اينترپل روز چهارشنبه اعلام کرد دزدان دريايي که در سواحل سومالي فعاليت مي کنند تحت کنترل باندهاي جنايتکار از جمله خارجي ها قرار دارند.
اينترپل همچنين اعلام کرد دزدان دريايي سلاح هايي پيشرفته و وسايل رديابي بدست اورده اند.
ژان ميشل لوبوتن مدير اجرايي خدمات پليس اينترپل گفت :" اين جنايتي سازمان يافته است ".
لوبوتن در پاسخ به اين پرسش که افرادي خارج از سومالي نيز در اين باجگيري ها شرکت دارند يا خير، گفت :" مطمئنا، شرکت دارند ".
لوبوتن و ديگر مقامات مسئول گفتند حضور نيروي دريايي بين المللي براي گشت زني در خليج عدن و سواحل سومالي براي حل و فصل اين مشکل کافي نيست و اين مسئله جنبه هايي اقتصادي و اجتماعي نيز دارد.
اين مقامات، اين اظهارات را در حاشيه هفتاد و هشتمين مجمع عمومي اينترپل که روز پنج شنبه در سنگاپور پايان مي يابد، بيان کردند.
ميک پالمر بازرس امنيت حمل و نقل از استراليا، گفت شواهدي اشکار در خصوص افزايش مهارت دزدان دريايي وجود دارد.
پالمر به خبرنگاران گفت : " دزدان دريايي هر روز سلاح هاي پيشرفته تري بدست مي اورند و حملات انها در نقاط دورتر و حتي تا حدود هزار و دويست مايل دريايي از ساحل صورت مي گيرد ".
وي افزود : "بنابراين، به دزدان دريايي در تعيين مکان کشتي هاي تجاري کمک مي شود ".
پالمر خاطر نشان کرد دزدان دريايي عادي سومالي فقط بخش کوچکي از باجي را که در ازاي ازادي کشتي و خدمه آن پرداخت مي شود، دريافت مي کنند.
پالمر تصريح کرد اين امر مشارکت گروه هاي سازمان يافته جنايتکار که بيشتر باج پرداخت شده را دريافت مي کنند، نشان مي دهد.
وي افزود يک دزد دريايي عادي سوماليايي فقط ده هزار دلار از پول پرداخت شده را دريافت مي کند.
پالمر گفت نيم ميليون دلار به افرادي که باج را تحويل مي دهند و پانصد هزار دلار نيز به مذاکره کنندگان داده مي شود.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از سنگاپور، قدرت هاي دريايي جهان ده ها کشتي جنگي را طي چند سال گذشته به منظور جلوگيري از حملات دزدان دريايي به کشتي هاي تجاري، به خليج عدن و اب هاي سواحل سومالي اعزام کرده اند.
سازمان بين المللي دريانوردي اعلام کرده است دزدان دريايي در سال دو هزار و هشت ميلادي به بيش از يکصد و سي کشتي بازرگاني در سواحل سومالي و خليج عدن حمله کردند و بيش از پنجاه کشتي را ربودند. حدود بيست هزار کشتي هرسال از خليج عدن که اقيانوس هند و کانال سوئز را با يکديگر مرتبط مي کند، عبور مي کنند.
دزدان دريايي به اين علت مي توانند در سواحل سومالي ازادانه فعاليت کنند که اين کشور در تقريبا بيست سال گذشته دولت مرکزي موثر و منسجمي نداشته است.