برخي از سياستمداران و تحليلگران الجزايري ايجاد تغيرات در مواضع احزاب كشور از جمله اعلام جدايي آنها از دولت و تشكيل فراكسيون هاي مختلف را تنها در راستاي ايجاد مواضع جديد براي انتخابات محلي آينده عنوان مي كنند.
به گزارش ايرنا، روزنامه 'الجزاير تايمز' نوشت: كارشناسان سياسي از ضعف احزاب انتقاد كرده و معتقدند كه اين ضعف آنان باعث شده است كه تنها حزب حاكم ميدان دار صحنه سياسي كشور باشد.
اين روزنامه الجزايري به نقل از 'عبد العزيز جراد' از تحليلگران سياسي نوشت: ايجاد شكاف در برخي احزاب و جدايي اعضاي برجسته آنها از اين احزاب نشان دهنده عدم عزم سياسي آنان براي همراه با برنامه هاي حزبشان است و چنانچه اين روند ادامه پيدا كند كشور با صحنه چالش نامعلوم سياسي دچار خواهد شد .
به گفته وي بيش از 48 حزب سياسي در كشور فعاليت دارند كه اغلب آنان فاقد اراده سياسي هستند و اين امر سبب شده تا زمينه براي تصاحب قدرت اصلي به دولت مركزي داده شود .
وي افزود، نبود هماهنگي ميان احزاب كه برخي از آنها در شرايط كنوني كشور بصورت قارچ گونه رشد كرده اند نيز يكي ديگر از چالش هايي است كه كشور با آن روبرو است .
اين تحليلگر سياسي الجزاير گفت كه گرايش هاي حزبي در الجزاير متفاوت است اما بدليل عدم اطلاع رساني مناسب، شهروندان الجزاير هنوز جايگاه خود را در اين گرايش ها پيدا نكرده اند.
عبد العزيز جراد در ادامه افزود: بدليل ارتباط حزب حاكم با برخي احزاب زمينه فعاليت دموكراتيك از آنها سلب شده است و اين امر باعث سلب آزادي هاي سياسي و در نتيجه عدم اعتماد افكار عمومي جامعه به آنها شده است .
وي تصريح كرد كه به نظر مي رسد سياست هاي دولت نيز در اين راستا پيش مي رود بخصوص اينكه دولت قصد ندارد آزادي هاي عملي بيشتري به اين احزاب داده شود .
'زبير عروس' جامعه شناس و تحليلگر الجزايري نيز با اشاره به جايگاه احزاب در قانون اساسي تدوين شده در سال 1989 ميلادي، گفت: متاسفانه اغلب احزاب در الجزاير براساس جدايي و شكاف از احزاب ديگر ايجاد شده است و اين امر سبب شده تا احزاب جديد ريشه واقعي سياسي نداشته باشند
وي، افزود، احزاب در الجزاير به جدايي از همديگر در شرايط سياسي خاص كشور عادت كرده اند و تا زمانيكه از نظر ديدگاه هاي سياسي به يكديگر نزديك نشوند در آينده ما شاهد چالش هاي بيشتري خواهيم بود.
اين جامعه شناس در ادامه تاكيد كرد، نبود رهبري در احزاب اصلي كه توانايي ارايه خط مشي حزبي خود را داشته باشد نيز يكي از ضعف هاي احزاب سياسي كشور است كه باعث مي شود حزب در الجزاير فاقد دكترين سياسي باشد كه سرانجام آن تسلط حزب حاكم بر آن خواهد بود .
وي، گفت با توجه به اينكه در شرايط كنوني بيش از 48 حزب در الجزاير فعاليت مي كنند اما ريشه بسياري از آنان به حزب حاكم بر مي گردد كه اين مسئله خطرناكي براي تاريخ سياسي احزاب تلقي مي شود.
انتخابات شوراهاي شهر و محلات در بيست و نهم نوامبر (نهم آذرماه ) در سراسر اين كشور برگزار خواهد شد
در اين انتخابات، يكهزار و 541 نماينده انتخاب خواهند شد و اين افراد نيز از ميان خود روساي اين شوراها و همچنين اعضاي شوارهاي مراكز 48 استان الجزاير را نيز انتخابات خواهند كرد.
بر اساس قانون انتخابات شهرداري هاي الجزاير، احزاب اين كشور هر كدام دستكم بايد هفت درصد آراء را به دست آورند تا بتوانند در اين شوراها نماينده داشته باشند. اين رقم در انتخابات پارلماني الجزاير پنج درصد بود
در انتخابات پارلمان الجزاير در دهم مي (21 ارديبهشت ماه) كه بيش از 48 حزب و تشكل سياسي در آن حضور داشتند، جبهه آزاديبخش ملي الجزاير (افلن) حزب حاكم به تنهايي از مجموع 462 كرسي نمايندگي مجلس توانست 208 كرسي را به خود اختصاص دهد.