگيخته برجستهترين بند طرح پيشنهادي است.
اين منبع در جنبش حماس اظهار كرد: بعد از حمله اخير به صحراي سيناء و كشته شدن سربازان مصري، ايجاد منطقه تجاري رويكرد جديتري پيدا كرد و بر لزوم بستن كانالها تاكيد شد.
وي به اين مساله اشاره كرد كه جنبش حماس از هرگونه اقدام رسمي براي جايگزيني تونلها در نوار غزه استقبال ميكند.
بعد از بسته شدن كانالهاي قاچاق، منابع فلسطيني اعلام كردند كه فعاليت كانالها به صورت محدود و طي 24 ساعت براي انتقال سوخت از سر گرفته شد.
حجم مبادلات از طريق كانالها ميان نوار غزه و مصر سالانه حدود نيم ميليارد دلار برآورد شده است و اين تونلها از زمان محاصره نوار غزه شاهرگ اصلي كمك رساني به نوار غزه به شمار ميآيند.
جنبش حماس از اين مساله در هراس است كه طولاني شدن زمان بسته شدن تونلها موجب توقف چرخه زندگي در نوار غزه شود و نبود مصالح ساختماني منجر به بيكار شدن 15 هزار كارگر شود.
از سوي ديگر، دكتر محمد محسوب، وزير امور حقوقي و پارلماني دولت مصر به نخست وزيري "هشام قنديل" تاكيد كرد كه طرح احداث منطقه تجاري آزاد ميان غزه و مصر را در دست بررسي دارد.
به گزارش مركز اطلاع رساني فلسطين به نقل از منابع مصري، دكتر محمد محسوب خاطرنشان كرد كه اين طرح براي مقابله با مشكل تونلهاي منطقه غزه اجرا ميشود.
دكتر محمد البرادعي رئيس سابق آژانس انرژي اتمي به رژيم مخلوع مصر به رياست محمد حسني مبارك پيشنهاد احداث منطقه تجاري مشابه را داده بود كه آن زمان با مخالفت اين رژيم مواجه شد.