روزنامه روسی 'نزاویسیمایاگازتا'با اشاره به سفر رییس جمهوری مصر به تهران نوشت: محافل دیپلماتیك معتقدند، حضور مرسی در تهران به او فرصت پاسخگویی به پیش قدمی ایران را می دهد و منجر به عادی سازی كامل روابط می شود.
به گزارش گروه اخبار ایران در رسانه های جهان، 'نزاویسیمایا گازتا' در مقاله ای زیر عنوان 'قاهره و تهران در حال ساخت پل ارتباطی، تجدید گروه و نیرو در جهان اسلام' افزود: محمد مرسی بعد از به قدرت رسیدن شروع به حركت در جهت بهبود روابط با ایران كرد. بهبود روابط با ایران نشان دهنده تمایل قاهره به حفظ تعادل است.
روزنامه روسی افزود: سفر محمد مرسی رئیس جمهور جدید مصر به تهران برای شركت در نشست جنبش عدم تعهد (30 اوت) اولین دیدار رئیس جمهور مصر از تهران در طول 30 سال گذشته است.
'روابط دو كشور در سال 1979 پس از امضای پیمان صلح با اسرائیل توسط انور سادات رئیس جمهور وقت مصر و ارائه پناهندگی به محمد رضا شاه پهلوی، شاه سرنگون شده ایران متوقف شد. در آن زمان روابط دیپلماتیك قطع شد. در سال 1981 انور سادات ترور شد و ایرانی ها یكی از خیابان های تهران را به نام قاتل وی نامگذاری كردند. پس از آن، میزان تنش ها كاسته شد و دو كشور نمایندگان سیاسی خود را مبادله كرد و بخش های سودمند متقابل را برای كار مورد توجه قرار دادند. در سال گذشته كشتی های جنگی ایران برای اولین بار از طریق كانال سوئز عبور كردند.'
روزنامه روسی با بیان اینكه روابط تجاری بین دو كشور توسعه می یابد اما فعلاً روابط كاملاً عادی نشده است. ادامه داد: تغییر رژیم در مصر شرایط بهبود روابط را مهیا كرد. در تهران بهار عربی به نوعی تداوم انقلاب اسلامی ایران به شمار می رود كه منجر به از بین بردن رژیم سكولار وقت شد. ایرانی ها از انتخابات ریاست جمهوری مصر و سیاست های مرتبط با جنبش اسلامی اخوان المسلمین استقبال كردند. رئیس جمهور ایران نه تنها برای مرسی پیام تبریك فرستاد، بلكه حمید بقائی معاون اجرایی رئیس جمهور ایران برای تقدیم دعوتنامه حضور در كنفرانس جنبش عدم تعهد به مصر سفر كرد.
نزاویسیمایا گازتا افزود: قاهره احتیاط و توجه ویژه ای در زمینه اعمالی كه بین سنی ها و شاخه های شیعه اسلام ایجاد تشنج می كنند، دارد. كارشناسان بر این باورند كه نسل فعلی اخوان المسلمین اسلامگرایان میانه رو هستند. بر اساس ارزیابی آنها، وهابی های عربستان سعودی در تلاش برای نفوذ به وقایع كشورهای عربی از طریق این جنبش نیستند، آنها خواهان نفوذ از طریق حامیان سلفی هستند.
نزاویسیمایا گازتا این اقدامات مرسی را نشانه تثبیت اوضاع داخلی و ورود به سیاست خارجی فعال دانست و افزود: همه مسائل نشان می دهند كه مصر به زودی از بن بست مبارزه سیاسی داخلی به مرحله تثبیت و سیاست خارجی فعال تر گذر می كند. بزرگ ترین كشور عربی از لحاظ جمعیتی فرصت دارد به آرامی جایگاه اصلی و پیشروی خود را در خاورمیانه را دوباره به دست آورد.