سفير آمريكا در تونس با صدور بيانيه اي مداخله جويانه با كسانيكه برطبل مخالفت با اين قانون مي كوبند، همراهي و تلويحا آنها را به ادامه تظاهرات و اعتراض ها تشويق كرد.
به گزارش ايرنا در بيانيه ' جاكوب والس' كه به بهانه تبريك روز زن در تونس صادر شده ، آمده است، 13 ماه اوت يادآور روزي است كه براي زنان تونسي حقوقي مساوي با مردان درنظر گرفته شد ، از زنان تونس مي خواهيم براي تقويت اين حق اساسي به تلاش مستمر خود ادامه دهند و ما هم از طريق برنامه ها و سياست هاي خود از آنان حمايت مي كنيم.
وي تاكيد كرده است كه تلاش زنان تونسي براي تحقق اين حق يعني شراكت كامل زنان و مردان و مساوي بودن حقوق و آزادي هاي آنان بايد ادامه يابد.
درسيزدهم ماه اوت سال 1956 وبعداز اعلام استقلال تونس توسط ' حبيب بورقيبه' رييس جمهور اين كشور يك قانون ضداسلامي درخصوص ارث وميراث و ولادت و وفات تصويب شد كه در تونس به آن ' مجله الاحوال الشخصيه ' يا ' مجله الاسره' گفته مي شود.
ناظران معتقدند تصويب اين قانون كه براساس آن زن و مرد در تونس از حقوق مساوي برخوردار هستند، قبل از هرچيز بنيان خانواده را در تونس متزلزل كرده و در كنار تهاجم فرهنگي غرب به افول ارزش ها در اين كشور منجر شده است.
از آن سال تاكنون 13 ماه اوت هر سال در تونس به عنوان روز زن گرامي داشته مي شود اما امسال با توجه به بررسي قانوني در مجلس موسسان اين كشور متضمن حقوق و آزادي هاي زنان موجب تضارب آرا و گاهي برگزاري تجمع هاي اعتراضي در مقابل اين مجلس شده است.
كميته حقوق آزادي هاي مجلس موسسان تونس با اكثريت آرا اين ماده قانوني را تصويب كرد كه ' دولت متعهد به حمايت از حقوق زن و مطالبات او به اعتبار اين كه يك شريك واقعي براي مردان در ساختن كشور است و نقش مردان را در خانه تكميل مي كند' .
اين ماده قانوني ، فصل 28 قانون اساسي جديد تونس با اعتراض برخي از زنان تونسي مواجه و اعتراض آنها از سوي برخي احزاب سياسي و بويژه حزب تازه تاسيس ' نداي تونس' به رهبري ' الباجي قائد السبسي' مورد حمايت قرار گرفت.
قائد السبسي كه در رژيم هاي ديكتاتوري بورقيبه و ' زين العابدين بن علي' مناصب مهم سياسي و امنيتي را برعهده داشته و حتي بعداز پيروزي انقلاب و قبل از تشكيل دولت مردمي كنوني اين كشور، پست نخست وزيري را در اختيار داشته با اعلام حمايت از اعتراض هاي برخي از زنان تونسي به اين قانون تاكيد كرده است كه قانون ارث وميراث ' خط قرمز ' است.
اما خانم' فاطمه الدعداع 'عضو شوراي مركزي حزب اسلامگراي النهضه در مصاحبه با هفته نامه تونسي الفجر تاكيد كرده است كه رابطه زن و مرد يك رابطۀ تكاملي و انسجام بخشي است.
وي مي افزايد: شريعت اسلام جايگاه بسيار مهمي را به زنان داده است و زن بايد از اين خاستگاه به مطالبه حقوق خود بينديشد و براي رسيدن به حقوقي كه اسلام براي وي ترسيم كرده است مبارزه كند، عمل صالح مختص زن و مرد است وهرگونه مانعي كه موجب شودعمل صالح در جامعه از سوي زنان و مردان صورت نپذيرد بايد بر طرف شود و اسلام تمامي توان را براي رفع اين موانع در اختيار دارد.
درهرصورت قرار است به مناسب روز زن در پايتخت تونس به دعوت برخي جريان هاي سياسي تظاهرات برگزار شود اما هنوز زمان و مكان دقيق آن مشخص نيست زيرا اين جريان ها و وزارت كشور تونس به توافق نهايي نرسيده اند.