میزان بیکاری در تونس یکی از بالاترین رقمها در جهان است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی سی تی وی، قهوه خانه های تونس از نمادهای بیکاری در این کشور است زیرا اغلب افراد بیکار برای گذران وقت به این قهوه خانه ها می روند.
بلال چمراخی جوان بیکار تونسی گفت هر کسی باید شغلی ثابت داشته باشد اما مشکل این است که بسیاری از مشاغل در دست شرکتهای خصوصی است و آنها نیز بر اساس منافع خود عمل می کنند.
در سال دوهزار و ده هزاران نفر از جوانان بیکار در تونس روزها تظاهرات کردند که در نهایت به سقوط رژیم بن علی رئیس جمهور سابق این کشور انجامید. آتش انقلاب تونس را هم یک فروشنده دوره گرد بیکار آغاز کرد که در اعتراض به بیکاری و مشکلات اقتصادی خودسوزی کرد. با گذشت دو سال از انقلاب تونس، بسیاری از جوانان هنوز بیکار هستند و حتی به باور برخی اوضاع بدتر از گذشته شده است. بسیاری از جوانان به منظور پیدا کردن کار به کشورهای دیگر کوچ می کنند.
بلال چمراخی گفت فرار از تونس بهترین راه است. در تونس دیگر چیزی وجود ندارد که جوانان دلشان را به آن خوش کنند. هیچ آینده ای برای آنها وجود ندارد و کسی نیز دلش به حال مردم بویژه جوانان نمی سوزد که بخواهد نظام حاکم را تغییر دهد.
آمارها نشان می دهد در مرکز تونس، میزان بیکاری در میان جوانان بیست و پنج درصد است در حالیکه این رقم در خارج از پایتخت بیش از پنجاه درصد است. بسیاری از جوانان در تونس، فارغ التحصیلان دانشگاه هستند اما کار به اندازه کافی برای آنها وجود ندارد.