یک مقام مصری تصریح کرد کنفرانس تهران نشانه شکست غرب در فشارهایش برضد ایران است.
به گزارش شبکه تلویزیونی پرس تی وی، یسری ابوشادی از مقامات وزارت امورخارجه مصر و رئیس سابق بخش پادمانهای آژانس بین المللی انرژی اتمی و بازرس ارشد سابق این سازمان، در حاشیه نشست وزرای امورخارجه جنبش غیرمتعهدها در ایران به خبرنگار این شبکه گفت:« این کنفرانس جنبش غیرمتعهدها تاحالا موفق بوده است. حضور شمار عظیم هیئتها و نمایندگان کشورهای مختلف جهان ثابت می کند فشارهای وارد بر کشورها برای خودداری از حضور در نشست تهران ، شکست خورده است. همین مسئله نشانه موفقیت بسیار زیادی است. امیدوارم کنفرانس تاپایان کار خود با همین موفقیت ادامه پیدا کند و در پایان، پیشنهادهای روشنی برای نیل به همکاری بهتر میان کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها مطرح شود.»
یسری ابوشادی در ادامه درباره برنامه هسته ای ایران افزود:« من با طرح هرگونه اتهام کشورها برضد ایران براساس اطلاعات دستگاههای اطلاعاتی مخالف هستم. همه اتهاماتی که برضد برنامه هسته ای ایران مطرح شده است فقط مبتنی بر اطلاعات دستگاههای اطلاعاتی است. هیچ شاهد و مدرکی وجود ندارد که ثابت کند ایران از تعهدهاتش درقبال جنبش منع اشاعه جنگ افزارهای هسته ای منحرف شده باشد. من بسیار تعجب می کنم که شورای امنیت سازمان ملل متحد فقط براساس شایعات و برداشت دستگاههای اطلاعاتی مبنی بر اینکه ممکن است در ایران کارهایی در جریان باشد، برضد ایران تصمیم گرفته است. باید این سیاست تغییر کند. شورای امنیت سازمان ملل متحد به گونه ای است که فقط قدرتهای بزرگ در آن از حق وتو و قدرت بسیار برخوردار هستند. باید این رویه در شورای امنیت سازمان ملل متحد تغییر کند. باید در کنفرانس تهران به این مسئله هم رسیدگی شود. من عمیقا معتقدم که باید این وضع تغییر کند. این وضع تحت تاثیرات سیاسی غرب است. ان پی تی به گونه ای است که همه کشورهای جهان باید در زمینه خودداری از منع اشاعه هسته ای فعالیت کند بغیر از پنج کشوری که سلاح هسته ای دارند. البته این کشورها نیز متعهد هستند که باید از تعداد جنگ افزارهای هسته ای خود بکاهند. اما آنها تاکنون در این زمینه اقدام نکرده اند. سه یا کشور جهان ازجمله اسرائیل ، ان پی تی را امضاء نکرده اند. اسرائیل تنها قدرت در منطقه خاورمیانه است که ان پی تی را امضاء نکرده است. قدرتهای غربی که در حال حاضر ایران را متهم می کنند و قبلا نیز همین اتهامات را درباره عراق ،لیبی ، سوریه و حتی مصر مطرح می کنند هیچگونه برخوردی با اسرائیل نداشته اند. باید این وضع در نهادهای بین المللی متوقف شود.»
ابوشادی در ادامه با انتقاد شدید از رویه حاکم بر سازمان ملل متحد گفت:« چه دلیلی دارد که شماری از کشورهای جهان در شورای امنیت سازمان ملل متحد، حق وتو داشته باشند. این رویه ، نوعی تبعیض است. مسئله دیگر تعداد محدودی اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد و قدرت آن است. قدرت مجمع عمومی سازمان ملل متحد بسیار محدود است. درواقع، نهادی که در سازمان ملل متحد تصمیم گیری می کند ، شورای امنیت است. باید این وضع تغییر کند. باید کانون قدرت تغییر کند و مجمع عمومی سازمان ملل متحد، کانون تصمیم گیری باشد. باید همه تصمیمات در این نهاد اتخاذ شود. اگر قرار است شورای امنیت هم وجود داشته باشد باید تعداد کشورهای عضو در این نهاد تغییر کند و کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها نیز در آن حضور داشته باشند. باید حق وتو از بین برود یا اینکه دیگر کشورها نیز حق وتو داشته باشند.»
ابوشادی درباره اوضاع سوریه افزود:« کشورهای عربی از رویدادهای سوریه ضربه خورده اند. ما شاهد مداخله بسیار زیاد قدرتهای دیگر در سوریه هستیم. البته این مسئله علنی نشده است. پیشنهاد محمد مرسی ،رئیس جمهور مصر برای حل مناقشه سوریه بسیار مهم است. امیدواریم که جنبش غیرمتعهدها از این پیشنهاد حمایت کند.»