شبکه تلویزیونی العالم گزارش داد: ناظران سیاسی مصری بر باز بودن دائم گذرگاه رفح بر اساس سازوکار امنیتی جدید تاکید کردند.
به گزارش این شبکه، مقامات مصری گذرگاه مرزی رفح با نوار غزه را در برابر مسافران فلسطینی بیمار بازگشایی کردند. این گذرگاه پس از حادثه حمله به مرزبانان مصری در سینا بسته شده بود. ناظران سیاسی خواهان بازگشایی گذرگاه رفح بر اساس سازوکارهای امنیتی شدند.
محمد امین خبرنگار این شبکه در قاهره در گزارشی در این زمینه افزود: گذرگاه رفح تنها مسیر برای آمد و شد کالا و مسافران میان فلسطینیان و مصری ها ست. ناظران سیاسی تاکید می کنند قبل از این که تونل ها به صورت کامل از بین برود باید گذرگاه به صورت کامل باز شود و سازوکار امنیتی برای اداره گذرگاه تدوین شود تا بار دیگر غزه در محاصره قرار نگیرد. سازمان عربی حقوق بشر در انگلیس اعلام کرد ارتش مصر شمار زیادی از تونل ها را از بین برد. این سازمان از رئیس جمهور مصر خواست به مسئولیت های تاریخی خود در برابر فلسطینیان غزه واقف باشد. برخی از ناظران می گویند از بین بردن تونل ها با هدف مقابله با قاچاق و گروه های افراطی است که عامل حمله به مرزبانان مصری بودند. در این حمله شانزده مرزبان مصری کشته شدند. نتایج تحقیقات در این حادثه نشان داده است دو نفر وابسته به محمد دحلان از مسئولان سابق امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین و موساد اسرائیل نقش داشتند.
روزنامه نگار مصری گفت: باید سازوکار واقعی برای باز بودن دائم گذرگاه رفح طراحی شود. باید کانال رسمی ارتباط میان غزه و مصر وجود داشته باشد چرا که ممکن است تروریست ها برای فرار از تونل های موجود در غزه استفاده کنند.
سوسن ابوحسین کارشناس سیاسی مصری گفت: باید توسعه در منطقه سینا را به پیش برد و فلسطینیان و مصری ها تجارت آزادی در مرز داشته باشند.
ابراهیم الضراوی رئیس مرکز مطالعات فلسطینی در قاهره گفت: موساد اسرائیل، مقامات امنیتی سابق تشکیلات خودگردان فلسطین مستقر در قاهره و برخی از مسئولان سابق امنیتی مصر درحادثه حمله به مرزبانان مصری نقش دارند.
خبرنگار این شبکه افزود: برخی بر این باورند که از بین بردن تونل ها به سود امنیت مصر است و برخی دیگر این اقدام را تشدید کننده محاصره نوار غزه می دانند اما این دو عده تاکید می کنند باز بودن گذرگاه رفح به صورت منظم باعث تقویت امنیت در مرز غزه و فلسطین و توان دو ملت در رویارویی با اشغالگری اسرائیل می شود.