تحولات اخير مصر و مواضع محمد مرسي، رئيس جمهور حكومت انقلابي اين كشور حاكي از فاصله گرفتن تدريجي قاهره از آمريكا و اسرائيل و نزديك تر شدن به جمهوري اسلامي ايران، محور مقاومت و تفكرات بنيادين اسلام است.
بررسي تحولات اخير مصر، به ويژه اقدامات اين كشور در پاسخ به حملات تروريستي به پست هاي مرزي خود در گذرگاه رفح نشان مي دهد كه روابط گذشته قاهره و تل آويو رو به تيرگي و پيمان ننگين كمپ ديويد در آستانه لغو است.
جنبش اخوان المسلمين كه موفق به كسب اكثريت قاطع كرسي هاي مجلس مصر شده است نيز با صدور بيانيه اي در پايگاه اينترنتي خود اين حملات تروريستي را مستقيماً به موساد و عوامل رژيم صهيونيستي نسبت داده و هدف از آن را نيز ايجاد شكاف در روابط مصر و جنبش مقاومت ملت فلسطين ذكر كرده است.
اين جنبش با صدور بيانيه اي اعلام كرده است كه رژيم صهيونيستي از ابتداي خيزش هاي مردمي در مصر تلاش مي كند تا اين را از مسير اصلي خود منحرف كند و نشانه بارز آن را مي توان دستور اين رژيم به صهيونيست هاي ساكن در نزديكي منطقه سينا براي تخليه فوري اين مناطق، پيش از اقدامات تروريستي اخير دانست.
در همين خصوص، نشريه «كامنتاري» نوشت: مصر به قدري از همكاري يا اسرائيل اجتناب مي كند كه حتي حاضر به همكاري با اين رژيم براي حفظ امنيت مرزهاي خود هم نيست.
محمد مرسي، رئيس جمهور مصر نيز در واكنش به اين اقدامات تروريست دستور بركناري چند تن از مسئولان اين كشور از جمله مراد معافي، رئيس دستگاه اطلاعاتي اين كشور را داد. اين اقدام ابتدا اين موضوع را نمايان مي سازد كه مرسي هيچ ترسي از بركناري مقامات نظامي اين كشور ندارد و شوراي عالي نظامي نيز نمي تواند در برابر اين تصميمات مقاومت كند. اما نكته مهم تر اين است كه معافي از بازماندگان دوران حسني مبارك و تنها شخص مورد اعتماد آمريكا، اروپا و رژيم صهيونيستي در دستگاه اطلاعاتي مصر بود.
مرسي همچنين دستور اعزام شمار زيادي از نيروهاي ارتش اين كشور به منطقه سينا را داد كه در مرحله نخست شامل دو بالگرد توپدار، 20 دستگاه زره پوش، 40 تانك سبك و 20 خودروي زرهي ديگر به همراه يگان هاي ويژه مبارزه با تروريست پليس اين كشور را شامل مي شود. اين اقدام باعث شد تا رژيم صهيونيستي براي پيشدستي با اعزام 750 مرزبان و 3 هزار و 500 تفنگدار ارتش مصر به اين منطقه موافقت كند كه اين تعداد كاملاً در تضاد با مفاد پيمان ننگين كمپ ديويد بود و به عقيده بسياري از تحليلگران اين پيمان را كاملاً نقض مي كند.
ضمن اينكه مرسي حتي نامه تبريك رياست جمهوري خود از سوي شيمون پرز، رئيس رژيم صهيونيستي را نيز بي پاسخ گذاشت و جوابيه منتسب به خود كه در رسانه هاي صهيونيستي منتشر شده بود را كاملاً جعلي خواند.
از سوي ديگر، محمد مرسي، رئيس جمهور مصر نيز گام هاي مهمي را در راستاي نزديكي به جمهوري اسلامي ايران برداشته است كه مهم ترين آنها را مي توان ديدار با حميد بقايي، معاون و فرستاده ويژه محمود احمدي نژاد، رئيس جمهور كشورمان دانست. اين ديدار به قدري از ديدگاه رسانه هاي غربي اهميت داشت كه نشريه آمريكايي «لس آنجلس تايمز» با اشاره به اينكه اين بالاترين سطح ديدار مقامات دو كشور بسيار استراتژيك طي دهه هاي اخير بوده است، آن را نشانه عصر جديدي در ديپلماسي مصر دانست. بقايي در اين ديدار از مرسي دعوت كرد تا در شانزدهمين اجلاس سران جنبش عدم تعهد كه شهريور ماه در تهران برگزار مي شود، حضور يابد. محمدرضا فرقاني، سخنگوي اين جنبش نيز اعلام كرده است كه به احتمال قوي مرسي در اين اجلاس حضور خواهد يافت. اين نخستين سفر يك رئيس جمهور مصري به تهران از آغاز انقلاب اسلامي ايران تاكنون است كه قطعاً افق جديدي را در سطح روابط دو كشور بسيار مهم و نقش آفرين در منطقه ترسيم خواهد كرد. در اين اجلاس همچنين رياست دوره اي جنبش غيرمتعدها از مصر به ايران منتقل خواهد شد و كشورمان براي مدت سه سال رياست اين سازمان مهم كه پس از سازمان ملل متحد، بزرگترين تشكل كشورهاي مستقل جهان محسوب مي شود را بر عهده مي گيرد.
در هر صورت، اگر چه مصر هنوز كاملاً روابط خود با رژيم صهيونيستي را قطع نكرده است اما سير تحولات و مواضع اين كشور كه نخستين جرقه آن با بستن خط لوله انتقال گاز مصر به رژيم اشغالگر قدس زده شد نشان مي دهد كه قاهره به سرعت در حال دور شدن از متحدان غربي دوران حسني مبارك و نزديكي به تفكرات بنيادين اسلام و مواضع جمهوري اسلامي ايران است. اتحاد ايران و مصر براي رژيم صهيونيستي كابوسي مهلك است و مرزهاي جنوبي سرزمين هاي اشغالي را براي اين رژيم غاصب كاملاً ناامن خواهد كرد. با پيوستن مصر به محور مقاومت در منطقه، رژيم صهيونيستي نه تنها بايد در هراس از نيروهاي مقاومت و حزب الله، بلكه ديگر بايد نگران رويارويي با ارتشي كاملاً مدرن و تجهيز شده به جديدترين سخت افزارهاي نظامي در مرزهاي خود باشد.