رئیس جمهور نیجریه در سفر خود به پایتخت سنگال اعلام کرد رهبران کشورهای غرب آفریقا باید در مقابله با تهدیدها و بی ثباتی های منطقه با یکدیگر همکاری نزدیکتری داشته باشند.
گودلاک جوناتان در سفر بیست و چهار ساعته خود به داکار با مکی سال رئیس جمهور سنگال دیدار کرد و دو مقام در خصوص بحران در مالی و اقدامات تروریستی گروه شبه نظامی بوکو حرام در نیجریه گفتگو کردند.
جوناتان گفت: «در مالی، جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکوواس) تلاش های بسیاری برای بازگرداندن دولت صورت داد که ستودنی است؛ اما مداخله نظامی تدبیری افراطی محسوب می شود و در شرایطی که ناآرامی ها را بتوان از طریق مذاکره حل کرد، نیازی به مداخله نظامی نیست.»
جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا پیشتر پیشنهاد کرده بود سه هزار نیروی صلحبان که بیشتر آنها را سربازانی از سنگال، نیجریه و نیجر تشکیل می دادند، برای کمک به ایجاد ثبات به مالی اعزام شوند.
جوناتان همچنین اعلام کرد در نیجریه دولت در کاهش حمله های بوکو حرام پیشرفت هایی داشته است و افزود: «تعداد حملات کاهش یافتند، اما این چیزی نیست که بتوان به سادگی آن را کلا از بین برد. ما قصد نداریم نیرو به شمال نیجریه اعزام کنیم؛ درگیری مسلحانه در منطقه تلفات بالایی در پی خواهد داشت. باید محتاطانه عمل کرد و هر کسی هم که بگوید دولت نیجریه اقدامات کافی را صورت نمی دهد واقع گرایانه قضاوت نکرده است.»
وی افزود رهبران کشورهای آفریقایی باید مسئولیت را خود بر عهده بگیرند و انتظار نداشته باشند قدرتهای غربی به آنها در حل مشکلات منطقه کمک کنند.
جوناتان گفت: «رهبران کشورهای آفریقایی دیگر در برابر خشونت و بی رحمی ساکت نمی نشینند. برای نمونه در زمان کشتار دسته جمعی در رواندا، واکنش به موضوع برای رهبران آفریقایی دشوار بود؛ اما اکنون ما در وضعیت بهتری قرار داریم و می توانیم مسئولیت کشورهایمان را بپذیریم.»
به گزارش خبرگزاری آلمان از داکار، سنگال و نیجریه از قدرتهای اصلی در منطقه محسوب می شوند و نیروهای نظامی قدرتمندی دارند.