وزیر امور خارجه الجزایر در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر بر اهمیت جنبش عدم تعهد برای رویارویایی با چالش های بزرگ جهانی تاکید کرد.
مراد مدلسی وزیر امور خارجه الجزایر گفت شرایطی که طی آن اجلاس جنبش عدم تعهد برگزار می شود، اوضاعی خاص است چرا که ما در برابر چالش های مهمی قرار گرفته ایم که عبارتند از چالش صلح ، چالش های توسعه و چالش های مرتبط با مدیریت جهانی و مدیریت کشورها . در حال حاضر همه این مسائل بحث روز است و اجلاس تهران، فرصتی برای مناظره درباره این مسائل است و در همین راستا اجلاس تهران، به طور قطع موفقیت آمیز خواهد بود زیرا به شمار زیادی از کشورها امکان بحث و مناظره بر سر این مسائل را می دهد و با توجه به کارهای مقدماتی کارشناسان اسنادی که آماده شده و در اختیار سران قرار خواهد گرفت، مسائلی تشریح و روشن خواهد شد و مسائلی پیشنهاد خواهد شد که به کشورهای عضو جنبش عدم تعهد این امکان را می دهد که به لطف نشست تهران، موضع خود را تحکیم بخشد و همکاری های درون جنبش را تقویت کند و در نتیجه نفوذ آن در برابر دیگر کشورها بیشتر شود. به نظر من برگزاری این نشست پیش از مجمع عمومی سازمان ملل متحد ، بسیار مهم بوده است و هیچ تردیدی نیست که نتایج این نشست در کارهای مجمع عموم سازمان ملل مطرح خواهد شد.
وزیر امور خارجه الجزایر درباره همکاری های اقتصادی بین اعضا نیز گفت :« ابتدا باید بگویم که ما بیش از صد و بیست عضو هستیم که هر یک در مناطق مختلفی قرار داریم. با توجه به پیشرفتهای تکنولوژیک و پیشرفتهای ارتباطی می توانیم نه تنها در سطح منطقه بلکه در سطحی گسترده تر در حیطه جغرافیایی وسیع همکاری کنیم.»
وی ادامه داد :« در خصوص محور مدیریت برای مثال به برگزاری انتخابات در یکی از کشورهای عضو اشاره می کنم. هر کشور از لحاظ تاریخی تجربه خود را داشته اما در عین حال متوجه می شویم که هرکشور به پیشرفت و ارائه امکانات بیشتر به مردم برای ابراز بیان با مسئولیت پذیری گسترده تر نیاز دارد. هر یکی از اعضای سازمان، تجربه انتخابات را به نوعی متفاوت داشته است. به اشتراک گذاری این تجربیات و دسترسی هر یک از کشورها با تجربیات دیگر جنبش ، به عنوان مثال از نمونه های بارز تحکیم دموکراسی و عامل تقویت روابط ما درون جنبش است. البته اگر این جنبش تقویت شود، می توان توقع داشت که نقشی مهمتر در حیطه بین المللی و جهانی ایفا خواهد کرد. البته این مسئله ای آسان نخواهد بود زیرا متاسفانه؛ هنوز مشکلات زیادی حتی در سیستم سازمان ملل وجود دارد اما اگر همه باهم متحد و در عین حال واقع بین باشیم، و اگر بتوانیم با صراحت با یکدیگر صحبت کنیم، می توانیم برخی از چالش ها را به پیشنهادهای عینی و قابل قبول برای اعضای جنبش و دیگر کشورهای جهان تبدیل کنیم.
وزیر امور خارجه الجزایر در پاسخ به سئوالی درباره تغییر و تحولات در جهان به ویژه در شمال آفریقا و کشورهای عربی نیز گفت :« جنبش عدم تعهد با صد و بیست عضو، تقریبا همه کشورهای جهان را در بر می گیرد. در حال حاضر اگر بگوییم که جنبش عدم تعهد موضعی خاص در قبال این کشورها دارد، شاید سریع نتیجه گیری کرده باشیم زیرا درون جنبش عدم تعهد اعضا، مواضع متفاوتی دارند. برخی از کشورها، بیش از دیگران پیشرفت کرده اند. برخی بحران زده اند، برخی به تازگی بحران را سپری کرده اند. بنابر این موقعیت ها مشابه نیست. با این حال ، درون جنبش کشورهای در حال توسعه زیادی حضور دارند و چالش های مشترک این کشورها، چه در زمینه توسعه اقتصادی، توسعه اجتماعی و فرهنگی و حتی در توسعه نظام مدیریتی، موجب می شود که این کشورها به پیشرفت و بهبود فکر کنند. این جنبش می تواند فرصتی برای کشورهای ما یعنی کشورهای در حال توسعه باشد چرا که امکان استفاده از تجربه یکدیگر را فراهم می سازد. نمی توان تجربه کشوری را به کشوری دیگر انتقال داد به خصوص اگر کشورها از برخی جهات از یکدیگر فاصله زیادی داشته باشند. اما در سطح جنبش عدم تعهد برخی از کشورها، در موقعیتی قرار گرفته اند که امکان تبادل تجربه را فراهم کرده اند زیرا این کشورها در مراحل تاریخی نسبتا نزدیک به هم قرار دارند و به نظر من ما دوره ای دشوار تجربه کرده ایم اما بحران اقتصادی که با دوام شده است و کشورهای درحال توسعه را بیش از دیگر کشورها تحت تاثیر قرار داده است، موجب می شود گردهم آیم و برپایه تاریخ مشترک خود یعنی مبارزه با استعمار تجربیات خود را به مبارزه برای توسعه و صلح تبدیل کنیم و این به مضمون اصلی نشست تهران تبدیل می شود.