جبهه معارض آزادیبخش اوگادن و برخی از دیگر گروههای معارض در اتیوپی مرگ نخستوزیر کشورشان را آغازگر روند صلح و ثبات در اتیوپی دانستند.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری «الجزیره»، موضعگیریها در قبال مرگ «میلیس زیناوی»، نخستوزیر اتیوپی متفاوت است. آمریکا و انگلیس زیناوی را به دلیل اینکه متحد غرب بوده و آنچه تلاش وی برای برقراری امنیت در آفریقا و یا مبارزه با فقر بسیاری از مردم اتیوپی خواندند ستوده و مرگ وی را تسلیت گفتند.
اما از سوی دیگرگروه مخالف الشباب سومالی و همچنین جبهه ملی آزادیبخش اوگادن در اتیوپی از مرگ زیناوی استقبال کردند.
جنبش الشباب سومالی که طی چند سال اشغالگری نیروهای اتیوپیایی در سومالی در حال جنگ با این نیروها بوده است از مرگ نخستوزیر اتیوپی ابراز خرسندی کرد.
«شیخ علی محمود راجی»، سخنگوی جنبش الشباب به خبرگزاری رویترز گفت: زیناوی رهبران آفریقایی را برای دو دوهه جنگ در سومالی فرماندهی میکرد اما با رفتن وی همه چیز تمام خواهد شد.
از سوی دیگر جبهه ملی آزادیبخش اوگادن که به دلیل آنچه تبعیض دولت آدیس آبابا برای ساکنان اوگادان در شرق اتیوپی خوانده شده با نیروهای دولتی اتیوپی درجنگ به سر میبرد نیز از درگذشت نخستوزیر اتیوپی استقبال کرد.
این گروه در بیانیهای اعلام کرد مرگ دیکتاتور اتیوپی مرحله جدیدی برای صلح و ثبات در این کشور واقع در شاخ آفریقا خواهد بود.
در این بیانیه آمده است جبهه آزادیبخش اوگادن با همه نیروهای معارض برای تعیین سرنوشت ملت همکاری خواهد کرد.
پایگاه «اتیوپین رویو»،از پایگاههای اینترنتی معارضان اتیوپی نیز زیناوی را فردی سرکش و حریص به نسلکشی خواند و نوشت: امروز روز شادی بیشتر مردم اتیوپی و همه آزادیخواهان در هر کجای جهان است.
گروههای بینالمللی حقوق بشر نیز گفتند که زیناوی به دلیل سیاست مشت آهنین خود در اداره کشور و انحصار قدرت با معارضان سرسخت بوده و پس از انتخابات مناقشهبرانگیز سال 2005 این کشور بسیاری از رهبران معارض را بازداشت کرده است و به موجب قانون موسوم به مبارزه با تروریسم که در سال 2009 صادر کرده بود بسیاری از مخالفان و روزنامهنگاران را بازداشت کرد.